dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Croque met sardines, paprika en mozzarella (thumbnail)Croque met sardines, paprika en mozzarella

Croque met sardines, paprika en mozzarella

1u 30m
11
-
4.4K
Recepten

Croque met sardines, paprika en mozzarella

Veel mensen hebben een croque monsieurtoestel in de kast staan. Met zo'n eenvoudig toestel kan je ook een beetje culinair toveren. Jeroen toont hoe je een originele croque kan maken die ideaal is als snack of die kan dienen als een verrassend warm aperitiefhapje.
Croque met sardines, paprika en mozzarella (thumbnail)Croque met sardines, paprika en mozzarella

Croque met sardines, paprika en mozzarella

1u 30m
11
-
4.4K
Recepten

Croque met sardines, paprika en mozzarella

Veel mensen hebben een croque monsieurtoestel in de kast staan. Met zo'n eenvoudig toestel kan je ook een beetje culinair toveren. Jeroen toont hoe je een originele croque kan maken die ideaal is als snack of die kan dienen als een verrassend warm aperitiefhapje.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes4.4K

Ingrediënten

4 personen
Toast brood
8 sneetjes
Sardines
4
Paprika
1
Krulpeterselie
4 takjes
Look
1 teentje
Citroen
1
Olijfolie
0,1 l
Balsamicoazijn
0,1 l
Peper
Zout
Buffelmozzarella
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Croque met sardines, paprika en mozzarella

8 sneetjes toast brood, 4 sardines, 1 paprika, 4 takjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 0,1 l balsamicoazijn, peper, zout, 1 buffelmozzarella
1
Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).
2
Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.
3
Plet de look fijn en voeg deze toe aan het mengsel samen met een flinke scheut olijfolie. Voeg wat peper van de molen en zout toe.
4
Marineer de gefileerde sardines in de gremolata.
5
Blaker de schil van de paprika zwart in een hete oven of prik de groente op een vork en blaker ze boven het gasvuur. Laat de paprika even afkoelen en snij de vrucht in kwartjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten en leg de schijfjes paprika in een schaaltje met balsamicoazijn.
6
Laat de visjes en de paprika een uur marineren.
7
Verdeel de sardines over de helft van de sneetjes toastbrood. Leg bovenop elk schijfje brood ook een kwartje gemarineerde paprika.
8
Snij de mozzarella in dikke plakjes en schik ze bovenop de paprika.
9
Leg bovenop elke boterham nog een sneetje brood en druk stevig aan.
10
Verwarm je croque monsieurtoestel op de mediumstand en bak de croques tot het brood goudbruin ziet en de sardines gaar zijn.
11
Serveer de croque als voorgerecht of snack met bv. wat rucola, of snij deze in kwartjes en gebruik ze als een origineel warm aperitiefhapje.
1
Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).
2
Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.

Instructies

Croque met sardines, paprika en mozzarella

8 sneetjes toast brood, 4 sardines, 1 paprika, 4 takjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 0,1 l balsamicoazijn, peper, zout, 1 buffelmozzarella
1
Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).
2
Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.
3
Plet de look fijn en voeg deze toe aan het mengsel samen met een flinke scheut olijfolie. Voeg wat peper van de molen en zout toe.
4
Marineer de gefileerde sardines in de gremolata.
5
Blaker de schil van de paprika zwart in een hete oven of prik de groente op een vork en blaker ze boven het gasvuur. Laat de paprika even afkoelen en snij de vrucht in kwartjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten en leg de schijfjes paprika in een schaaltje met balsamicoazijn.
6
Laat de visjes en de paprika een uur marineren.
7
Verdeel de sardines over de helft van de sneetjes toastbrood. Leg bovenop elk schijfje brood ook een kwartje gemarineerde paprika.
8
Snij de mozzarella in dikke plakjes en schik ze bovenop de paprika.
9
Leg bovenop elke boterham nog een sneetje brood en druk stevig aan.
10
Verwarm je croque monsieurtoestel op de mediumstand en bak de croques tot het brood goudbruin ziet en de sardines gaar zijn.
11
Serveer de croque als voorgerecht of snack met bv. wat rucola, of snij deze in kwartjes en gebruik ze als een origineel warm aperitiefhapje.
1
Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).
2
Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Croque met sardines, paprika en mozzarella (thumbnail)Croque met sardines, paprika en mozzarella
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Toast brood
8 sneetjes
Sardines
4
Paprika
1
Krulpeterselie
4 takjes
Look
1 teentje
Citroen
1
Olijfolie
0,1 l
Balsamicoazijn
0,1 l
Peper
Zout
Buffelmozzarella
1

Croque met sardines, paprika en mozzarella

Veel mensen hebben een croque monsieurtoestel in de kast staan. Met zo'n eenvoudig toestel kan je ook een beetje culinair toveren. Jeroen toont hoe je een originele croque kan maken die ideaal is als snack of die kan dienen als een verrassend warm aperitiefhapje.
Instructies

Croque met sardines, paprika en mozzarella

8 sneetjes toast brood, 4 sardines, 1 paprika, 4 takjes krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen, 0,1 l olijfolie, 0,1 l balsamicoazijn, peper, zout, 1 buffelmozzarella
1
Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).
2
Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.
3
Plet de look fijn en voeg deze toe aan het mengsel samen met een flinke scheut olijfolie. Voeg wat peper van de molen en zout toe.
4
Marineer de gefileerde sardines in de gremolata.
5
Blaker de schil van de paprika zwart in een hete oven of prik de groente op een vork en blaker ze boven het gasvuur. Laat de paprika even afkoelen en snij de vrucht in kwartjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten en leg de schijfjes paprika in een schaaltje met balsamicoazijn.
6
Laat de visjes en de paprika een uur marineren.
7
Verdeel de sardines over de helft van de sneetjes toastbrood. Leg bovenop elk schijfje brood ook een kwartje gemarineerde paprika.
8
Snij de mozzarella in dikke plakjes en schik ze bovenop de paprika.
9
Leg bovenop elke boterham nog een sneetje brood en druk stevig aan.
10
Verwarm je croque monsieurtoestel op de mediumstand en bak de croques tot het brood goudbruin ziet en de sardines gaar zijn.
11
Serveer de croque als voorgerecht of snack met bv. wat rucola, of snij deze in kwartjes en gebruik ze als een origineel warm aperitiefhapje.