Instructies

4 personen

De voorbereiding

1 quatre quarts cake
1

Voorzie een lekker stuk cake. Je kan zelf een 4/4de cake bakken aan de hand van dit recept.

De karamel-pindasaus, de slagroom en de crumble

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

100 g karamelsnoepjes, 0,1 l Room, 1 el pindakaas
3

Haal de snoepjes uit hun verpakking en doe ze in een pannetje. Voeg de room en de pindakaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Roer af en toe met een garde tot je een glad sausje hebt. Giet de karamel-pindasaus daarna in een kommetje en laat afkoelen.

100 g pindanoten
4

Weeg de pindanoten af en mix ze fijn in de blender.

100 g boter, 100 g kristalsuiker, 100 g bloem, 1 snuifje grof zout
5

Doe ze samen met de blokjes boter, de bloem, de suiker en een snuif grof zout in een mengkom. Kneed alles met je handen tot je een mooi gekruimeld deeg hebt. Verdeel het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de crumble 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

0,2 l Room, 20 g bloemsuiker, 1 vanillestokje
6

Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok op tot yoghurtdikte.

7

Haal de crumble uit de oven en verkruimel de grote stukken met een vork.

8

Snijd een stuk van de cake en verkruimel het tussen je vingers.

2 bananen
9

Snijd de banaan in schijfjes.

De afwerking

cacaopoeder
10

Tijd om de trifle in laagjes op te bouwen. Start met een laag cake, schep er een laag slagroom over en leg er enkele schijfjes banaan op. Lepel er wat pinda-karamelsaus over en werk af met de crumble. Herhaal dit nog een keer. Werk de bovenkant af met een laagje cacaopoeder. Smakelijk!