dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip (thumbnail)Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

40m
24
100%
14.9K
Recepten

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Een zalige Mexicaanse snack maar dan met Belgisch kwaliteitsvlees in plaats van gehakt. Om de pittige chili wat te counteren, serveert Jeroen er als topping een frisse dipsaus op basis van yoghurt bij.
Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip (thumbnail)Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

40m
24
100%
14.9K
Recepten

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Een zalige Mexicaanse snack maar dan met Belgisch kwaliteitsvlees in plaats van gehakt. Om de pittige chili wat te counteren, serveert Jeroen er als topping een frisse dipsaus op basis van yoghurt bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten24
Beoordeling100%
Aantal likes14.9K

Ingrediënten

4 personen
Varkensspieringzonder been
400 g
Zout
Peper
Ajuinen
2
Puntpaprika
2
Look
4 teentjes
Komijn
2 snuifjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Chilipeper
1
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Gedroogde tijm
1 snuifje
Laurierblaadjes
2
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Maïs
1 blikje
Bonen
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Griekse yoghurt
4 el
Limoensap en zeste
1
Avocado's
2
Cheddar
100 g
Taco's
6
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g varkensspiering, zout, peper
1
Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.
2 ajuinen
2
Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.
2 Puntpaprika, 2 teentjes Look
3
Snijd vervolgens de puntpaprika’s in blokjes. Pel en plet de look. Stoof alles mee aan.
2 snuifjes komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 1 snuifje gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes
4
Kruid het vlees en de groenten met komijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de helft van de chilipeper fijn en voeg toe samen met de tijm, de laurier, de steranijs en het kaneelstokje.
2 el Tomatenpuree, 1 scheutje witte wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.
1 blikje maïs, 1 blikje bonen, 1 blikje Tomatenblokjes
6
Giet de maïs en de rode bonen door een zeef en spoel ze kort onder koud water. Voeg ze vervolgens samen met de tomatenblokjes en een scheut water toe.
7
Breng de chili aan de kook en laat hem nog een halfuurtje zachtjes sudderen.
4 el Griekse yoghurt, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijd de andere helft van de chilipeper fijn en voeg toe. Rasp de gepelde look en de schil van een limoen bij de yoghurt. Pers er vervolgens wat limoensap bij. Kruid met een snuifje komijn en zout. Hou de dipsaus even apart.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, 2 avocado's
9
Snijd de gepelde avocado’s in stukjes, plet ze met een vork en doe ze in een kom. Pers er limoensap bij en breng op smaak met peper en zout. Pel vervolgens nog een teentje look en rasp het erbij. Hou de guacamole apart.
100 g Cheddar, 6 taco's
10
Neem een ovenschaal. Vul de taco’s met chili, strooi er gemalen cheddar over en schik ze in de ovenschaal.
TIPNeem een kommetje of glas en gebruik het als tacosteun om ze één voor één in de ovenschaal te plaatsen. Zo vallen ze niet om als je de volgende wil maken.
11
Schuif de taco’s nog enkele minuten onder een hete grill.
koriander
12
Serveer de taco’s met de guacamole en de yoghurtdip. Werk af met enkele blaadjes koriander.
1
Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.
2
Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.

Instructies

400 g varkensspiering, zout, peper
1
Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.
2 ajuinen
2
Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.
2 Puntpaprika, 2 teentjes Look
3
Snijd vervolgens de puntpaprika’s in blokjes. Pel en plet de look. Stoof alles mee aan.
2 snuifjes komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 1 snuifje gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes
4
Kruid het vlees en de groenten met komijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de helft van de chilipeper fijn en voeg toe samen met de tijm, de laurier, de steranijs en het kaneelstokje.
2 el Tomatenpuree, 1 scheutje witte wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.
1 blikje maïs, 1 blikje bonen, 1 blikje Tomatenblokjes
6
Giet de maïs en de rode bonen door een zeef en spoel ze kort onder koud water. Voeg ze vervolgens samen met de tomatenblokjes en een scheut water toe.
7
Breng de chili aan de kook en laat hem nog een halfuurtje zachtjes sudderen.
4 el Griekse yoghurt, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijd de andere helft van de chilipeper fijn en voeg toe. Rasp de gepelde look en de schil van een limoen bij de yoghurt. Pers er vervolgens wat limoensap bij. Kruid met een snuifje komijn en zout. Hou de dipsaus even apart.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, 2 avocado's
9
Snijd de gepelde avocado’s in stukjes, plet ze met een vork en doe ze in een kom. Pers er limoensap bij en breng op smaak met peper en zout. Pel vervolgens nog een teentje look en rasp het erbij. Hou de guacamole apart.
100 g Cheddar, 6 taco's
10
Neem een ovenschaal. Vul de taco’s met chili, strooi er gemalen cheddar over en schik ze in de ovenschaal.
TIPNeem een kommetje of glas en gebruik het als tacosteun om ze één voor één in de ovenschaal te plaatsen. Zo vallen ze niet om als je de volgende wil maken.
11
Schuif de taco’s nog enkele minuten onder een hete grill.
koriander
12
Serveer de taco’s met de guacamole en de yoghurtdip. Werk af met enkele blaadjes koriander.
1
Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.
2
Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip (thumbnail)Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip
4 personen
40m
Ingrediënten
Varkensspieringzonder been
400 g
Zout
Peper
Ajuinen
2
Puntpaprika
2
Look
4 teentjes
Komijn
2 snuifjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Chilipeper
1
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Gedroogde tijm
1 snuifje
Laurierblaadjes
2
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Maïs
1 blikje
Bonen
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blikje
Griekse yoghurt
4 el
Limoensap en zeste
1
Avocado's
2
Cheddar
100 g
Taco's
6
Koriander

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Een zalige Mexicaanse snack maar dan met Belgisch kwaliteitsvlees in plaats van gehakt. Om de pittige chili wat te counteren, serveert Jeroen er als topping een frisse dipsaus op basis van yoghurt bij.
Instructies
400 g varkensspiering, zout, peper
1
Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.
2 ajuinen
2
Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.
2 Puntpaprika, 2 teentjes Look
3
Snijd vervolgens de puntpaprika’s in blokjes. Pel en plet de look. Stoof alles mee aan.
2 snuifjes komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,5 chilipeper, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 1 snuifje gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes
4
Kruid het vlees en de groenten met komijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de helft van de chilipeper fijn en voeg toe samen met de tijm, de laurier, de steranijs en het kaneelstokje.
2 el Tomatenpuree, 1 scheutje witte wijn
5
Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.
1 blikje maïs, 1 blikje bonen, 1 blikje Tomatenblokjes
6
Giet de maïs en de rode bonen door een zeef en spoel ze kort onder koud water. Voeg ze vervolgens samen met de tomatenblokjes en een scheut water toe.
7
Breng de chili aan de kook en laat hem nog een halfuurtje zachtjes sudderen.
4 el Griekse yoghurt, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 limoenen, 1 snuifje komijn
8
Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijd de andere helft van de chilipeper fijn en voeg toe. Rasp de gepelde look en de schil van een limoen bij de yoghurt. Pers er vervolgens wat limoensap bij. Kruid met een snuifje komijn en zout. Hou de dipsaus even apart.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, 2 avocado's
9
Snijd de gepelde avocado’s in stukjes, plet ze met een vork en doe ze in een kom. Pers er limoensap bij en breng op smaak met peper en zout. Pel vervolgens nog een teentje look en rasp het erbij. Hou de guacamole apart.
100 g Cheddar, 6 taco's
10
Neem een ovenschaal. Vul de taco’s met chili, strooi er gemalen cheddar over en schik ze in de ovenschaal.
TIPNeem een kommetje of glas en gebruik het als tacosteun om ze één voor één in de ovenschaal te plaatsen. Zo vallen ze niet om als je de volgende wil maken.
11
Schuif de taco’s nog enkele minuten onder een hete grill.
koriander
12
Serveer de taco’s met de guacamole en de yoghurtdip. Werk af met enkele blaadjes koriander.