Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.

600 g scampi (16 à 20 stuks)
2

Pel de scampi’s, bak ze kort in hete olie, kruid ze met peper en zout en hou ze apart.

1 snuifje cayennepeper, 1 Steranijs, 1 laurier, 2 teentjes Look, 1 takje tijm
3

Zet de pantsers onder water en breng ze aan de kook met een snuif zout, de cayennepeper, de steranijs, de laurier, de look en de tijm.

2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 venkel
4

Snijd de sjalotten, de look en de venkel fijn en stoof ze aan in de olie.

1 takje rozemarijn, 1 snuifje chiliflakes
5

Snipper de rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolgd door de chiliflakes.

200 g risottorijst, 1 el Tomatenpuree
6

Voeg de rijst en de tomatenpuree toe en laat even stoven.

0,5 l bouillon (die wordt gemaakt van de pantsers)
7

Schenk de bouillon erbij, voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pan. Laat de risotto garen.

2 bakjes kerstomaten, 1 scheutje balsamico, 1 scheutje olijfolie
8

Rooster de kerstomaten met een scheut balsamico, een scheut olijfolie en peper en zout in de oven.

9

Snijd de gebakken scampi’s fijn.

75 g boter, 50 g parmezaan
10

Roer de boter en de parmezaan onder de risotto. Voeg nog wat extra bouillon en de scampi’s toe.

1 takje basilicum
11

Werk de risotto af met de geroosterde kerstomaten en verse basilicum.