Macaroni met hesp, kaas en asperges
Macaroni met hesp, kaas en asperges
Macaroni met hesp, kaas en asperges
Macaroni met hesp, kaas en asperges
Ingrediënten
4 personen
Asperges
1 bosje
Zout
Eieren
5
Boter
1 een klont
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
100 g
Gekookte ham
400 g
Penne
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Panko
60 g
Krulpeterselie
1 bosje
Peper
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenen
0,25
Tuinkers
Benodigdheden
Een rasp, een vergiet, een cutter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bosje asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. Zo merk je ook of ze goed geschild zijn of niet.
2
Snijd de asperges in stukken.
zout
3
Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe. Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Haal de asperges er meteen uit als het water haar kookpunt bereikt.
5 eieren
4
Kook de eieren hard in hetzelfde water als de asperges gedurende 10 minuten.
1 een klont boter
5
Zet een ruime pan op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel en versnipper de sjalotten. Voeg ze toe aan de pan. Pel en plet vervolgens twee teentjes look en voeg toe aan de stovende sjalotten.
7
Schep de asperges uit het water als het kookpunt is bereikt. Spoel ze meteen onder koud water en laat verder afkoelen.
100 g Parmezaanse kaas
8
Maal de parmezaan fijn in de cutter en giet nadien uit in een kommetje.
9
Laat de schillen van de asperges even mee koken in het hete water. Niet te lang om te vermijden dat het kookvocht te bitter zou worden.
400 g gekookte ham
10
Verwijder het zwoerd van de ham en snijd de sneetjes ham in stukken. Bak de stukken mee in de pan bij de stovende groenten.
400 g penne
11
Schep de schillen opnieuw uit het kokende water. Schep ook de eieren uit het water als ze hardgekookt zijn. Leg de eieren meteen in koud water zodat ze makkelijk te pellen zijn. Kook de pasta in hetzelfde water gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 60 g panko
12
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Rooster er flink wat panko in en laat nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
13
Spoel de peterselie en hak ze fijn.
14
Voeg de asperges toe aan de stovende groenten en stukken ham. Doe er een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Voeg er nadien ook de fijngehakte eieren bij.
15
Pel de eieren en prak ze met een vork of maal ze fijn in de cutter.
16
Doe er de pasta bij eens die gaar is gekookt en meng het geheel goed onder elkaar.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
17
Strooi er de fijngehakte parmezaan over. Doe er opnieuw een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Kruid met peper en nootmuskaat en pers er citroensap over.
18
Meng de pastaschotel mooi onder elkaar en werk af met de fijngesneden peterselie.
tuinkers
19
Schep een portie pasta in een kommetje. Strooi er wat geroosterde panko over en werk af met enkele takjes tuinkers.
1
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. Zo merk je ook of ze goed geschild zijn of niet.
2
Snijd de asperges in stukken.
1 bosje asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. Zo merk je ook of ze goed geschild zijn of niet.
2
Snijd de asperges in stukken.
zout
3
Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe. Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Haal de asperges er meteen uit als het water haar kookpunt bereikt.
5 eieren
4
Kook de eieren hard in hetzelfde water als de asperges gedurende 10 minuten.
1 een klont boter
5
Zet een ruime pan op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel en versnipper de sjalotten. Voeg ze toe aan de pan. Pel en plet vervolgens twee teentjes look en voeg toe aan de stovende sjalotten.
7
Schep de asperges uit het water als het kookpunt is bereikt. Spoel ze meteen onder koud water en laat verder afkoelen.
100 g Parmezaanse kaas
8
Maal de parmezaan fijn in de cutter en giet nadien uit in een kommetje.
9
Laat de schillen van de asperges even mee koken in het hete water. Niet te lang om te vermijden dat het kookvocht te bitter zou worden.
400 g gekookte ham
10
Verwijder het zwoerd van de ham en snijd de sneetjes ham in stukken. Bak de stukken mee in de pan bij de stovende groenten.
400 g penne
11
Schep de schillen opnieuw uit het kokende water. Schep ook de eieren uit het water als ze hardgekookt zijn. Leg de eieren meteen in koud water zodat ze makkelijk te pellen zijn. Kook de pasta in hetzelfde water gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 60 g panko
12
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Rooster er flink wat panko in en laat nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
13
Spoel de peterselie en hak ze fijn.
14
Voeg de asperges toe aan de stovende groenten en stukken ham. Doe er een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Voeg er nadien ook de fijngehakte eieren bij.
15
Pel de eieren en prak ze met een vork of maal ze fijn in de cutter.
16
Doe er de pasta bij eens die gaar is gekookt en meng het geheel goed onder elkaar.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
17
Strooi er de fijngehakte parmezaan over. Doe er opnieuw een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Kruid met peper en nootmuskaat en pers er citroensap over.
18
Meng de pastaschotel mooi onder elkaar en werk af met de fijngesneden peterselie.
tuinkers
19
Schep een portie pasta in een kommetje. Strooi er wat geroosterde panko over en werk af met enkele takjes tuinkers.
1
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. Zo merk je ook of ze goed geschild zijn of niet.
2
Snijd de asperges in stukken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Asperges
1 bosje
Zout
Eieren
5
Boter
1 een klont
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
100 g
Gekookte ham
400 g
Penne
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Panko
60 g
Krulpeterselie
1 bosje
Peper
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenen
0,25
Tuinkers
Macaroni met hesp, kaas en asperges
Twee gerechten verwerken tot één topcombinatie? Jeroen Meus doet het in een handomdraai. Deze macaroni met ham en kaas combineert hij met asperges à la flamande. Een kindvriendelijk recept met een flinke portie gezonde groenten.Instructies
1 bosje asperges
1
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. Zo merk je ook of ze goed geschild zijn of niet.
2
Snijd de asperges in stukken.
zout
3
Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe. Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Haal de asperges er meteen uit als het water haar kookpunt bereikt.
5 eieren
4
Kook de eieren hard in hetzelfde water als de asperges gedurende 10 minuten.
1 een klont boter
5
Zet een ruime pan op het vuur en smelt er een klont boter in.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel en versnipper de sjalotten. Voeg ze toe aan de pan. Pel en plet vervolgens twee teentjes look en voeg toe aan de stovende sjalotten.
7
Schep de asperges uit het water als het kookpunt is bereikt. Spoel ze meteen onder koud water en laat verder afkoelen.
100 g Parmezaanse kaas
8
Maal de parmezaan fijn in de cutter en giet nadien uit in een kommetje.
9
Laat de schillen van de asperges even mee koken in het hete water. Niet te lang om te vermijden dat het kookvocht te bitter zou worden.
400 g gekookte ham
10
Verwijder het zwoerd van de ham en snijd de sneetjes ham in stukken. Bak de stukken mee in de pan bij de stovende groenten.
400 g penne
11
Schep de schillen opnieuw uit het kokende water. Schep ook de eieren uit het water als ze hardgekookt zijn. Leg de eieren meteen in koud water zodat ze makkelijk te pellen zijn. Kook de pasta in hetzelfde water gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 60 g panko
12
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Rooster er flink wat panko in en laat nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
13
Spoel de peterselie en hak ze fijn.
14
Voeg de asperges toe aan de stovende groenten en stukken ham. Doe er een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Voeg er nadien ook de fijngehakte eieren bij.
15
Pel de eieren en prak ze met een vork of maal ze fijn in de cutter.
16
Doe er de pasta bij eens die gaar is gekookt en meng het geheel goed onder elkaar.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
17
Strooi er de fijngehakte parmezaan over. Doe er opnieuw een soeplepel kookvocht van de asperges bij. Kruid met peper en nootmuskaat en pers er citroensap over.
18
Meng de pastaschotel mooi onder elkaar en werk af met de fijngesneden peterselie.
tuinkers
19
Schep een portie pasta in een kommetje. Strooi er wat geroosterde panko over en werk af met enkele takjes tuinkers.