dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rucola- en courgettesoep met venusschelpen (thumbnail)Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

50m
15
-
1.4K
Recepten

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

Een kom lekkere venusschelpjes waar een frisgroen soepje op basis van courgette en rucola over geschonken wordt. Het gerecht wordt afgewerkt met gremolata – een combinatie van peterselie, citroenschil en knoflook.
Rucola- en courgettesoep met venusschelpen (thumbnail)Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

50m
15
-
1.4K
Recepten

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

Een kom lekkere venusschelpjes waar een frisgroen soepje op basis van courgette en rucola over geschonken wordt. Het gerecht wordt afgewerkt met gremolata – een combinatie van peterselie, citroenschil en knoflook.
Type gerechtSoep
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.4K

Ingrediënten

4 personen
Venusschelpen
2.000 g
Peper
Tijm
Laurier
Witte wijn
0,5 l
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
2 stengels
Courgette
1
Look
3 teentjes
Groentebouillon
1 l
Rucola
2 bosjes
Boter
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De soep

2.000 g venusschelpen
1
Was de schelpen grondig.
peper, tijm, laurier
2
Zet een grote pot op het vuur met de schelpjes. Kruid ze met peper en leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de pot.
0,5 l witte wijn
3
Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. De schelpjes zijn gaar als ze open zijn.
olijfolie
4
Zet een grote soepketel op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 stengels selder, 1 courgette
6
Snijd de selder en de courgette ook grof en stoof ze met de uien.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze in de soepketel.
8
Leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de soep.
1 l groentebouillon
9
Zeef het vocht van de venusschelpjes en doe het bij de soepgroenten. Doe er eventueel nog wat warme bouillon of water bij.
10
Laat de soep op een zacht vuur pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
11
Haal de tijm en de laurier uit de soep.
2 bosjes Rucola, boter
12
Doe de rucola bij de soep. Mix de soep met de staafmixer en voeg er een klontje boter aan toe zodat ze mooi gaat glanzen.
13
Giet de soep door een zeef.

De gremolata

0,5 bosjes peterselie
14
Snipper de peterselie.
1 teentje Look
15
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
1 citroen
16
Rasp de schil van de citroen (zeste).
17
Meng de peterselie met de knoflookpulp en de citroenzeste.

Afwerken en serveren

18
Doe wat van de venusschelpen in een diep bord of een kommetje.
19
Schenk er soep over en werk af met een lepel gremolata.
1
Was de schelpen grondig.
2
Zet een grote pot op het vuur met de schelpjes. Kruid ze met peper en leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de pot.

Instructies

De soep

2.000 g venusschelpen
1
Was de schelpen grondig.
peper, tijm, laurier
2
Zet een grote pot op het vuur met de schelpjes. Kruid ze met peper en leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de pot.
0,5 l witte wijn
3
Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. De schelpjes zijn gaar als ze open zijn.
olijfolie
4
Zet een grote soepketel op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 stengels selder, 1 courgette
6
Snijd de selder en de courgette ook grof en stoof ze met de uien.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze in de soepketel.
8
Leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de soep.
1 l groentebouillon
9
Zeef het vocht van de venusschelpjes en doe het bij de soepgroenten. Doe er eventueel nog wat warme bouillon of water bij.
10
Laat de soep op een zacht vuur pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
11
Haal de tijm en de laurier uit de soep.
2 bosjes Rucola, boter
12
Doe de rucola bij de soep. Mix de soep met de staafmixer en voeg er een klontje boter aan toe zodat ze mooi gaat glanzen.
13
Giet de soep door een zeef.

De gremolata

0,5 bosjes peterselie
14
Snipper de peterselie.
1 teentje Look
15
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
1 citroen
16
Rasp de schil van de citroen (zeste).
17
Meng de peterselie met de knoflookpulp en de citroenzeste.

Afwerken en serveren

18
Doe wat van de venusschelpen in een diep bord of een kommetje.
19
Schenk er soep over en werk af met een lepel gremolata.
1
Was de schelpen grondig.
2
Zet een grote pot op het vuur met de schelpjes. Kruid ze met peper en leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de pot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rucola- en courgettesoep met venusschelpen (thumbnail)Rucola- en courgettesoep met venusschelpen
4 personen
50m
Ingrediënten
Venusschelpen
2.000 g
Peper
Tijm
Laurier
Witte wijn
0,5 l
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
2 stengels
Courgette
1
Look
3 teentjes
Groentebouillon
1 l
Rucola
2 bosjes
Boter
Peterselie
0,5 bosjes
Citroen
1

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

Een kom lekkere venusschelpjes waar een frisgroen soepje op basis van courgette en rucola over geschonken wordt. Het gerecht wordt afgewerkt met gremolata – een combinatie van peterselie, citroenschil en knoflook.
Instructies

De soep

2.000 g venusschelpen
1
Was de schelpen grondig.
peper, tijm, laurier
2
Zet een grote pot op het vuur met de schelpjes. Kruid ze met peper en leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de pot.
0,5 l witte wijn
3
Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. De schelpjes zijn gaar als ze open zijn.
olijfolie
4
Zet een grote soepketel op het vuur met een flinke scheut olijfolie.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 stengels selder, 1 courgette
6
Snijd de selder en de courgette ook grof en stoof ze met de uien.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen grof en doe ze in de soepketel.
8
Leg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier in de soep.
1 l groentebouillon
9
Zeef het vocht van de venusschelpjes en doe het bij de soepgroenten. Doe er eventueel nog wat warme bouillon of water bij.
10
Laat de soep op een zacht vuur pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
11
Haal de tijm en de laurier uit de soep.
2 bosjes Rucola, boter
12
Doe de rucola bij de soep. Mix de soep met de staafmixer en voeg er een klontje boter aan toe zodat ze mooi gaat glanzen.
13
Giet de soep door een zeef.

De gremolata

0,5 bosjes peterselie
14
Snipper de peterselie.
1 teentje Look
15
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
1 citroen
16
Rasp de schil van de citroen (zeste).
17
Meng de peterselie met de knoflookpulp en de citroenzeste.

Afwerken en serveren

18
Doe wat van de venusschelpen in een diep bord of een kommetje.
19
Schenk er soep over en werk af met een lepel gremolata.