Smashed burger met kimchi van witloof

Smashed burger met kimchi van witloof

45m
14
-
782
Recepten

Smashed burger met kimchi van witloof

Sappig vlees, gesmolten Flandrien Rouge, gebakken ui én een pittige twist met zelfgemaakte witloofkimchi: deze smashed burger is allesbehalve doorsnee. De kimchimayo tilt ’m naar next level, de crunch maakt het af. Streetfoodgevoel, maar dan bij je thuis. Let op: om de kimchi van witloof te maken, moet je 5 tot 7 dagen vooraf beginnen voorbereiden!
Smashed burger met kimchi van witloof

Smashed burger met kimchi van witloof

45m
14
-
782
Recepten

Smashed burger met kimchi van witloof

Sappig vlees, gesmolten Flandrien Rouge, gebakken ui én een pittige twist met zelfgemaakte witloofkimchi: deze smashed burger is allesbehalve doorsnee. De kimchimayo tilt ’m naar next level, de crunch maakt het af. Streetfoodgevoel, maar dan bij je thuis. Let op: om de kimchi van witloof te maken, moet je 5 tot 7 dagen vooraf beginnen voorbereiden!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes782

Ingrediënten

4 personen
Mayonaise
100 g
Veganaise
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Suiker
50 g
Rundergehakt
500 g
FlandrienRouge gerijpt
150 g
Ajuinen
2
Hamburgerbroodjes
4
Kimchi
50 g
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Witloofstronken
10
Zout
100 g
Vissaus
3 el
Chilivlokken
2 el
ChilisausKoreaanse
3 el

Benodigdheden

Een weckpot

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

5 tot 7 dagen op voorhand

10 witloof
1
Snijd het witloof fijn.
100 g zout, 50 g suiker, 3 el Vissaus, 2 el chilivlokken, 3 el chilisaus (Koreaanse)
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.

Maak de kimchimayonaise

3
Doe in een gesteriliseerde weckpot van 500 ml groot, sluit af en draai de pot om. Laat 5–7 dagen fermenteren bij kamertemperatuur (20–22°C). Bewaar daarna in de koelkast.

Burgers

50 g Kimchi (van witloof), 0,5 limoenen (sap en zeste), 100 g mayonaise
4
Mix de witloofkimchi met de mayonaise. Voeg het limoensap en de zeste toe. Zet koel weg.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Afwerking

500 g rundergehakt, peper (snuif), zout (snuif)
5
Kruid het gehakt met peper en zout. Verdeel in gelijke porties, 1 per persoon, en druk plat tot dunne schijven.
2 ajuinen
6
Snijd de uien in ringen.
7
Verhit een pan, bak de burgers krokant aan beide zijden en bak tegelijk de uienringen mee.
150 g Flandrien
8
Leg op het einde de kaas op de burgers en laat even smelten.
4 hamburgerbroodjes
9
Toast de broodjes licht onder de grill of in een droge pan.
10
Besmeer de onderste helft met kimchimayonaise. Leg er een burger met gesmolten kaas en wat gebakken ui op. Werk af met een flinke lepel kimchi van witloof. Dek af met het bovenste broodje.
1
Snijd het witloof fijn.
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

5 tot 7 dagen op voorhand

10 witloof
1
Snijd het witloof fijn.
100 g zout, 50 g suiker, 3 el Vissaus, 2 el chilivlokken, 3 el chilisaus (Koreaanse)
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.

Maak de kimchimayonaise

3
Doe in een gesteriliseerde weckpot van 500 ml groot, sluit af en draai de pot om. Laat 5–7 dagen fermenteren bij kamertemperatuur (20–22°C). Bewaar daarna in de koelkast.

Burgers

50 g Kimchi (van witloof), 0,5 limoenen (sap en zeste), 100 g mayonaise
4
Mix de witloofkimchi met de mayonaise. Voeg het limoensap en de zeste toe. Zet koel weg.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Afwerking

500 g rundergehakt, peper (snuif), zout (snuif)
5
Kruid het gehakt met peper en zout. Verdeel in gelijke porties, 1 per persoon, en druk plat tot dunne schijven.
2 ajuinen
6
Snijd de uien in ringen.
7
Verhit een pan, bak de burgers krokant aan beide zijden en bak tegelijk de uienringen mee.
150 g Flandrien
8
Leg op het einde de kaas op de burgers en laat even smelten.
4 hamburgerbroodjes
9
Toast de broodjes licht onder de grill of in een droge pan.
10
Besmeer de onderste helft met kimchimayonaise. Leg er een burger met gesmolten kaas en wat gebakken ui op. Werk af met een flinke lepel kimchi van witloof. Dek af met het bovenste broodje.
1
Snijd het witloof fijn.
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden