dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Appelcrumble (thumbnail)Appelcrumble

Appelcrumble

45m
11
100%
2.9K
Recepten

Appelcrumble

Een Appel is waarschijnlijk het meest veelzijdige stukje fruit. Je maakt er een warm dessert mee dat niet de minste culinaire ervaring vraagt. De warme vruchten krijgen een laagje knapperig-zoet kruimeldeeg en daar leg je een bolletje kant-en-klaar ijs met speculoos op. Eenvoud siert en eenvoud smaakt. Toch?
Appelcrumble (thumbnail)Appelcrumble

Appelcrumble

45m
11
100%
2.9K
Recepten

Appelcrumble

Een Appel is waarschijnlijk het meest veelzijdige stukje fruit. Je maakt er een warm dessert mee dat niet de minste culinaire ervaring vraagt. De warme vruchten krijgen een laagje knapperig-zoet kruimeldeeg en daar leg je een bolletje kant-en-klaar ijs met speculoos op. Eenvoud siert en eenvoud smaakt. Toch?
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten11
Beoordeling100%
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Rozijnen
100 g
Rum
Boter
115 g
Bloem
125 g
Havermoutvlokken
100 g
Suiker
100 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Steranijs
1 snuifje
Stoof appels
4
Bruine suiker
3 el
Speculaasijs
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De crumble

100 g rozijnen, rum
1
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
115 g boter
3
Snij de koude boter in dobbelsteentjes.
125 g bloem, 100 g havermoutvlokken, 100 g suiker
4
Meng deze ingrediënten in een ruime schaal: de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, en de blokjes boter.
1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje Steranijs
5
Kruid het mengsel met een snuifje kaneelpoeder en een snuifje gemalen steranijs (of kardemompoeder).
6
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Lever enkele minuten lang het betere vingerwerk om een ideaal resultaat te verkrijgen. Zet de schaal met crumble vervolgens even opzij.

De appels

7
Verwarm de oven voor op 200°C.
4 stoof appels
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Snij vervolgens de taaie stukken klokhuis eraf.
9
Snij elk kwartje appel in 3 tot 4 stukken.  Neem een ovenschaal en leg er de stukken appel in.
10
Knijp de gewelde rozijnen even uit en strooi ze over de blokjes appel.
3 el bruine suiker
11
Strooi de bruine suiker over de schaal met fruit en meng alles.
12
Verdeel het crumble-deeg over de ovenschaal.
13
Bak het dessert gedurende 25 tot 30 minuten in de hete oven.

De afwerking

14
Schep op elk bord een portie van de warme appelcrumble. Onderaan de schotel ligt zoete appelsaus. Schenk er voor elke tafelgast een lepeltje bij.
1 speculaasijs
15
Rol er een mooie bol speculoosijs bovenop. (Laat je ijslepel vooraf even opwarmen in een beker met warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.)
TIPLaat je ijslepel vooraf even warmen in een beker warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.
1
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

De crumble

100 g rozijnen, rum
1
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
115 g boter
3
Snij de koude boter in dobbelsteentjes.
125 g bloem, 100 g havermoutvlokken, 100 g suiker
4
Meng deze ingrediënten in een ruime schaal: de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, en de blokjes boter.
1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje Steranijs
5
Kruid het mengsel met een snuifje kaneelpoeder en een snuifje gemalen steranijs (of kardemompoeder).
6
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Lever enkele minuten lang het betere vingerwerk om een ideaal resultaat te verkrijgen. Zet de schaal met crumble vervolgens even opzij.

De appels

7
Verwarm de oven voor op 200°C.
4 stoof appels
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Snij vervolgens de taaie stukken klokhuis eraf.
9
Snij elk kwartje appel in 3 tot 4 stukken.  Neem een ovenschaal en leg er de stukken appel in.
10
Knijp de gewelde rozijnen even uit en strooi ze over de blokjes appel.
3 el bruine suiker
11
Strooi de bruine suiker over de schaal met fruit en meng alles.
12
Verdeel het crumble-deeg over de ovenschaal.
13
Bak het dessert gedurende 25 tot 30 minuten in de hete oven.

De afwerking

14
Schep op elk bord een portie van de warme appelcrumble. Onderaan de schotel ligt zoete appelsaus. Schenk er voor elke tafelgast een lepeltje bij.
1 speculaasijs
15
Rol er een mooie bol speculoosijs bovenop. (Laat je ijslepel vooraf even opwarmen in een beker met warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.)
TIPLaat je ijslepel vooraf even warmen in een beker warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.
1
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Appelcrumble (thumbnail)Appelcrumble
4 personen
45m
Ingrediënten
Rozijnen
100 g
Rum
Boter
115 g
Bloem
125 g
Havermoutvlokken
100 g
Suiker
100 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Steranijs
1 snuifje
Stoof appels
4
Bruine suiker
3 el
Speculaasijs
1

Appelcrumble

Een Appel is waarschijnlijk het meest veelzijdige stukje fruit. Je maakt er een warm dessert mee dat niet de minste culinaire ervaring vraagt. De warme vruchten krijgen een laagje knapperig-zoet kruimeldeeg en daar leg je een bolletje kant-en-klaar ijs met speculoos op. Eenvoud siert en eenvoud smaakt. Toch?
Instructies

De crumble

100 g rozijnen, rum
1
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze vooraf enkele uren wellen in water of rum.
2
Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
115 g boter
3
Snij de koude boter in dobbelsteentjes.
125 g bloem, 100 g havermoutvlokken, 100 g suiker
4
Meng deze ingrediënten in een ruime schaal: de bloem, de havermoutvlokken, de suiker, en de blokjes boter.
1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje Steranijs
5
Kruid het mengsel met een snuifje kaneelpoeder en een snuifje gemalen steranijs (of kardemompoeder).
6
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Lever enkele minuten lang het betere vingerwerk om een ideaal resultaat te verkrijgen. Zet de schaal met crumble vervolgens even opzij.

De appels

7
Verwarm de oven voor op 200°C.
4 stoof appels
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Snij vervolgens de taaie stukken klokhuis eraf.
9
Snij elk kwartje appel in 3 tot 4 stukken.  Neem een ovenschaal en leg er de stukken appel in.
10
Knijp de gewelde rozijnen even uit en strooi ze over de blokjes appel.
3 el bruine suiker
11
Strooi de bruine suiker over de schaal met fruit en meng alles.
12
Verdeel het crumble-deeg over de ovenschaal.
13
Bak het dessert gedurende 25 tot 30 minuten in de hete oven.

De afwerking

14
Schep op elk bord een portie van de warme appelcrumble. Onderaan de schotel ligt zoete appelsaus. Schenk er voor elke tafelgast een lepeltje bij.
1 speculaasijs
15
Rol er een mooie bol speculoosijs bovenop. (Laat je ijslepel vooraf even opwarmen in een beker met warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.)
TIPLaat je ijslepel vooraf even warmen in een beker warm water. Zo kan je heel gemakkelijk perfecte bollen ijs scheppen.