Trifle met banaan, karamel en pinda
Trifle met banaan, karamel en pinda
Trifle met banaan, karamel en pinda
Trifle met banaan, karamel en pinda
Ingrediënten
4 personen
Quatre quarts cake
1
Karamelsnoepjes
100 g
Room
0,3 l
Pindakaas
1 el
Pindanoten
100 g
Boter
100 g
Kristalsuiker
100 g
Bloem
100 g
Grof zout
1 snuifje
Bloemsuiker
20 g
Vanillestokje
1
Bananen
2
Cacaopoeder
Benodigdheden
Blender, doorzichtige kommetjes om te serveren, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
1 quatre quarts cake
1
Voorzie een lekker stuk cake. Je kan zelf een 4/4de cake bakken aan de hand van dit recept.
De karamel-pindasaus, de slagroom en de crumble
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g karamelsnoepjes, 0,1 l Room, 1 el pindakaas
3
Haal de snoepjes uit hun verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg de room en de pindakaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Roer af en toe met een garde tot je een glad sausje hebt. Giet de karamel-pindasaus daarna in een kommetje en laat afkoelen.
100 g pindanoten
4
Weeg de pindanoten af en mix ze fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 100 g bloem, 1 snuifje grof zout
5
Doe ze samen met de blokjes boter, de bloem, de suiker en een snuif grof zout in een mengkom. Kneed alles met je handen tot je een mooi gekruimeld deeg hebt. Verdeel het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de crumble 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
0,2 l Room, 20 g bloemsuiker, 1 vanillestokje
6
Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok op tot yoghurtdikte.
7
Haal de crumble uit de oven en verkruimel de grote stukken met een vork.
8
Snijd een stuk van de cake en verkruimel het tussen je vingers.
2 bananen
9
Snijd de banaan in schijfjes.
De afwerking
cacaopoeder
10
Tijd om de trifle in laagjes op te bouwen. Start met een laag cake, schep er een laag slagroom over en leg er enkele schijfjes banaan op. Lepel er wat pinda-karamelsaus over en werk af met de crumble. Herhaal dit nog een keer. Werk de bovenkant af met een laagje cacaopoeder. Smakelijk!
De voorbereiding
1 quatre quarts cake
1
Voorzie een lekker stuk cake. Je kan zelf een 4/4de cake bakken aan de hand van dit recept.
De karamel-pindasaus, de slagroom en de crumble
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g karamelsnoepjes, 0,1 l Room, 1 el pindakaas
3
Haal de snoepjes uit hun verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg de room en de pindakaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Roer af en toe met een garde tot je een glad sausje hebt. Giet de karamel-pindasaus daarna in een kommetje en laat afkoelen.
100 g pindanoten
4
Weeg de pindanoten af en mix ze fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 100 g bloem, 1 snuifje grof zout
5
Doe ze samen met de blokjes boter, de bloem, de suiker en een snuif grof zout in een mengkom. Kneed alles met je handen tot je een mooi gekruimeld deeg hebt. Verdeel het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de crumble 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
0,2 l Room, 20 g bloemsuiker, 1 vanillestokje
6
Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok op tot yoghurtdikte.
7
Haal de crumble uit de oven en verkruimel de grote stukken met een vork.
8
Snijd een stuk van de cake en verkruimel het tussen je vingers.
2 bananen
9
Snijd de banaan in schijfjes.
De afwerking
cacaopoeder
10
Tijd om de trifle in laagjes op te bouwen. Start met een laag cake, schep er een laag slagroom over en leg er enkele schijfjes banaan op. Lepel er wat pinda-karamelsaus over en werk af met de crumble. Herhaal dit nog een keer. Werk de bovenkant af met een laagje cacaopoeder. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Quatre quarts cake
1
Karamelsnoepjes
100 g
Room
0,3 l
Pindakaas
1 el
Pindanoten
100 g
Boter
100 g
Kristalsuiker
100 g
Bloem
100 g
Grof zout
1 snuifje
Bloemsuiker
20 g
Vanillestokje
1
Bananen
2
Cacaopoeder
Trifle met banaan, karamel en pinda
Trifle is hét Britse nagerecht bij uitstek dat populair is omwille van de verschillende laagjes cake en fruit. Jeroen maakt zijn eigen versie met een simpel pinda-karamelsausje, verse stukken cake en schijfjes banaan als hoofdingrediënten. De quatre quarts of 4/4de cake bakt hij op voorhand volgens dit eenvoudig recept. Moet het snel gaan? Dan kan je gerust ook een voorverpakte cake uit de winkel gebruiken.Instructies
De voorbereiding
1 quatre quarts cake
1
Voorzie een lekker stuk cake. Je kan zelf een 4/4de cake bakken aan de hand van dit recept.
De karamel-pindasaus, de slagroom en de crumble
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g karamelsnoepjes, 0,1 l Room, 1 el pindakaas
3
Haal de snoepjes uit hun verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg de room en de pindakaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Roer af en toe met een garde tot je een glad sausje hebt. Giet de karamel-pindasaus daarna in een kommetje en laat afkoelen.
100 g pindanoten
4
Weeg de pindanoten af en mix ze fijn in de blender.
100 g boter, 100 g kristalsuiker, 100 g bloem, 1 snuifje grof zout
5
Doe ze samen met de blokjes boter, de bloem, de suiker en een snuif grof zout in een mengkom. Kneed alles met je handen tot je een mooi gekruimeld deeg hebt. Verdeel het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de crumble 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
0,2 l Room, 20 g bloemsuiker, 1 vanillestokje
6
Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok op tot yoghurtdikte.
7
Haal de crumble uit de oven en verkruimel de grote stukken met een vork.
8
Snijd een stuk van de cake en verkruimel het tussen je vingers.
2 bananen
9
Snijd de banaan in schijfjes.
De afwerking
cacaopoeder
10
Tijd om de trifle in laagjes op te bouwen. Start met een laag cake, schep er een laag slagroom over en leg er enkele schijfjes banaan op. Lepel er wat pinda-karamelsaus over en werk af met de crumble. Herhaal dit nog een keer. Werk de bovenkant af met een laagje cacaopoeder. Smakelijk!