dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Opgelegde groenten (thumbnail)Opgelegde groenten

Opgelegde groenten

1u
22
-
1.5K
Recepten

Opgelegde groenten

Door groenten op te leggen, bewaren ze lang. De witte kool is lekker in een salade, de champignons gebruik je als aperitiefhapje en de augurken zijn een klassieker in elke keuken.
Opgelegde groenten (thumbnail)Opgelegde groenten

Opgelegde groenten

1u
22
-
1.5K
Recepten

Opgelegde groenten

Door groenten op te leggen, bewaren ze lang. De witte kool is lekker in een salade, de champignons gebruik je als aperitiefhapje en de augurken zijn een klassieker in elke keuken.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd1u
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Zout
50 g
Zout
Kristalsuiker
300 g
Steranijs
4 stuk
Venkelzaad
2 el
Korianderzaden
2 el
Laurierblaadjes
6
Water
3,4 l
Azijn
2,1 l
Witte kool
1
Champignons
500 g
Paprikapoeder
Rietsuiker
400 g
Ajuinen
2
Look
8 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Witte wijn
0,3 l
Mosterdzaad
50 g
Peperbolletjes
1 el
Augurken
1.000 g
Chilipeper
1
Citroen
1

Benodigdheden

Een mandoline, grote gesteriliseerde bokalen met afsluitrubber

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gepekelde witte kool

50 g zout, 300 g kristalsuiker, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, 2 l Water, 1 l azijn
1
Breng het water met de azijn aan de kook. Doe er zout, suiker, steranijs, venkelzaad, korianderzaad en laurier bij.
1 Witte kool
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn met een mandoline.
3
Doe de geraspte kool in een gesteriliseerde bokaal. Stop zo veel mogelijk in de bokaal en druk goed aan. De warme marinade doet de kool ‘krimpen’.
4
Giet er de warme pekel over tot de kool onder staat. Sluit de bokaal. Door de warmte trekt het afsluitrubber alles vacuum.

Gepekelde champignons

500 g champignons
5
Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of in vier.
paprikapoeder, 1 l Water, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, zout, 300 g rietsuiker, 1 l azijn
6
Breng 1 l van de pekel aan de kook en kruid met paprikapoeder. Doe de champignons in de pekel en leg er een bord op zodat ze onder blijven. Kook de champignons.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
7
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Doe ze onderaan in een gesteriliseerde bokaal. Pel en kneus de knoflook. Doe hem bij de ui.
1 takje rozemarijn, tijm
8
Leg rozemarijn en tijm in de bokaal. Schep er de gekookte champignons in en giet er de pekel over tot alles onder staat. Sluit de bokaal. Laat de bokalen meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de groenten gebruikt.

Opgelegde augurken

0,3 l witte wijn, 0,1 l azijn, 0,4 l Water, 50 g mosterdzaad, 1 el peperbolletjes, zout, 100 g rietsuiker
9
Breng de wijn aan de kook met het water, de azijn, het mosterdzaad, de peperbollen, het zout en de suiker.
5 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen in een gesteriliseerde bokaal.
1.000 g augurken
11
Spoel de augurken en doe ze in de bokaal.
1 chilipeper, 1 citroen
12
Snijd een chilipeper in ringen. Snijd de citroen in plakjes. Doe de chili en de citroen in de bokaal.
13
Giet de pekel over de augurken. Sluit de bokaal. Laat de bokaal meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de augurken gebruikt.
1
Breng het water met de azijn aan de kook. Doe er zout, suiker, steranijs, venkelzaad, korianderzaad en laurier bij.
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn met een mandoline.

Instructies

Gepekelde witte kool

50 g zout, 300 g kristalsuiker, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, 2 l Water, 1 l azijn
1
Breng het water met de azijn aan de kook. Doe er zout, suiker, steranijs, venkelzaad, korianderzaad en laurier bij.
1 Witte kool
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn met een mandoline.
3
Doe de geraspte kool in een gesteriliseerde bokaal. Stop zo veel mogelijk in de bokaal en druk goed aan. De warme marinade doet de kool ‘krimpen’.
4
Giet er de warme pekel over tot de kool onder staat. Sluit de bokaal. Door de warmte trekt het afsluitrubber alles vacuum.

Gepekelde champignons

500 g champignons
5
Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of in vier.
paprikapoeder, 1 l Water, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, zout, 300 g rietsuiker, 1 l azijn
6
Breng 1 l van de pekel aan de kook en kruid met paprikapoeder. Doe de champignons in de pekel en leg er een bord op zodat ze onder blijven. Kook de champignons.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
7
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Doe ze onderaan in een gesteriliseerde bokaal. Pel en kneus de knoflook. Doe hem bij de ui.
1 takje rozemarijn, tijm
8
Leg rozemarijn en tijm in de bokaal. Schep er de gekookte champignons in en giet er de pekel over tot alles onder staat. Sluit de bokaal. Laat de bokalen meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de groenten gebruikt.

Opgelegde augurken

0,3 l witte wijn, 0,1 l azijn, 0,4 l Water, 50 g mosterdzaad, 1 el peperbolletjes, zout, 100 g rietsuiker
9
Breng de wijn aan de kook met het water, de azijn, het mosterdzaad, de peperbollen, het zout en de suiker.
5 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen in een gesteriliseerde bokaal.
1.000 g augurken
11
Spoel de augurken en doe ze in de bokaal.
1 chilipeper, 1 citroen
12
Snijd een chilipeper in ringen. Snijd de citroen in plakjes. Doe de chili en de citroen in de bokaal.
13
Giet de pekel over de augurken. Sluit de bokaal. Laat de bokaal meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de augurken gebruikt.
1
Breng het water met de azijn aan de kook. Doe er zout, suiker, steranijs, venkelzaad, korianderzaad en laurier bij.
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn met een mandoline.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Opgelegde groenten (thumbnail)Opgelegde groenten
4 personen
1u
Ingrediënten
Zout
50 g
Zout
Kristalsuiker
300 g
Steranijs
4 stuk
Venkelzaad
2 el
Korianderzaden
2 el
Laurierblaadjes
6
Water
3,4 l
Azijn
2,1 l
Witte kool
1
Champignons
500 g
Paprikapoeder
Rietsuiker
400 g
Ajuinen
2
Look
8 teentjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Witte wijn
0,3 l
Mosterdzaad
50 g
Peperbolletjes
1 el
Augurken
1.000 g
Chilipeper
1
Citroen
1

Opgelegde groenten

Door groenten op te leggen, bewaren ze lang. De witte kool is lekker in een salade, de champignons gebruik je als aperitiefhapje en de augurken zijn een klassieker in elke keuken.
Instructies

Gepekelde witte kool

50 g zout, 300 g kristalsuiker, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, 2 l Water, 1 l azijn
1
Breng het water met de azijn aan de kook. Doe er zout, suiker, steranijs, venkelzaad, korianderzaad en laurier bij.
1 Witte kool
2
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Rasp de kool fijn met een mandoline.
3
Doe de geraspte kool in een gesteriliseerde bokaal. Stop zo veel mogelijk in de bokaal en druk goed aan. De warme marinade doet de kool ‘krimpen’.
4
Giet er de warme pekel over tot de kool onder staat. Sluit de bokaal. Door de warmte trekt het afsluitrubber alles vacuum.

Gepekelde champignons

500 g champignons
5
Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of in vier.
paprikapoeder, 1 l Water, 2 stuk Steranijs, 1 el Venkelzaad, 1 el korianderzaad, 3 laurierblaadjes, zout, 300 g rietsuiker, 1 l azijn
6
Breng 1 l van de pekel aan de kook en kruid met paprikapoeder. Doe de champignons in de pekel en leg er een bord op zodat ze onder blijven. Kook de champignons.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
7
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Doe ze onderaan in een gesteriliseerde bokaal. Pel en kneus de knoflook. Doe hem bij de ui.
1 takje rozemarijn, tijm
8
Leg rozemarijn en tijm in de bokaal. Schep er de gekookte champignons in en giet er de pekel over tot alles onder staat. Sluit de bokaal. Laat de bokalen meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de groenten gebruikt.

Opgelegde augurken

0,3 l witte wijn, 0,1 l azijn, 0,4 l Water, 50 g mosterdzaad, 1 el peperbolletjes, zout, 100 g rietsuiker
9
Breng de wijn aan de kook met het water, de azijn, het mosterdzaad, de peperbollen, het zout en de suiker.
5 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen in een gesteriliseerde bokaal.
1.000 g augurken
11
Spoel de augurken en doe ze in de bokaal.
1 chilipeper, 1 citroen
12
Snijd een chilipeper in ringen. Snijd de citroen in plakjes. Doe de chili en de citroen in de bokaal.
13
Giet de pekel over de augurken. Sluit de bokaal. Laat de bokaal meerdere dagen op een donkere, koele plaats rusten voor je de augurken gebruikt.