Tomatenrisotto met scampi, venkel en basilicum
Tomatenrisotto met scampi, venkel en basilicum
Risotto met fijngesneden scampi en venkel, gepofte kerstomaten en basilicum.
Tomatenrisotto met scampi, venkel en basilicum
Tomatenrisotto met scampi, venkel en basilicum
Risotto met fijngesneden scampi en venkel, gepofte kerstomaten en basilicum.
Ingrediënten
4 personen
Scampi16 à 20 stuks
600 g
Look
2 teentjes
Steranijs
1
Cayennepeper
1 snuifje
Tijm
1 takje
Laurier
1
Risottorijst
200 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Venkel
1
Tomatenpuree
1 el
Bouillon die wordt gemaakt van de pantsers
0,5 l
Rozemarijn
1 takje
Chiliflakes
1 snuifje
Boter
75 g
Parmezaan
50 g
Basilicum
1 takje
Kerstomaten
2 bakjes
Olijfolie
1 scheutje
Balsamico
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
600 g scampi (16 à 20 stuks)
2
Pel de scampi’s, bak ze kort in hete olie, kruid ze met peper en zout en hou ze apart.
1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 1 laurier, 2 teentjes Look, 1 takje tijm
3
Zet de pantsers onder water en breng ze aan de kook met een snuif zout, de cayennepeper, de steranijs, de laurier, de look en de tijm.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 venkel
4
Snijd de sjalotten, de look en de venkel fijn en stoof ze aan in de olie.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje chiliflakes
5
Snipper de rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolgd door de chiliflakes.
200 g risottorijst, 1 el Tomatenpuree
6
Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en laat even stoven.
0,5 l bouillon (die wordt gemaakt van de pantsers)
7
Schenk de bouillon erbij, voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pan. Laat de risotto garen.
2 bakjes kerstomaten, 1 scheutje balsamico, 1 scheutje olijfolie
8
Rooster de kerstomaten met een scheut balsamico, een scheut olijfolie en peper en zout in de oven.
9
Snijd de gebakken scampi’s fijn.
75 g boter, 50 g parmezaan
10
Roer de boter en de parmezaan onder de risotto. Voeg nog wat extra bouillon en de scampi’s toe.
1 takje basilicum
11
Werk de risotto af met de geroosterde kerstomaten en verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
600 g scampi (16 à 20 stuks)
2
Pel de scampi’s, bak ze kort in hete olie, kruid ze met peper en zout en hou ze apart.
1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 1 laurier, 2 teentjes Look, 1 takje tijm
3
Zet de pantsers onder water en breng ze aan de kook met een snuif zout, de cayennepeper, de steranijs, de laurier, de look en de tijm.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 venkel
4
Snijd de sjalotten, de look en de venkel fijn en stoof ze aan in de olie.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje chiliflakes
5
Snipper de rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolgd door de chiliflakes.
200 g risottorijst, 1 el Tomatenpuree
6
Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en laat even stoven.
0,5 l bouillon (die wordt gemaakt van de pantsers)
7
Schenk de bouillon erbij, voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pan. Laat de risotto garen.
2 bakjes kerstomaten, 1 scheutje balsamico, 1 scheutje olijfolie
8
Rooster de kerstomaten met een scheut balsamico, een scheut olijfolie en peper en zout in de oven.
9
Snijd de gebakken scampi’s fijn.
75 g boter, 50 g parmezaan
10
Roer de boter en de parmezaan onder de risotto. Voeg nog wat extra bouillon en de scampi’s toe.
1 takje basilicum
11
Werk de risotto af met de geroosterde kerstomaten en verse basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Scampi16 à 20 stuks
600 g
Look
2 teentjes
Steranijs
1
Cayennepeper
1 snuifje
Tijm
1 takje
Laurier
1
Risottorijst
200 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Venkel
1
Tomatenpuree
1 el
Bouillon die wordt gemaakt van de pantsers
0,5 l
Rozemarijn
1 takje
Chiliflakes
1 snuifje
Boter
75 g
Parmezaan
50 g
Basilicum
1 takje
Kerstomaten
2 bakjes
Olijfolie
1 scheutje
Balsamico
1 scheutje
Tomatenrisotto met scampi, venkel en basilicum
Risotto met fijngesneden scampi en venkel, gepofte kerstomaten en basilicum.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
600 g scampi (16 à 20 stuks)
2
Pel de scampi’s, bak ze kort in hete olie, kruid ze met peper en zout en hou ze apart.
1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 1 laurier, 2 teentjes Look, 1 takje tijm
3
Zet de pantsers onder water en breng ze aan de kook met een snuif zout, de cayennepeper, de steranijs, de laurier, de look en de tijm.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 venkel
4
Snijd de sjalotten, de look en de venkel fijn en stoof ze aan in de olie.
1 takje rozemarijn, 1 snuifje chiliflakes
5
Snipper de rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolgd door de chiliflakes.
200 g risottorijst, 1 el Tomatenpuree
6
Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en laat even stoven.
0,5 l bouillon (die wordt gemaakt van de pantsers)
7
Schenk de bouillon erbij, voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pan. Laat de risotto garen.
2 bakjes kerstomaten, 1 scheutje balsamico, 1 scheutje olijfolie
8
Rooster de kerstomaten met een scheut balsamico, een scheut olijfolie en peper en zout in de oven.
9
Snijd de gebakken scampi’s fijn.
75 g boter, 50 g parmezaan
10
Roer de boter en de parmezaan onder de risotto. Voeg nog wat extra bouillon en de scampi’s toe.
1 takje basilicum
11
Werk de risotto af met de geroosterde kerstomaten en verse basilicum.