dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Winterse salade met pompoen, linzen en feta (thumbnail)Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

50m
26
-
2.7K
Recepten

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Vandaag kookt Jeroen hip vegetarisch. Linzen, geroosterde pompoen en gemarineerde feta. Gezond, maar vooral hartverwarmend lekker.
Winterse salade met pompoen, linzen en feta (thumbnail)Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

50m
26
-
2.7K
Recepten

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Vandaag kookt Jeroen hip vegetarisch. Linzen, geroosterde pompoen en gemarineerde feta. Gezond, maar vooral hartverwarmend lekker.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Linzen
200 g
Chilipeper
1
Sjalotten
1
Look
4 teentjes
Grof zout
Peper
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Olijfolie
Feta
200 g
Butternuts
0,5
Komijnpoeder
Zout
Gerookt paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Panko
100 g
Parmezaanse kaas
100 g
Currypoeder
Cayennepeper
Laurier
1 blaadje
Rucola
1 bosje
Waterkers
1 bosje
Peterselie
0,5 bosjes
Rode uien
0,5
Balsamicoazijn
Walnoten
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g Linzen
1
Week de linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 chilipeper, 1 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Snipper de chilipeper. Pel de sjalot en snijd grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken.
grof zout, peper, 1 takje rozemarijn, tijm, olijfolie
4
Meng de sjalot, chili en knoflook met een snuif grof zout en wat peper. Leg er tijm en rozemarijn bij. Giet er een flinke scheut olijfolie over en meng alles door elkaar.
200 g feta
5
Snijd de fetakaas in blokjes. Laat de kaas marineren in de gekruide olie.
0,5 butternuts
6
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd hem in dikke repen.
olijfolie, komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
7
Meng in een grote ovenschaal een flinke scheut olijfolie met komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Leg er de plakken pompoen in en roer wat om. Zorg dat de stukken in één laag in de ovenschaal liggen.

De korst

1 teentje Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
100 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
9
Meng de knoflook met de panko. Rasp er de parmezaan bij en roer goed om.

Afwerken en serveren

10
Strooi het pankomengsel over de pompoen. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
zout, currypoeder, cayennepeper, 1 blaadje laurier
11
Giet de linzen af en doe ze in een kookpot met een dubbele hoeveelheid water. Kruid met zout, currypoeder en cayennepeper. Leg er enkele takjes tijm en een blaadje laurier bij. Breng aan de kook en laat garen op een zacht vuur.
1 bosje Rucola, 1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 rode uien
12
Spoel de rucola, de waterkers en de peterselie. Pluk de blaadjes van de peterselie. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in dunne halve maantjes.
13
Giet de linzen af en spoel ze onder koud water. Ze moeten nog wat lauw zijn. Haal er de laurier en de tijm uit. Meng de linzen met de rest van de salade.
balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout
14
Sprenkel wat balsamico en olijfolie over de salade. Kruid met peper en zout.
handvol Walnoten
15
Leg de geroosterde pompoen op de sla. Werk af met de gemarineerde fetakaas. Breek er wat walnoten over.
1
Week de linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Instructies

200 g Linzen
1
Week de linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 chilipeper, 1 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Snipper de chilipeper. Pel de sjalot en snijd grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken.
grof zout, peper, 1 takje rozemarijn, tijm, olijfolie
4
Meng de sjalot, chili en knoflook met een snuif grof zout en wat peper. Leg er tijm en rozemarijn bij. Giet er een flinke scheut olijfolie over en meng alles door elkaar.
200 g feta
5
Snijd de fetakaas in blokjes. Laat de kaas marineren in de gekruide olie.
0,5 butternuts
6
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd hem in dikke repen.
olijfolie, komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
7
Meng in een grote ovenschaal een flinke scheut olijfolie met komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Leg er de plakken pompoen in en roer wat om. Zorg dat de stukken in één laag in de ovenschaal liggen.

De korst

1 teentje Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
100 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
9
Meng de knoflook met de panko. Rasp er de parmezaan bij en roer goed om.

Afwerken en serveren

10
Strooi het pankomengsel over de pompoen. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
zout, currypoeder, cayennepeper, 1 blaadje laurier
11
Giet de linzen af en doe ze in een kookpot met een dubbele hoeveelheid water. Kruid met zout, currypoeder en cayennepeper. Leg er enkele takjes tijm en een blaadje laurier bij. Breng aan de kook en laat garen op een zacht vuur.
1 bosje Rucola, 1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 rode uien
12
Spoel de rucola, de waterkers en de peterselie. Pluk de blaadjes van de peterselie. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in dunne halve maantjes.
13
Giet de linzen af en spoel ze onder koud water. Ze moeten nog wat lauw zijn. Haal er de laurier en de tijm uit. Meng de linzen met de rest van de salade.
balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout
14
Sprenkel wat balsamico en olijfolie over de salade. Kruid met peper en zout.
handvol Walnoten
15
Leg de geroosterde pompoen op de sla. Werk af met de gemarineerde fetakaas. Breek er wat walnoten over.
1
Week de linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Winterse salade met pompoen, linzen en feta (thumbnail)Winterse salade met pompoen, linzen en feta
4 personen
50m
Ingrediënten
Linzen
200 g
Chilipeper
1
Sjalotten
1
Look
4 teentjes
Grof zout
Peper
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Olijfolie
Feta
200 g
Butternuts
0,5
Komijnpoeder
Zout
Gerookt paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Panko
100 g
Parmezaanse kaas
100 g
Currypoeder
Cayennepeper
Laurier
1 blaadje
Rucola
1 bosje
Waterkers
1 bosje
Peterselie
0,5 bosjes
Rode uien
0,5
Balsamicoazijn
Walnoten
handvol

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Vandaag kookt Jeroen hip vegetarisch. Linzen, geroosterde pompoen en gemarineerde feta. Gezond, maar vooral hartverwarmend lekker.
Instructies
200 g Linzen
1
Week de linzen in water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 chilipeper, 1 Sjalotten, 3 teentjes Look
3
Snipper de chilipeper. Pel de sjalot en snijd grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken.
grof zout, peper, 1 takje rozemarijn, tijm, olijfolie
4
Meng de sjalot, chili en knoflook met een snuif grof zout en wat peper. Leg er tijm en rozemarijn bij. Giet er een flinke scheut olijfolie over en meng alles door elkaar.
200 g feta
5
Snijd de fetakaas in blokjes. Laat de kaas marineren in de gekruide olie.
0,5 butternuts
6
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd hem in dikke repen.
olijfolie, komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
7
Meng in een grote ovenschaal een flinke scheut olijfolie met komijnpoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Leg er de plakken pompoen in en roer wat om. Zorg dat de stukken in één laag in de ovenschaal liggen.

De korst

1 teentje Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
100 g panko, 100 g Parmezaanse kaas
9
Meng de knoflook met de panko. Rasp er de parmezaan bij en roer goed om.

Afwerken en serveren

10
Strooi het pankomengsel over de pompoen. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
zout, currypoeder, cayennepeper, 1 blaadje laurier
11
Giet de linzen af en doe ze in een kookpot met een dubbele hoeveelheid water. Kruid met zout, currypoeder en cayennepeper. Leg er enkele takjes tijm en een blaadje laurier bij. Breng aan de kook en laat garen op een zacht vuur.
1 bosje Rucola, 1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 rode uien
12
Spoel de rucola, de waterkers en de peterselie. Pluk de blaadjes van de peterselie. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in dunne halve maantjes.
13
Giet de linzen af en spoel ze onder koud water. Ze moeten nog wat lauw zijn. Haal er de laurier en de tijm uit. Meng de linzen met de rest van de salade.
balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout
14
Sprenkel wat balsamico en olijfolie over de salade. Kruid met peper en zout.
handvol Walnoten
15
Leg de geroosterde pompoen op de sla. Werk af met de gemarineerde fetakaas. Breek er wat walnoten over.