Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache
Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache
Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache
Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache
Ingrediënten
4 personen
Boter
200 g
Kristalsuiker
125 g
Pistachenoten
100 g
Amandelpoeder
65 g
Bloemsuiker
165 g
Bloemsuiker
Bloem
180 g
Zout
Melk
125 ml
Bladerdeeg
1 vel
Abrikozen
10
Abrikozenconfituur
3 el
Eieren
2
Benodigdheden
Hakmolen, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een hakmolen met s vormig mes, een bakplaat van 41 x 28 cm, een spuitzak, een bakkwastje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De frangipanevulling
200 g boter
1
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
125 g kristalsuiker
2
Doe de boter met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine draaien.
2 eieren
3
Doe er een ei bij en meng tot het volledig opgenomen is. Voeg er dan pas het volgende ei bij.
100 g pistachenoten
4
Maal de pistachenoten tot poeder in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
65 g amandelpoeder, 165 g bloemsuiker, 180 g bloem, zout
5
Meng het pistachepoeder met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en een snuif zout.
6
Doe de droge mengeling lepel per lepel bij de rest van het beslag en laat de machine draaien.
125 ml melk
7
Voeg er, als alles goed gemengd is, de melk aan toe.
8
Doe de frangipane in een spuitzak.
Het bladerdeeg
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
10
Vet de bakplaat in met boter en bestuif met bloem.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het vel bladerdeeg in een rechthoek die exact op de bakplaat past. Leg het deeg op de bakplaat. Prik er (veel) gaatjes in met een vork.
TIPDoor gaatjes in het deeg te prikken zorg je ervoor dat het bladerdeeg niet omhoogkomt in het midden.
12
Snijd van het resterende bladerdeeg latjes van 1 centimeter breed en even lang als de lengte en de breedte van de bakplaat.
13
Klop het ei los met water. Strijk er de rand van het bladerdeeg mee in.
14
Leg de latjes op de rand van de grote lap bladerdeeg.
15
Spuit de frangipane op het bladerdeeg tussen de randjes.
10 abrikozen
16
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd ze in plakjes en leg ze op de frangipane.
3 el abrikozenconfituur
17
Verwarm de abrikozenconfituur met een klein scheutje water op het vuur. Bestrijk de abrikozen met de verdunde confituur.
Afwerken en serveren
18
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
19
Haal het gebak uit de oven en bestrijk met wat verdunde confituur. Werk af met bloemsuiker.
De frangipanevulling
200 g boter
1
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
125 g kristalsuiker
2
Doe de boter met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine draaien.
2 eieren
3
Doe er een ei bij en meng tot het volledig opgenomen is. Voeg er dan pas het volgende ei bij.
100 g pistachenoten
4
Maal de pistachenoten tot poeder in de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
65 g amandelpoeder, 165 g bloemsuiker, 180 g bloem, zout
5
Meng het pistachepoeder met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en een snuif zout.
6
Doe de droge mengeling lepel per lepel bij de rest van het beslag en laat de machine draaien.
125 ml melk
7
Voeg er, als alles goed gemengd is, de melk aan toe.
8
Doe de frangipane in een spuitzak.
Het bladerdeeg
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
10
Vet de bakplaat in met boter en bestuif met bloem.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het vel bladerdeeg in een rechthoek die exact op de bakplaat past. Leg het deeg op de bakplaat. Prik er (veel) gaatjes in met een vork.
TIPDoor gaatjes in het deeg te prikken zorg je ervoor dat het bladerdeeg niet omhoogkomt in het midden.
12
Snijd van het resterende bladerdeeg latjes van 1 centimeter breed en even lang als de lengte en de breedte van de bakplaat.
13
Klop het ei los met water. Strijk er de rand van het bladerdeeg mee in.
14
Leg de latjes op de rand van de grote lap bladerdeeg.
15
Spuit de frangipane op het bladerdeeg tussen de randjes.
10 abrikozen
16
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd ze in plakjes en leg ze op de frangipane.
3 el abrikozenconfituur
17
Verwarm de abrikozenconfituur met een klein scheutje water op het vuur. Bestrijk de abrikozen met de verdunde confituur.
Afwerken en serveren
18
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
19
Haal het gebak uit de oven en bestrijk met wat verdunde confituur. Werk af met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
200 g
Kristalsuiker
125 g
Pistachenoten
100 g
Amandelpoeder
65 g
Bloemsuiker
165 g
Bloemsuiker
Bloem
180 g
Zout
Melk
125 ml
Bladerdeeg
1 vel
Abrikozen
10
Abrikozenconfituur
3 el
Eieren
2
Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache
Jeroen is er zeker van dat iedereen dit gebak met een bodem van bladerdeeg en daarop een laag frangipane en abrikozen lust. Het ideale cadeau om iemand te verrassen!Instructies
De frangipanevulling
200 g boter
1
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
125 g kristalsuiker
2
Doe de boter met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine draaien.
2 eieren
3
Doe er een ei bij en meng tot het volledig opgenomen is. Voeg er dan pas het volgende ei bij.
100 g pistachenoten
4
Maal de pistachenoten tot poeder in de hakmolen.
65 g amandelpoeder, 165 g bloemsuiker, 180 g bloem, zout
5
Meng het pistachepoeder met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en een snuif zout.
6
Doe de droge mengeling lepel per lepel bij de rest van het beslag en laat de machine draaien.
125 ml melk
7
Voeg er, als alles goed gemengd is, de melk aan toe.
8
Doe de frangipane in een spuitzak.
Het bladerdeeg
9
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
10
Vet de bakplaat in met boter en bestuif met bloem.
1 vel bladerdeeg
11
Snijd het vel bladerdeeg in een rechthoek die exact op de bakplaat past. Leg het deeg op de bakplaat. Prik er (veel) gaatjes in met een vork.
TIPDoor gaatjes in het deeg te prikken zorg je ervoor dat het bladerdeeg niet omhoogkomt in het midden.
12
Snijd van het resterende bladerdeeg latjes van 1 centimeter breed en even lang als de lengte en de breedte van de bakplaat.
13
Klop het ei los met water. Strijk er de rand van het bladerdeeg mee in.
14
Leg de latjes op de rand van de grote lap bladerdeeg.
15
Spuit de frangipane op het bladerdeeg tussen de randjes.
10 abrikozen
16
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snijd ze in plakjes en leg ze op de frangipane.
3 el abrikozenconfituur
17
Verwarm de abrikozenconfituur met een klein scheutje water op het vuur. Bestrijk de abrikozen met de verdunde confituur.
Afwerken en serveren
18
Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
19
Haal het gebak uit de oven en bestrijk met wat verdunde confituur. Werk af met bloemsuiker.