dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen (thumbnail)Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

2u 40m
28
100%
2.9K
Recepten

Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

Zacht gegaard rundvlees met de diepe smaak van tomaat en rode wijn, grote stukken venkel, olijven en zure uitjes. Dit heerlijk rustiek en Italiaans geïnspireerd stoofvlees is een absolute winner!
Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen (thumbnail)Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

2u 40m
28
100%
2.9K
Recepten

Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

Zacht gegaard rundvlees met de diepe smaak van tomaat en rode wijn, grote stukken venkel, olijven en zure uitjes. Dit heerlijk rustiek en Italiaans geïnspireerd stoofvlees is een absolute winner!
Totale tijd2u 40m
Ingrediënten28
Beoordeling100%
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Rundsvlees
1.000 g
Pancetta
200 g
Sjalotten
2
Selder
3 stengels
Wortels
2
Venkels
0,5
Champignons
1 bakje
Rode wijn
0,4 l
Bloem
1 el
Steranijs
1
Eekhoorntjesbrood
1 el
Gepelde tomaten
1 blikje
Water
0,4 l
Zilverui
100 g
Zwarte olijven
4 el
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gebroken peper
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Rozemarijn
Rozemarijn
1 snuifje
Oregano
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g rundsvlees, 200 g pancetta
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.  Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Snijd de pancetta in reepjes en bak de reepjes in de boter.
2
Laat in een pan een klont boter smelten, kruid het stoofvlees met peper en zout en bak de stukjes vlees goudbruin. Schep de stukjes vlees uit de pan en houd ze even apart.
2 Sjalotten, 3 stengels selder, 2 Wortels
3
Pel de sjalotten en de look. Snijd de sjalotten grof, snijd de look fijn en stoof ze aan met de pancetta. Kuis en was de selder en snijd hem fijn. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en voeg ze samen met de selder toe aan de pancetta.
0,5 venkels, 1 bakje champignons
4
Verwijder de kern van de venkel, snijd de rest in grote stukken en voeg het toe aan de pancetta. Snijd de champignons in twee en voeg ze toe aan de groenten.
0,4 l rode wijn
5
Giet de wijn in de pan waar het vlees in gebakken is en breng aan de kook. Roer de aanbaksels van het vlees los.
1 el bloem, 1 Steranijs, 1 el eekhoorntjesbrood
6
Voeg het vlees toe aan de groenten en strooi er wat bloem over. Voeg de steranijs en de gedroogde paddenstoelen eraan toe. Laat even stoven en voeg de rode wijn toe.
1 blikje gepelde tomaten, 0,4 l Water, 100 g Zilverui, 4 el Zwarte olijven, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje paprikapoeder
7
Voeg de blik gepelde tomaten en het water toe. Schep de zure uitjes en de olijven bij de stoofpot en breng het geheel aan de kook. Kruid met wat gedroogde oregano, wat gebroken peper en paprikapoeder.
tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, oregano
8
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn, de verse oregano en de laurier en voeg hem toe. Schuif de pot met deksel  2 uur in de oven. Haal de stoofpot uit de oven wanneer het vlees gaar en zacht is.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje rozemarijn
9
Was de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal. Schep er wat grof zout over en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en gedroogde rozemarijn en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven wanneer ze gaar zijn.
1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
10
Was de rucola en laat hem even uitlekken. Giet er een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
11
Schep een flinke lepel stoofvlees op een bord en serveer er de geroosterde aardappelen en wat rucola bij.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.  Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Snijd de pancetta in reepjes en bak de reepjes in de boter.
2
Laat in een pan een klont boter smelten, kruid het stoofvlees met peper en zout en bak de stukjes vlees goudbruin. Schep de stukjes vlees uit de pan en houd ze even apart.

Instructies

1.000 g rundsvlees, 200 g pancetta
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.  Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Snijd de pancetta in reepjes en bak de reepjes in de boter.
2
Laat in een pan een klont boter smelten, kruid het stoofvlees met peper en zout en bak de stukjes vlees goudbruin. Schep de stukjes vlees uit de pan en houd ze even apart.
2 Sjalotten, 3 stengels selder, 2 Wortels
3
Pel de sjalotten en de look. Snijd de sjalotten grof, snijd de look fijn en stoof ze aan met de pancetta. Kuis en was de selder en snijd hem fijn. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en voeg ze samen met de selder toe aan de pancetta.
0,5 venkels, 1 bakje champignons
4
Verwijder de kern van de venkel, snijd de rest in grote stukken en voeg het toe aan de pancetta. Snijd de champignons in twee en voeg ze toe aan de groenten.
0,4 l rode wijn
5
Giet de wijn in de pan waar het vlees in gebakken is en breng aan de kook. Roer de aanbaksels van het vlees los.
1 el bloem, 1 Steranijs, 1 el eekhoorntjesbrood
6
Voeg het vlees toe aan de groenten en strooi er wat bloem over. Voeg de steranijs en de gedroogde paddenstoelen eraan toe. Laat even stoven en voeg de rode wijn toe.
1 blikje gepelde tomaten, 0,4 l Water, 100 g Zilverui, 4 el Zwarte olijven, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje paprikapoeder
7
Voeg de blik gepelde tomaten en het water toe. Schep de zure uitjes en de olijven bij de stoofpot en breng het geheel aan de kook. Kruid met wat gedroogde oregano, wat gebroken peper en paprikapoeder.
tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, oregano
8
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn, de verse oregano en de laurier en voeg hem toe. Schuif de pot met deksel  2 uur in de oven. Haal de stoofpot uit de oven wanneer het vlees gaar en zacht is.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje rozemarijn
9
Was de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal. Schep er wat grof zout over en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en gedroogde rozemarijn en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven wanneer ze gaar zijn.
1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
10
Was de rucola en laat hem even uitlekken. Giet er een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
11
Schep een flinke lepel stoofvlees op een bord en serveer er de geroosterde aardappelen en wat rucola bij.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.  Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Snijd de pancetta in reepjes en bak de reepjes in de boter.
2
Laat in een pan een klont boter smelten, kruid het stoofvlees met peper en zout en bak de stukjes vlees goudbruin. Schep de stukjes vlees uit de pan en houd ze even apart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen (thumbnail)Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Rundsvlees
1.000 g
Pancetta
200 g
Sjalotten
2
Selder
3 stengels
Wortels
2
Venkels
0,5
Champignons
1 bakje
Rode wijn
0,4 l
Bloem
1 el
Steranijs
1
Eekhoorntjesbrood
1 el
Gepelde tomaten
1 blikje
Water
0,4 l
Zilverui
100 g
Zwarte olijven
4 el
Gedroogde oregano
1 snuifje
Gebroken peper
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Rozemarijn
Rozemarijn
1 snuifje
Oregano
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
1 snuifje
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn
1 scheutje

Stoofvlees op z'n Italiaans met geroosterde aardappelen

Zacht gegaard rundvlees met de diepe smaak van tomaat en rode wijn, grote stukken venkel, olijven en zure uitjes. Dit heerlijk rustiek en Italiaans geïnspireerd stoofvlees is een absolute winner!
Instructies
1.000 g rundsvlees, 200 g pancetta
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.  Haal het rundvlees tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen. Laat een flinke klont boter smelten in een pot. Snijd de pancetta in reepjes en bak de reepjes in de boter.
2
Laat in een pan een klont boter smelten, kruid het stoofvlees met peper en zout en bak de stukjes vlees goudbruin. Schep de stukjes vlees uit de pan en houd ze even apart.
2 Sjalotten, 3 stengels selder, 2 Wortels
3
Pel de sjalotten en de look. Snijd de sjalotten grof, snijd de look fijn en stoof ze aan met de pancetta. Kuis en was de selder en snijd hem fijn. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes en voeg ze samen met de selder toe aan de pancetta.
0,5 venkels, 1 bakje champignons
4
Verwijder de kern van de venkel, snijd de rest in grote stukken en voeg het toe aan de pancetta. Snijd de champignons in twee en voeg ze toe aan de groenten.
0,4 l rode wijn
5
Giet de wijn in de pan waar het vlees in gebakken is en breng aan de kook. Roer de aanbaksels van het vlees los.
1 el bloem, 1 Steranijs, 1 el eekhoorntjesbrood
6
Voeg het vlees toe aan de groenten en strooi er wat bloem over. Voeg de steranijs en de gedroogde paddenstoelen eraan toe. Laat even stoven en voeg de rode wijn toe.
1 blikje gepelde tomaten, 0,4 l Water, 100 g Zilverui, 4 el Zwarte olijven, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje gebroken peper, 1 snuifje paprikapoeder
7
Voeg de blik gepelde tomaten en het water toe. Schep de zure uitjes en de olijven bij de stoofpot en breng het geheel aan de kook. Kruid met wat gedroogde oregano, wat gebroken peper en paprikapoeder.
tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, oregano
8
Maak een kruidentuil met de tijm, de rozemarijn, de verse oregano en de laurier en voeg hem toe. Schuif de pot met deksel  2 uur in de oven. Haal de stoofpot uit de oven wanneer het vlees gaar en zacht is.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje rozemarijn
9
Was de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een ovenschaal. Schep er wat grof zout over en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en gedroogde rozemarijn en schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven wanneer ze gaar zijn.
1 bosje Rucola, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn
10
Was de rucola en laat hem even uitlekken. Giet er een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn over en kruid met peper en zout.
11
Schep een flinke lepel stoofvlees op een bord en serveer er de geroosterde aardappelen en wat rucola bij.