Abrikozentaart
Abrikozentaart
Abrikozentaart
Abrikozentaart
Ingrediënten
4 personen
Boter
120 g
Bloem
140 g
Bladerdeeg
1 vel
Kristalsuiker
100 g
Zout
Vanillestok
1
Eieren
2
Melk
0,1 l
Amandelpoeder
200 g
Abrikozen
8
Suikersiroop
3 el
Abrikozenconfituur
3 el
Benodigdheden
Een taartvorm met een doorsnede van 28 cm en 3 cm hoog, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een keukenpenseel, een spatel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Abrikozentaart
120 g boter, 140 g bloem
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Smeer de taartvorm in met een beetje gesmolten boter en bestuif met bloem.
TIPZelfs als de taartvorm een antiaanbaklaag heeft, raad ik aan om ze in te vetten met boter en dan te bestuiven met bloem. Dat is de beste garantie om de taart gemakkelijk uit de vorm te krijgen.
1 vel bladerdeeg
2
Leg het bladerdeeg in de vorm en druk de zijkanten aan. Snijd het overschot bovenaan weg met een scherp mes.
TIPJe hoeft voor deze taart het bladerdeeg niet in te prikken met een vork omdat we er de vulling rechtstreeks op storten.
100 g kristalsuiker, zout
3
Meng de malse boter met de suiker en een snuifje zout in de keukenmachine.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
2 eieren, 0,1 l melk
5
Klop de eieren los met de melk en de vanillezaadjes. Doe het mengsel bij de boter met suiker.
200 g amandelpoeder
6
Meng de bloem met het amandelpoeder tot broyage. Voeg het lepel per lepel toe aan het beslag.
TIPBroyage is een mengsel van amandelpoeder met bloem of bloemsuiker die vaak gebruikt wordt voor patisserie.
7
Schep het beslag in de taartvorm. Strijk het glad met een spatel.
8 abrikozen
8
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het beslag.
3 el suikersiroop
9
Bestrijk de abrikozen met een beetje suikersiroop.
10
Bak de taart 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
3 el abrikozenconfituur
11
Roer op het vuur de abrikozenconfituur los met een klein scheutje water in een steelpan.
12
Haal de taart uit de vorm en zet ze op een rooster. Bestrijk royaal met de abrikozenconfituur.
Abrikozentaart
120 g boter, 140 g bloem
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Smeer de taartvorm in met een beetje gesmolten boter en bestuif met bloem.
TIPZelfs als de taartvorm een antiaanbaklaag heeft, raad ik aan om ze in te vetten met boter en dan te bestuiven met bloem. Dat is de beste garantie om de taart gemakkelijk uit de vorm te krijgen.
1 vel bladerdeeg
2
Leg het bladerdeeg in de vorm en druk de zijkanten aan. Snijd het overschot bovenaan weg met een scherp mes.
TIPJe hoeft voor deze taart het bladerdeeg niet in te prikken met een vork omdat we er de vulling rechtstreeks op storten.
100 g kristalsuiker, zout
3
Meng de malse boter met de suiker en een snuifje zout in de keukenmachine.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
2 eieren, 0,1 l melk
5
Klop de eieren los met de melk en de vanillezaadjes. Doe het mengsel bij de boter met suiker.
200 g amandelpoeder
6
Meng de bloem met het amandelpoeder tot broyage. Voeg het lepel per lepel toe aan het beslag.
TIPBroyage is een mengsel van amandelpoeder met bloem of bloemsuiker die vaak gebruikt wordt voor patisserie.
7
Schep het beslag in de taartvorm. Strijk het glad met een spatel.
8 abrikozen
8
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het beslag.
3 el suikersiroop
9
Bestrijk de abrikozen met een beetje suikersiroop.
10
Bak de taart 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
3 el abrikozenconfituur
11
Roer op het vuur de abrikozenconfituur los met een klein scheutje water in een steelpan.
12
Haal de taart uit de vorm en zet ze op een rooster. Bestrijk royaal met de abrikozenconfituur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
120 g
Bloem
140 g
Bladerdeeg
1 vel
Kristalsuiker
100 g
Zout
Vanillestok
1
Eieren
2
Melk
0,1 l
Amandelpoeder
200 g
Abrikozen
8
Suikersiroop
3 el
Abrikozenconfituur
3 el
Abrikozentaart
Een simpele maar zeer lekkere taart om het abrikozenseizoen mee af te sluiten. Meng eventueel nog wat mascarpone met een beetje honing om bij de taart te geven of serveer ze puur.Instructies
Abrikozentaart
120 g boter, 140 g bloem
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Smeer de taartvorm in met een beetje gesmolten boter en bestuif met bloem.
TIPZelfs als de taartvorm een antiaanbaklaag heeft, raad ik aan om ze in te vetten met boter en dan te bestuiven met bloem. Dat is de beste garantie om de taart gemakkelijk uit de vorm te krijgen.
1 vel bladerdeeg
2
Leg het bladerdeeg in de vorm en druk de zijkanten aan. Snijd het overschot bovenaan weg met een scherp mes.
TIPJe hoeft voor deze taart het bladerdeeg niet in te prikken met een vork omdat we er de vulling rechtstreeks op storten.
100 g kristalsuiker, zout
3
Meng de malse boter met de suiker en een snuifje zout in de keukenmachine.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
2 eieren, 0,1 l melk
5
Klop de eieren los met de melk en de vanillezaadjes. Doe het mengsel bij de boter met suiker.
200 g amandelpoeder
6
Meng de bloem met het amandelpoeder tot broyage. Voeg het lepel per lepel toe aan het beslag.
TIPBroyage is een mengsel van amandelpoeder met bloem of bloemsuiker die vaak gebruikt wordt voor patisserie.
7
Schep het beslag in de taartvorm. Strijk het glad met een spatel.
8 abrikozen
8
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het beslag.
3 el suikersiroop
9
Bestrijk de abrikozen met een beetje suikersiroop.
10
Bak de taart 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
3 el abrikozenconfituur
11
Roer op het vuur de abrikozenconfituur los met een klein scheutje water in een steelpan.
12
Haal de taart uit de vorm en zet ze op een rooster. Bestrijk royaal met de abrikozenconfituur.