Russisch ei met gerookte paling 'cocktail'
Russisch ei met gerookte paling 'cocktail'
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
400 g
Wortels
2
Prinsessenboontjes
400 g
Erwten
200 g
Eieren
4
Mayonaise
4 el
Yoghurt
2 el
Mosterd
1 el
Worcestershire saus
1 tl
Citroenen
0,5
Sjalotten
2
Bieslook
Pepers
Zout
Cayennepeper
Azijn
1 scheutje
Kropsla
0,5
Palingen
400 g
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Russisch ei met gerookte paling
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Breng ze aan de kook in gezouten water.
2 Wortels
2
Snijd de wortelen in brunoise en doe ze bij de aardappelen.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Breek het steeltje van de boontjes en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de aardappelen en laat ze mee koken. Voeg er vlak voor het einde van de kooktijd de erwtjes aan toe.
4
Laat de aardappelen en groenten niet te gaar worden. Giet ze af en spoel ze meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen.
4 eieren
5
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el mosterd, 1 tl Worcestershire saus, 0,5 citroenen
6
Meng voor de saus de mayonaise met de yoghurt, mosterd, worcestershiresaus en het citroensap.
2 Sjalotten, Bieslook
7
Pel en snipper de sjalotten. Snipper de bieslook. Schep de sjalotten en bieslook door de gekookte groenten.
pepers, zout, cayennepeper, 1 scheutje azijn
8
Schep de saus door de groenten. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een scheutje azijn.
0,5 kropsla
9
Was de kropsla en scheur de blaadjes in stukjes.
400 g palingen
10
Verdeel de paling in kleinere stukken.
11
Leg een paar blaadjes sla onderaan in een glas. Schep er wat van de groentemengeling op.
12
Snijd de eieren in de lengte in twee. Leg de helften op de groentemengeling en werk af met stukjes gerookte paling.
Russisch ei met gerookte paling
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Breng ze aan de kook in gezouten water.
2 Wortels
2
Snijd de wortelen in brunoise en doe ze bij de aardappelen.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Breek het steeltje van de boontjes en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de aardappelen en laat ze mee koken. Voeg er vlak voor het einde van de kooktijd de erwtjes aan toe.
4
Laat de aardappelen en groenten niet te gaar worden. Giet ze af en spoel ze meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen.
4 eieren
5
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el mosterd, 1 tl Worcestershire saus, 0,5 citroenen
6
Meng voor de saus de mayonaise met de yoghurt, mosterd, worcestershiresaus en het citroensap.
2 Sjalotten, Bieslook
7
Pel en snipper de sjalotten. Snipper de bieslook. Schep de sjalotten en bieslook door de gekookte groenten.
pepers, zout, cayennepeper, 1 scheutje azijn
8
Schep de saus door de groenten. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een scheutje azijn.
0,5 kropsla
9
Was de kropsla en scheur de blaadjes in stukjes.
400 g palingen
10
Verdeel de paling in kleinere stukken.
11
Leg een paar blaadjes sla onderaan in een glas. Schep er wat van de groentemengeling op.
12
Snijd de eieren in de lengte in twee. Leg de helften op de groentemengeling en werk af met stukjes gerookte paling.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
400 g
Wortels
2
Prinsessenboontjes
400 g
Erwten
200 g
Eieren
4
Mayonaise
4 el
Yoghurt
2 el
Mosterd
1 el
Worcestershire saus
1 tl
Citroenen
0,5
Sjalotten
2
Bieslook
Pepers
Zout
Cayennepeper
Azijn
1 scheutje
Kropsla
0,5
Palingen
400 g
Russisch ei met gerookte paling 'cocktail'
De uitdrukking ‘à la Russe’ wordt in de klassieke keuken gebruikt voor alles wat een beetje exotisch is. Een Russisch ei is een aardappelsalade met hardgekookte eieren en groenten waarbij vis geserveerd wordt.Instructies
Russisch ei met gerookte paling
400 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Breng ze aan de kook in gezouten water.
2 Wortels
2
Snijd de wortelen in brunoise en doe ze bij de aardappelen.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Breek het steeltje van de boontjes en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de aardappelen en laat ze mee koken. Voeg er vlak voor het einde van de kooktijd de erwtjes aan toe.
4
Laat de aardappelen en groenten niet te gaar worden. Giet ze af en spoel ze meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen.
4 eieren
5
Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.
4 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 el mosterd, 1 tl Worcestershire saus, 0,5 citroenen
6
Meng voor de saus de mayonaise met de yoghurt, mosterd, worcestershiresaus en het citroensap.
2 Sjalotten, Bieslook
7
Pel en snipper de sjalotten. Snipper de bieslook. Schep de sjalotten en bieslook door de gekookte groenten.
pepers, zout, cayennepeper, 1 scheutje azijn
8
Schep de saus door de groenten. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een scheutje azijn.
0,5 kropsla
9
Was de kropsla en scheur de blaadjes in stukjes.
400 g palingen
10
Verdeel de paling in kleinere stukken.
11
Leg een paar blaadjes sla onderaan in een glas. Schep er wat van de groentemengeling op.
12
Snijd de eieren in de lengte in twee. Leg de helften op de groentemengeling en werk af met stukjes gerookte paling.