Chocolademoussetaart met chocoladecrumble
Chocolademoussetaart met chocoladecrumble
Chocolademoussetaart met chocoladecrumble
Chocolademoussetaart met chocoladecrumble
Ingrediënten
4 personen
Boter
165 g
Boter
1 een klontje
Bloemsuiker
90 g
Cacaopoeder
1 el
Cacaopoeder
20 g
Amandelpoeder
30 g
Zout
2 snuifjes
Eieren
7
Bloem
280 g
Bloem
Donkere chocolade
250 g
Room
1 scheutje
Room
0,4 l
Kristalsuiker
115 g
Hazelnoten
40 g
Benodigdheden
Blender, een taartvorm van 24 cm, een ovenschaal, bakpapier, een keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het deeg
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 el cacaopoeder, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout in de pot van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
1 ei, 240 g bloem
3
Voeg er het ei aan toe. Laat de machine opnieuw draaien en doe er vervolgens de bloem lepel per lepel al roerend aan toe. Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg bekomt.
4
Haal het deeg uit de kom en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
De chocolademousse
250 g donkere chocolade, 1 scheutje Room
5
Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in een steelpannetje met een scheutje room.
75 g kristalsuiker
6
Verwarm de suiker met een scheutje water in een ander steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de suikersiroop enkele minuten koken.
6 eieren
7
Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine en klop ze even los. Laat de machine op snelheid draaien en giet het suikerwater er in een fijn straaltje bij. Klop de ruban koud.
bloem, 1 een klontje boter
8
Boter en bloem de taartvorm in. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg dun uit.
9
Bedek een ingevette en bebloemde taartvorm met het kruimeldeeg en snijd de randen bij.
10
Leg een vel bakpapier op het deeg in de taartvorm met wat bakparels.
11
Schuif de taartvorm met het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten en bak het deeg blind.
12
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban en meng het geheel onder elkaar.
0,4 l Room
13
Klop de room op.
14
Meng er de opgeklopte room onder het chocolademengsel tot je een luchtige mousse bekomt.
15
Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
16
Stort de chocolademousse in de afgekoelde taartvorm en laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De crumble
40 g hazelnoten
17
Doe de hazelnoten in de blender en mix ze fijn tot een poeder.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
40 g bloem, 40 g boter, 20 g cacaopoeder, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
18
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder, een snuifje zout, het poeder van de hazelnoten en de suiker in een kom. Kneed het geheel tot een kruimelige massa met je handen.
19
Doe de crumble in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven (175°C). Laat de crumble vervolgens even afkoelen.
20
Haal de opgesteven taart uit de koelkast. Strooi er de crumble over.
Het deeg
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 el cacaopoeder, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout in de pot van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
1 ei, 240 g bloem
3
Voeg er het ei aan toe. Laat de machine opnieuw draaien en doe er vervolgens de bloem lepel per lepel al roerend aan toe. Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg bekomt.
4
Haal het deeg uit de kom en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
De chocolademousse
250 g donkere chocolade, 1 scheutje Room
5
Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in een steelpannetje met een scheutje room.
75 g kristalsuiker
6
Verwarm de suiker met een scheutje water in een ander steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de suikersiroop enkele minuten koken.
6 eieren
7
Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine en klop ze even los. Laat de machine op snelheid draaien en giet het suikerwater er in een fijn straaltje bij. Klop de ruban koud.
bloem, 1 een klontje boter
8
Boter en bloem de taartvorm in. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg dun uit.
9
Bedek een ingevette en bebloemde taartvorm met het kruimeldeeg en snijd de randen bij.
10
Leg een vel bakpapier op het deeg in de taartvorm met wat bakparels.
11
Schuif de taartvorm met het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten en bak het deeg blind.
12
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban en meng het geheel onder elkaar.
0,4 l Room
13
Klop de room op.
14
Meng er de opgeklopte room onder het chocolademengsel tot je een luchtige mousse bekomt.
15
Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
16
Stort de chocolademousse in de afgekoelde taartvorm en laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De crumble
40 g hazelnoten
17
Doe de hazelnoten in de blender en mix ze fijn tot een poeder.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
40 g bloem, 40 g boter, 20 g cacaopoeder, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
18
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder, een snuifje zout, het poeder van de hazelnoten en de suiker in een kom. Kneed het geheel tot een kruimelige massa met je handen.
19
Doe de crumble in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven (175°C). Laat de crumble vervolgens even afkoelen.
20
Haal de opgesteven taart uit de koelkast. Strooi er de crumble over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Boter
165 g
Boter
1 een klontje
Bloemsuiker
90 g
Cacaopoeder
1 el
Cacaopoeder
20 g
Amandelpoeder
30 g
Zout
2 snuifjes
Eieren
7
Bloem
280 g
Bloem
Donkere chocolade
250 g
Room
1 scheutje
Room
0,4 l
Kristalsuiker
115 g
Hazelnoten
40 g
Chocolademoussetaart met chocoladecrumble
Wat is er beter dan chocolade? Drie keer chocolade! Deze zoete zonde bevat stoffen die het geluksgevoel stimuleren, dus je kan er nooit genoeg van hebben. Jeroen maakt de klassieker onder de desserten, maar dan in een ander jasje. Hij maakt er een chocolademoussetaart van met een crumble van chocolade.Instructies
Het deeg
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 el cacaopoeder, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout in de pot van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
1 ei, 240 g bloem
3
Voeg er het ei aan toe. Laat de machine opnieuw draaien en doe er vervolgens de bloem lepel per lepel al roerend aan toe. Laat de machine draaien tot je een homogeen deeg bekomt.
4
Haal het deeg uit de kom en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
De chocolademousse
250 g donkere chocolade, 1 scheutje Room
5
Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in een steelpannetje met een scheutje room.
75 g kristalsuiker
6
Verwarm de suiker met een scheutje water in een ander steelpannetje en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de suikersiroop enkele minuten koken.
6 eieren
7
Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine en klop ze even los. Laat de machine op snelheid draaien en giet het suikerwater er in een fijn straaltje bij. Klop de ruban koud.
bloem, 1 een klontje boter
8
Boter en bloem de taartvorm in. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkvlak met wat bloem en rol het deeg dun uit.
9
Bedek een ingevette en bebloemde taartvorm met het kruimeldeeg en snijd de randen bij.
10
Leg een vel bakpapier op het deeg in de taartvorm met wat bakparels.
11
Schuif de taartvorm met het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten en bak het deeg blind.
12
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban en meng het geheel onder elkaar.
0,4 l Room
13
Klop de room op.
14
Meng er de opgeklopte room onder het chocolademengsel tot je een luchtige mousse bekomt.
15
Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
16
Stort de chocolademousse in de afgekoelde taartvorm en laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De crumble
40 g hazelnoten
17
Doe de hazelnoten in de blender en mix ze fijn tot een poeder.
40 g bloem, 40 g boter, 20 g cacaopoeder, 40 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
18
Doe de bloem met de boter, het cacaopoeder, een snuifje zout, het poeder van de hazelnoten en de suiker in een kom. Kneed het geheel tot een kruimelige massa met je handen.
19
Doe de crumble in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven (175°C). Laat de crumble vervolgens even afkoelen.
20
Haal de opgesteven taart uit de koelkast. Strooi er de crumble over.