dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Aardappeltortilla met artisjokken (thumbnail)Aardappeltortilla met artisjokken

Aardappeltortilla met artisjokken

1u
19
-
3K
Recepten

Aardappeltortilla met artisjokken

Nieuwe aardappelen zijn aardappelen van de eerste oogst, vlak voor de zomer. Ze bevatten weinig zetmeel en hebben een heel dunne schil. Jeroen gebruikt ze in een zomerse Spaanse tortilla met paprika’s, gegrilde artisjokharten en zongedroogde tomaten.
Aardappeltortilla met artisjokken (thumbnail)Aardappeltortilla met artisjokken

Aardappeltortilla met artisjokken

1u
19
-
3K
Recepten

Aardappeltortilla met artisjokken

Nieuwe aardappelen zijn aardappelen van de eerste oogst, vlak voor de zomer. Ze bevatten weinig zetmeel en hebben een heel dunne schil. Jeroen gebruikt ze in een zomerse Spaanse tortilla met paprika’s, gegrilde artisjokharten en zongedroogde tomaten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelennieuwe
600 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Puntpaprika
2
Olijven
100 g
Artisjokhartenbokaal
200 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Gerookt paprikapoeder
Cayennepeper
Zout
Eieren
8
Rucola
1 bosje
Lente-ui
1 bosje
Kerstomaten
250 g
Sherry-azijn
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De aardappeltortilla

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
600 g aardappelen
2
Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
2 Puntpaprika, 100 g olijven, 200 g artisjokharten, 200 g Zongedroogde tomaten
4
Verwijder de zaadjes van de puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Ontpit de olijven.  Haal de artisjokharten uit de olie en snijd ze eventueel wat kleiner.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
olijfolie
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en de knoflook op een laag vuur.
6
Doe er de puntpaprika bij en stoof even mee. Voeg er dan de olijven, zongedroogde tomaten en artisjokharten aan toe.
tijm, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout
7
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Doe de kruiden in de pan en kruid met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout.
8
Doe de aardappelblokjes bij de groenten.
8 eieren
9
Klop de eieren los in een kom en giet ze over de aardappelen en groenten. Laat even bakken.
10
Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

De salade

1 bosje Rucola
11
Maak de rucola schoon.
1 bosje lente-ui
12
Maak de lenteuien schoon en snijd ze in fijne ringen.
250 g kerstomaten
13
Halveer de kerstomaten.
olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
14
Meng de rucola met lente-uien en kerstomaten. Giet er wat olijfolie en een scheutje azijn bij. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

15
Haal de gare tortilla uit de oven. Haal hem uit de pan met behulp van een groot bord.
16
Serveer de tortilla met de salade.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.

Instructies

De aardappeltortilla

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
600 g aardappelen
2
Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
2 Puntpaprika, 100 g olijven, 200 g artisjokharten, 200 g Zongedroogde tomaten
4
Verwijder de zaadjes van de puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Ontpit de olijven.  Haal de artisjokharten uit de olie en snijd ze eventueel wat kleiner.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
olijfolie
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en de knoflook op een laag vuur.
6
Doe er de puntpaprika bij en stoof even mee. Voeg er dan de olijven, zongedroogde tomaten en artisjokharten aan toe.
tijm, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout
7
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Doe de kruiden in de pan en kruid met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout.
8
Doe de aardappelblokjes bij de groenten.
8 eieren
9
Klop de eieren los in een kom en giet ze over de aardappelen en groenten. Laat even bakken.
10
Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

De salade

1 bosje Rucola
11
Maak de rucola schoon.
1 bosje lente-ui
12
Maak de lenteuien schoon en snijd ze in fijne ringen.
250 g kerstomaten
13
Halveer de kerstomaten.
olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
14
Meng de rucola met lente-uien en kerstomaten. Giet er wat olijfolie en een scheutje azijn bij. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

15
Haal de gare tortilla uit de oven. Haal hem uit de pan met behulp van een groot bord.
16
Serveer de tortilla met de salade.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Aardappeltortilla met artisjokken (thumbnail)Aardappeltortilla met artisjokken
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelennieuwe
600 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Puntpaprika
2
Olijven
100 g
Artisjokhartenbokaal
200 g
Zongedroogde tomaten
200 g
Olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Gerookt paprikapoeder
Cayennepeper
Zout
Eieren
8
Rucola
1 bosje
Lente-ui
1 bosje
Kerstomaten
250 g
Sherry-azijn
Peper

Aardappeltortilla met artisjokken

Nieuwe aardappelen zijn aardappelen van de eerste oogst, vlak voor de zomer. Ze bevatten weinig zetmeel en hebben een heel dunne schil. Jeroen gebruikt ze in een zomerse Spaanse tortilla met paprika’s, gegrilde artisjokharten en zongedroogde tomaten.
Instructies

De aardappeltortilla

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
600 g aardappelen
2
Schil de aardappelen voorzichtig en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
2 Puntpaprika, 100 g olijven, 200 g artisjokharten, 200 g Zongedroogde tomaten
4
Verwijder de zaadjes van de puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Ontpit de olijven.  Haal de artisjokharten uit de olie en snijd ze eventueel wat kleiner.  Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
olijfolie
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en de knoflook op een laag vuur.
6
Doe er de puntpaprika bij en stoof even mee. Voeg er dan de olijven, zongedroogde tomaten en artisjokharten aan toe.
tijm, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout
7
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Doe de kruiden in de pan en kruid met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout.
8
Doe de aardappelblokjes bij de groenten.
8 eieren
9
Klop de eieren los in een kom en giet ze over de aardappelen en groenten. Laat even bakken.
10
Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven.

De salade

1 bosje Rucola
11
Maak de rucola schoon.
1 bosje lente-ui
12
Maak de lenteuien schoon en snijd ze in fijne ringen.
250 g kerstomaten
13
Halveer de kerstomaten.
olijfolie, sherry-azijn, peper, zout
14
Meng de rucola met lente-uien en kerstomaten. Giet er wat olijfolie en een scheutje azijn bij. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

15
Haal de gare tortilla uit de oven. Haal hem uit de pan met behulp van een groot bord.
16
Serveer de tortilla met de salade.