Kalfslapje met tomaat en mozzarella
Kalfslapje met tomaat en mozzarella
Kalfslapje met tomaat en mozzarella
Kalfslapje met tomaat en mozzarella
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Kalfslapjesongeveer 1,5 cm dik
4
Spaghetti
400 g
Tomaten
5
Tomatenstukjes
400 g
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Buffelmozzarella
200 g
Parmezaanse kaas
80 g
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Basilicum
Suiker
1 el
Peper
Zout
Benodigdheden
Een grillpan, een zeef, een staafmixer, een kaasrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de teentjes look grof.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur.
3
Stoof de snippers sjalot en look glazig in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
4
Vul een ruime kookpot met water, voeg een flinke snuif zout toe en breng dit aan de kook.
5
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloedheet worden. Laat de pan minstens enkele minuten verhitten.
6
Snij de tomaten in partjes. Verdeel elke tomaat in 4 à 6 gelijke stukken.
7
Doe de tomaten in de stoofpot en voeg de suiker toe.
8
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe en zet het deksel op de pot. Gooi de takjes tijm, rozemarijn, oregano en basilicum erbij. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Neem de kalfslapjes erbij en maak één of twee insnijdingen in het vetrandje. Zo kan je vermijden dat het vleeslapje zal krullen tijdens het bakken.
10
Kruid de lapjes met peper van de molen en een beetje zout. Druppel er ook een klein beetje olijfolie over en wrijf de olie over de lapjes.
11
Gril de kalfslapjes (per twee) kort in de grillpan. Reken ongeveer een minuut per zijde. Het vlees hoeft niet volledig gegaard te zijn, want enkel de grilsmaak is nu belangrijk.
12
Leg de kalfslapjes op de bodem van een ovenschaal.
13
Mix de tomatensaus met verse kruiden glad. Giet de saus nadien door een grote zeef, zodat alle restjes schil en kruiden verdwijnen. Gebruik een pollepel om de saus door de zeef te drukken.
14
Verwarm de gezeefde saus nog kort en schenk ze vervolgens in de ovenschaal met kalfslapjes.
15
Kook ondertussen de pasta ‘al dente’. (Respecteer de kooktijd zoals aangegeven op de verpakking.) Giet de pasta af en hou ze warm.
16
Zet de gril van je oven op.
17
Snij de bolletjes buffelmozzarella in schijfjes en schik ze in de ovenschaal.
18
Rasp de Parmezaanse kaas over de schijfjes mozzarella.
19
Kruid de schotel met wat zwarte peper van de molen.
20
Plaats de ovenschaal onder de hete grill. Laat de kazen smelten tot er een lichtbruin korstje op komt. (Loop niet weg, want dit kan snel gaan!)
21
Serveer op elke bord een kalfslapje met wat tomatensaus en gesmolten kazen. Schep er een portie pasta bij.
Bereiding
1
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de teentjes look grof.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur.
3
Stoof de snippers sjalot en look glazig in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
4
Vul een ruime kookpot met water, voeg een flinke snuif zout toe en breng dit aan de kook.
5
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloedheet worden. Laat de pan minstens enkele minuten verhitten.
6
Snij de tomaten in partjes. Verdeel elke tomaat in 4 à 6 gelijke stukken.
7
Doe de tomaten in de stoofpot en voeg de suiker toe.
8
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe en zet het deksel op de pot. Gooi de takjes tijm, rozemarijn, oregano en basilicum erbij. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Neem de kalfslapjes erbij en maak één of twee insnijdingen in het vetrandje. Zo kan je vermijden dat het vleeslapje zal krullen tijdens het bakken.
10
Kruid de lapjes met peper van de molen en een beetje zout. Druppel er ook een klein beetje olijfolie over en wrijf de olie over de lapjes.
11
Gril de kalfslapjes (per twee) kort in de grillpan. Reken ongeveer een minuut per zijde. Het vlees hoeft niet volledig gegaard te zijn, want enkel de grilsmaak is nu belangrijk.
12
Leg de kalfslapjes op de bodem van een ovenschaal.
13
Mix de tomatensaus met verse kruiden glad. Giet de saus nadien door een grote zeef, zodat alle restjes schil en kruiden verdwijnen. Gebruik een pollepel om de saus door de zeef te drukken.
14
Verwarm de gezeefde saus nog kort en schenk ze vervolgens in de ovenschaal met kalfslapjes.
15
Kook ondertussen de pasta ‘al dente’. (Respecteer de kooktijd zoals aangegeven op de verpakking.) Giet de pasta af en hou ze warm.
16
Zet de gril van je oven op.
17
Snij de bolletjes buffelmozzarella in schijfjes en schik ze in de ovenschaal.
18
Rasp de Parmezaanse kaas over de schijfjes mozzarella.
19
Kruid de schotel met wat zwarte peper van de molen.
20
Plaats de ovenschaal onder de hete grill. Laat de kazen smelten tot er een lichtbruin korstje op komt. (Loop niet weg, want dit kan snel gaan!)
21
Serveer op elke bord een kalfslapje met wat tomatensaus en gesmolten kazen. Schep er een portie pasta bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Kalfslapjesongeveer 1,5 cm dik
4
Spaghetti
400 g
Tomaten
5
Tomatenstukjes
400 g
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Buffelmozzarella
200 g
Parmezaanse kaas
80 g
Oregano
Tijm
Rozemarijn
Basilicum
Suiker
1 el
Peper
Zout
Kalfslapje met tomaat en mozzarella
De Vlamingen zijn verzot op de Italiaanse keuken. Misschien komt dat omdat we van eenvoud houden en ook aandacht hebben voor de pure smaken. Dit gerecht is een vriendelijke variatie op het traditionele kalfslapje alla Milanese. Mals vlees, een kruidige tomatensaus, gesmolten kaas en een portie dampende pasta. Wat wil een mens nog meer?Instructies
Bereiding
1
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de teentjes look grof.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur.
3
Stoof de snippers sjalot en look glazig in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
4
Vul een ruime kookpot met water, voeg een flinke snuif zout toe en breng dit aan de kook.
5
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloedheet worden. Laat de pan minstens enkele minuten verhitten.
6
Snij de tomaten in partjes. Verdeel elke tomaat in 4 à 6 gelijke stukken.
7
Doe de tomaten in de stoofpot en voeg de suiker toe.
8
Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe en zet het deksel op de pot. Gooi de takjes tijm, rozemarijn, oregano en basilicum erbij. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Neem de kalfslapjes erbij en maak één of twee insnijdingen in het vetrandje. Zo kan je vermijden dat het vleeslapje zal krullen tijdens het bakken.
10
Kruid de lapjes met peper van de molen en een beetje zout. Druppel er ook een klein beetje olijfolie over en wrijf de olie over de lapjes.
11
Gril de kalfslapjes (per twee) kort in de grillpan. Reken ongeveer een minuut per zijde. Het vlees hoeft niet volledig gegaard te zijn, want enkel de grilsmaak is nu belangrijk.
12
Leg de kalfslapjes op de bodem van een ovenschaal.
13
Mix de tomatensaus met verse kruiden glad. Giet de saus nadien door een grote zeef, zodat alle restjes schil en kruiden verdwijnen. Gebruik een pollepel om de saus door de zeef te drukken.
14
Verwarm de gezeefde saus nog kort en schenk ze vervolgens in de ovenschaal met kalfslapjes.
15
Kook ondertussen de pasta ‘al dente’. (Respecteer de kooktijd zoals aangegeven op de verpakking.) Giet de pasta af en hou ze warm.
16
Zet de gril van je oven op.
17
Snij de bolletjes buffelmozzarella in schijfjes en schik ze in de ovenschaal.
18
Rasp de Parmezaanse kaas over de schijfjes mozzarella.
19
Kruid de schotel met wat zwarte peper van de molen.
20
Plaats de ovenschaal onder de hete grill. Laat de kazen smelten tot er een lichtbruin korstje op komt. (Loop niet weg, want dit kan snel gaan!)
21
Serveer op elke bord een kalfslapje met wat tomatensaus en gesmolten kazen. Schep er een portie pasta bij.