Nasi goreng met zoete aardappel
Nasi goreng met zoete aardappel
Nasi goreng met zoete aardappel
Nasi goreng met zoete aardappel
Ingrediënten
4 personen
Rijst
250 g
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Sambal
1 tl
Shiitake
250 g
Zoete aardappelen
1
Diepvrieserwten
200 g
Eieren
8
Prei
1 stengel
Cashewnoten
100 g
Ketjap manis
4 el
Sesamolie
1 een flinke scheut
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g rijst
1
Spoel de rijst en kook hem gaar de dubbele hoeveelheid gezouten water.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 30 g gember
2
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut arachideolie in opwarmen. Pel de uien en de look, snipper ze fijn en bak ze in de olie goudbruin. Schil de gember en rasp hem erbij.
1 tl sambal
3
Voeg een lepeltje sambal toe aan de bakkende uien en roer even om. Schep de gebakken ui in een kommetje en hou hem even apart.
250 g shiitake, 1 Zoete aardappelen
4
Laat een nieuw scheutje olie heet worden in de wok en bak er de shiitakes in aan. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Voeg ze toe aan de wok, gevolgd door een scheutje water.
1 ajuin, 200 g diepvrieserwten
5
Laat in een pan een scheutje olie heet worden en voeg er een blokje boter aan toe. Stoof een vierde van de fijngesneden ui in de pan en voeg er de diepvrieserwtjes aan toe.
8 eieren
6
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout. Giet een vierde van het eimengsel bij de erwtjes en laat het geheel op een zacht vuurtje garen, tot je een mooie omelet hebt. Bak zo vier kleine omeletjes.
1 stengel prei
7
Snijd de prei fijn en voeg hem toe aan de zoete aardappelen en de shiitake en voeg er nog een extra scheutje olie aan toe. Schep de gebakken ui weer in de pan met de groenten. Meng er tot slot de gare rijst onder de groenten en laat het geheel nog even goed doorbakken.
100 g cashewnoten
8
Laat een scheutje olie warm worden in een pannetje en kleur de cashewnoten in de olie.
4 el Ketjap Manis, 1 een flinke scheut sesamolie, koriander
9
Breng de gebakken rijst op smaak met wat ketjap manis en wat sesamolie. Schep de omelet op een groot bord en schep er een flinke lepel nasi op. Werk de nasi af met enkele pluksels koriander en de geroosterde cashewnoten.
250 g rijst
1
Spoel de rijst en kook hem gaar de dubbele hoeveelheid gezouten water.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 30 g gember
2
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut arachideolie in opwarmen. Pel de uien en de look, snipper ze fijn en bak ze in de olie goudbruin. Schil de gember en rasp hem erbij.
1 tl sambal
3
Voeg een lepeltje sambal toe aan de bakkende uien en roer even om. Schep de gebakken ui in een kommetje en hou hem even apart.
250 g shiitake, 1 Zoete aardappelen
4
Laat een nieuw scheutje olie heet worden in de wok en bak er de shiitakes in aan. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Voeg ze toe aan de wok, gevolgd door een scheutje water.
1 ajuin, 200 g diepvrieserwten
5
Laat in een pan een scheutje olie heet worden en voeg er een blokje boter aan toe. Stoof een vierde van de fijngesneden ui in de pan en voeg er de diepvrieserwtjes aan toe.
8 eieren
6
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout. Giet een vierde van het eimengsel bij de erwtjes en laat het geheel op een zacht vuurtje garen, tot je een mooie omelet hebt. Bak zo vier kleine omeletjes.
1 stengel prei
7
Snijd de prei fijn en voeg hem toe aan de zoete aardappelen en de shiitake en voeg er nog een extra scheutje olie aan toe. Schep de gebakken ui weer in de pan met de groenten. Meng er tot slot de gare rijst onder de groenten en laat het geheel nog even goed doorbakken.
100 g cashewnoten
8
Laat een scheutje olie warm worden in een pannetje en kleur de cashewnoten in de olie.
4 el Ketjap Manis, 1 een flinke scheut sesamolie, koriander
9
Breng de gebakken rijst op smaak met wat ketjap manis en wat sesamolie. Schep de omelet op een groot bord en schep er een flinke lepel nasi op. Werk de nasi af met enkele pluksels koriander en de geroosterde cashewnoten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rijst
250 g
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Sambal
1 tl
Shiitake
250 g
Zoete aardappelen
1
Diepvrieserwten
200 g
Eieren
8
Prei
1 stengel
Cashewnoten
100 g
Ketjap manis
4 el
Sesamolie
1 een flinke scheut
Koriander
Nasi goreng met zoete aardappel
Een stevige portie gebakken rijst boordevol groenten. Dit is het ideale gerecht om de week mee te beginnen. Deze nasi goreng met zoete aardappel en shiitake serveert Jeroen op een omelet met erwtjes. Supermakkelijk en toch net iets anders!Instructies
250 g rijst
1
Spoel de rijst en kook hem gaar de dubbele hoeveelheid gezouten water.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 30 g gember
2
Zet een wok op het vuur en laat er een scheut arachideolie in opwarmen. Pel de uien en de look, snipper ze fijn en bak ze in de olie goudbruin. Schil de gember en rasp hem erbij.
1 tl sambal
3
Voeg een lepeltje sambal toe aan de bakkende uien en roer even om. Schep de gebakken ui in een kommetje en hou hem even apart.
250 g shiitake, 1 Zoete aardappelen
4
Laat een nieuw scheutje olie heet worden in de wok en bak er de shiitakes in aan. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Voeg ze toe aan de wok, gevolgd door een scheutje water.
1 ajuin, 200 g diepvrieserwten
5
Laat in een pan een scheutje olie heet worden en voeg er een blokje boter aan toe. Stoof een vierde van de fijngesneden ui in de pan en voeg er de diepvrieserwtjes aan toe.
8 eieren
6
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout. Giet een vierde van het eimengsel bij de erwtjes en laat het geheel op een zacht vuurtje garen, tot je een mooie omelet hebt. Bak zo vier kleine omeletjes.
1 stengel prei
7
Snijd de prei fijn en voeg hem toe aan de zoete aardappelen en de shiitake en voeg er nog een extra scheutje olie aan toe. Schep de gebakken ui weer in de pan met de groenten. Meng er tot slot de gare rijst onder de groenten en laat het geheel nog even goed doorbakken.
100 g cashewnoten
8
Laat een scheutje olie warm worden in een pannetje en kleur de cashewnoten in de olie.
4 el Ketjap Manis, 1 een flinke scheut sesamolie, koriander
9
Breng de gebakken rijst op smaak met wat ketjap manis en wat sesamolie. Schep de omelet op een groot bord en schep er een flinke lepel nasi op. Werk de nasi af met enkele pluksels koriander en de geroosterde cashewnoten.