
Advocaat blijft het ideale ingrediënt voor een dessert met een volle en karakteristieke smaak. Jeroen maakt er een mousse mee op basis van plattekaas. Na afkoelen wordt de mousse bedekt met een laag warme briochecroutons en blokjes gebakken appel.
Ingrediënten
- 170 g advocaat
- 150 g plattekaas
- 2.5 dl room
- 30 g suiker
- 2 blaadje gelatine
- 4 sneetje briochebrood
- 1 Jonagold appel
- klontje boter
Benodigdheden
- hoge glazen om in te serveren
Bereiding
De advocaatmousse
Gebakken appel met croutons
Bereid deze garnituur voor de mousse kort voor je serveert.
Snijd enkele dikke plakken briochebrood. (Ongeveer 1,5 tot 2 cm dik.) Verwijder eerst de korstjes en snijd de briocheschijven in gelijke dobbelstenen. Hou ze even apart.
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van ong. 1,5 cm breed.
Smelt een flinke klont boter in een braadpan op een matig vuur.
Bak de stukjes appel in de hete boter. Roer regelmatig even. De stukjes fruit behouden best nog wat beet, dus hou het bij een bescheiden bakbeurt.
Bak de blokjes brioche kort mee tot ze goudgeel gekleurd zijn. Schud de blokjes brood en appel regelmatig op of roer voorzichtig, zodat ze niet ongelijkmatig kleuren of verbranden.