Kipfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla
Kipfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla
Kipfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla
Kipfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Kippenborsten
4
Pancettadunne plakjes
8
Kruidenkaasbv. philadelpia, boursin, ...
200 g
Platte peterselie
Bieslook
Kippenkruiden
1 snuifje
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
Zout
Eikenbladsla
0,5 krop
Roodlofradicchio
0,5
Rucola
100 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Balsamico
1 scheutje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
1 klontje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen, want zo kan je ze straks extra-krokant bakken.TIP: Voor de ideale gebakken aardappelen, werk je met aardappelen die de dag voordien gekookt werden.
2
Verwarm de oven voor tot 180°C.
3
Schep de kruidenkaas in een mengkom.
4
Verzamel wat bieslook en snipper de pijpjes zo fijn mogelijk. Hak ook het loof van de peterselie fijn. Roer de verse kruiden door de kaas.
5
Voeg peper van de molen toe en een snuifje zout en roer de kaas.
6
Snij (indien nodig) de kippenborsten los en snij ook eventuele resjes vet of kraakbeen weg.
7
Maak een diepe horizontale insnede in het dikste stuk van elke kippenborst. Schep er een royale portie kruidenkaas in en flap het vlees weer dicht.
8
Kruid de gevulde filets met een snuif kippenkruiden.
9
Gebruik de lapjes pancetta om de filets in te pakken. Leg twee plakjes dakpangewijs op je werkplank, leg de kipfilet er bovenop en rol het spek errond.
10
Druppel wat olijfolie in de braadslee en leg de gevulde kipfilets erin. Druppel ook nog wat olijfolie over het vlees en bak ze gedurende ong. 30 minuten in de hete oven van 180°C.
11
Spoel je werkplank schoon om kruisbesmetting te vermijden. Na het werken met rauwe kip is dit sowieso een aanrader om de keukenhygiëne op peil te houden. Terwijl de kip gaart, kan je de sla voorbereiden en aardappelen bakken.
De gemengde sla
12
Pluk de blaadjes radiccio (roodlof) en eikenbladsla los. Spoel ze samen met de rucola in ruim water.
13
Laat de blaadjes nadien zorgvuldig uitlekken en verzamel ze in een slakom.
14
Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de sla.
15
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Doe de stukjes bij de gemengde sla en maal er voorlopig enkel peper over en voeg een beetje zout toe. Wacht om er azijn aan toe te voegen, zodat de sla geen kans krijgt om te verleppen.
16
Kort voor het serveren schenk je wat fijne olijfolie en een beetje balsamico over het groen. Meng de sla voorzichtig en respectvol.
De gebakken aardappelen
17
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak er de (stukken) gekookte aardappel in.
18
Kruid ze tussendoor met wat peper van de molen en een snuif zout. Draai de patatjes af en toe om, tot ze een goudbruin korstje hebben. Roer niet de hele tijd, geef de aardappelen de kans om een stevig krokant korstje te krijgen.
Opdienen
19
Schep de gevulde kipfilets op een snijplank en snij ze met een vlijmscherp mes in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
20
Leg op elk bord plakken gevulde kip, enkele gebakken aardappelen en een flinke hoop gemende sla.
21
Dankzij de kruidenkaas is (extra) saus een overbodigheid.
Bereiding
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen, want zo kan je ze straks extra-krokant bakken.TIP: Voor de ideale gebakken aardappelen, werk je met aardappelen die de dag voordien gekookt werden.
2
Verwarm de oven voor tot 180°C.
3
Schep de kruidenkaas in een mengkom.
4
Verzamel wat bieslook en snipper de pijpjes zo fijn mogelijk. Hak ook het loof van de peterselie fijn. Roer de verse kruiden door de kaas.
5
Voeg peper van de molen toe en een snuifje zout en roer de kaas.
6
Snij (indien nodig) de kippenborsten los en snij ook eventuele resjes vet of kraakbeen weg.
7
Maak een diepe horizontale insnede in het dikste stuk van elke kippenborst. Schep er een royale portie kruidenkaas in en flap het vlees weer dicht.
8
Kruid de gevulde filets met een snuif kippenkruiden.
9
Gebruik de lapjes pancetta om de filets in te pakken. Leg twee plakjes dakpangewijs op je werkplank, leg de kipfilet er bovenop en rol het spek errond.
10
Druppel wat olijfolie in de braadslee en leg de gevulde kipfilets erin. Druppel ook nog wat olijfolie over het vlees en bak ze gedurende ong. 30 minuten in de hete oven van 180°C.
11
Spoel je werkplank schoon om kruisbesmetting te vermijden. Na het werken met rauwe kip is dit sowieso een aanrader om de keukenhygiëne op peil te houden. Terwijl de kip gaart, kan je de sla voorbereiden en aardappelen bakken.
De gemengde sla
12
Pluk de blaadjes radiccio (roodlof) en eikenbladsla los. Spoel ze samen met de rucola in ruim water.
13
Laat de blaadjes nadien zorgvuldig uitlekken en verzamel ze in een slakom.
14
Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de sla.
15
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Doe de stukjes bij de gemengde sla en maal er voorlopig enkel peper over en voeg een beetje zout toe. Wacht om er azijn aan toe te voegen, zodat de sla geen kans krijgt om te verleppen.
16
Kort voor het serveren schenk je wat fijne olijfolie en een beetje balsamico over het groen. Meng de sla voorzichtig en respectvol.
De gebakken aardappelen
17
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak er de (stukken) gekookte aardappel in.
18
Kruid ze tussendoor met wat peper van de molen en een snuif zout. Draai de patatjes af en toe om, tot ze een goudbruin korstje hebben. Roer niet de hele tijd, geef de aardappelen de kans om een stevig krokant korstje te krijgen.
Opdienen
19
Schep de gevulde kipfilets op een snijplank en snij ze met een vlijmscherp mes in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
20
Leg op elk bord plakken gevulde kip, enkele gebakken aardappelen en een flinke hoop gemende sla.
21
Dankzij de kruidenkaas is (extra) saus een overbodigheid.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Kippenborsten
4
Pancettadunne plakjes
8
Kruidenkaasbv. philadelpia, boursin, ...
200 g
Platte peterselie
Bieslook
Kippenkruiden
1 snuifje
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
Zout
Eikenbladsla
0,5 krop
Roodlofradicchio
0,5
Rucola
100 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Balsamico
1 scheutje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
1 klontje
Kipfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla
Wie trek heeft in een bord ‘fijn eten’ zal gelukkig zijn met deze gevulde kipfilets. Jeroen verstopt smaakvolle kruidenkaas in de stukken kip, en daarna krijgen ze een cadeauverpakking van pancetta. Serveer de kip in plakjes, samen met gebakken aardappelen en een kom vol verse sla met tomaatjes.Instructies
Bereiding
1
Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen, want zo kan je ze straks extra-krokant bakken.TIP: Voor de ideale gebakken aardappelen, werk je met aardappelen die de dag voordien gekookt werden.
2
Verwarm de oven voor tot 180°C.
3
Schep de kruidenkaas in een mengkom.
4
Verzamel wat bieslook en snipper de pijpjes zo fijn mogelijk. Hak ook het loof van de peterselie fijn. Roer de verse kruiden door de kaas.
5
Voeg peper van de molen toe en een snuifje zout en roer de kaas.
6
Snij (indien nodig) de kippenborsten los en snij ook eventuele resjes vet of kraakbeen weg.
7
Maak een diepe horizontale insnede in het dikste stuk van elke kippenborst. Schep er een royale portie kruidenkaas in en flap het vlees weer dicht.
8
Kruid de gevulde filets met een snuif kippenkruiden.
9
Gebruik de lapjes pancetta om de filets in te pakken. Leg twee plakjes dakpangewijs op je werkplank, leg de kipfilet er bovenop en rol het spek errond.
10
Druppel wat olijfolie in de braadslee en leg de gevulde kipfilets erin. Druppel ook nog wat olijfolie over het vlees en bak ze gedurende ong. 30 minuten in de hete oven van 180°C.
11
Spoel je werkplank schoon om kruisbesmetting te vermijden. Na het werken met rauwe kip is dit sowieso een aanrader om de keukenhygiëne op peil te houden. Terwijl de kip gaart, kan je de sla voorbereiden en aardappelen bakken.
De gemengde sla
12
Pluk de blaadjes radiccio (roodlof) en eikenbladsla los. Spoel ze samen met de rucola in ruim water.
13
Laat de blaadjes nadien zorgvuldig uitlekken en verzamel ze in een slakom.
14
Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de sla.
15
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Doe de stukjes bij de gemengde sla en maal er voorlopig enkel peper over en voeg een beetje zout toe. Wacht om er azijn aan toe te voegen, zodat de sla geen kans krijgt om te verleppen.
16
Kort voor het serveren schenk je wat fijne olijfolie en een beetje balsamico over het groen. Meng de sla voorzichtig en respectvol.
De gebakken aardappelen
17
Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. Voeg wat olijfolie toe en bak er de (stukken) gekookte aardappel in.
18
Kruid ze tussendoor met wat peper van de molen en een snuif zout. Draai de patatjes af en toe om, tot ze een goudbruin korstje hebben. Roer niet de hele tijd, geef de aardappelen de kans om een stevig krokant korstje te krijgen.
Opdienen
19
Schep de gevulde kipfilets op een snijplank en snij ze met een vlijmscherp mes in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
20
Leg op elk bord plakken gevulde kip, enkele gebakken aardappelen en een flinke hoop gemende sla.
21
Dankzij de kruidenkaas is (extra) saus een overbodigheid.