dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gröstl (thumbnail)Gröstl

Gröstl

40m
10
100%
3.9K
Recepten

Gröstl

Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.
Gröstl (thumbnail)Gröstl

Gröstl

40m
10
100%
3.9K
Recepten

Gröstl

Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten10
Beoordeling100%
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
2
Spek
250 g
Shiitake
200 g
Look
1 teentje
Eieren
4
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gröstl

800 g aardappelen
1
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
boter
2
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
TIPJe werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.
2 ajuinen
3
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
4
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
5
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
250 g spek
6
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
7
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
8
Smelt een klontje boter in de lege pan.
200 g shiitake
9
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
11
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
4 eieren
12
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
13
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
14
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.
1
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
2
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.

Instructies

Gröstl

800 g aardappelen
1
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
boter
2
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
TIPJe werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.
2 ajuinen
3
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
4
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
5
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
250 g spek
6
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
7
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
8
Smelt een klontje boter in de lege pan.
200 g shiitake
9
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
11
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
4 eieren
12
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
13
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
14
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.
1
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
2
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gröstl (thumbnail)Gröstl
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
2
Spek
250 g
Shiitake
200 g
Look
1 teentje
Eieren
4
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout

Gröstl

Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.
Instructies

Gröstl

800 g aardappelen
1
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
boter
2
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
TIPJe werkt met twee pannen omdat alles moet gebakken worden. Als je maar één pan gebruikt, zullen de ingrediënten die je later toevoegt stoven en dat is niet de bedoeling.
2 ajuinen
3
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
4
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
5
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
250 g spek
6
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
7
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
8
Smelt een klontje boter in de lege pan.
200 g shiitake
9
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
11
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
4 eieren
12
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
13
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
14
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.