dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pure tomatensaus (thumbnail)Pure tomatensaus

Pure tomatensaus

20m
10
-
2.8K
Recepten

Pure tomatensaus

Tomatenpuree komt in veel gerechten goed van pas. Met dit recept bereid je ongeveer 1 liter saus.
Pure tomatensaus (thumbnail)Pure tomatensaus

Pure tomatensaus

20m
10
-
2.8K
Recepten

Pure tomatensaus

Tomatenpuree komt in veel gerechten goed van pas. Met dit recept bereid je ongeveer 1 liter saus.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd20m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Tomatenpuree
80 g
Tomatenstukjes
800 g
Tijm
Basilicum
Oregano
Pepers
Zout

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pure tomatensaus

3 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
80 g Tomatenpuree
3
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en roer.
 Laat de rauwe smaak van de puree kort wegbakken.
800 g tomatenstukjes
4
Voeg het tomatenvlees toe.
5
Geef de saus een beetje pit. Gebruik naar persoonlijke smaak wat hete sambal of harissa.
tijm, basilicum, oregano
6
Spoel de verse kruiden en hak de blaadjes van de tijm, basilicum en oregano fijn. Of bind de bundel kruiden samen met een eindje keukentouw.
7
Roer de kruiden door de saus en laat
 ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
8
Mix de saus (zonder kruidentuil) fijn met de staafmixer.
9
Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er doorheen, al roerend met de bolle bodem van de lepel. Gooi het restje droge pulp weg.
pepers, zout
10
Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.

Instructies

Pure tomatensaus

3 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
80 g Tomatenpuree
3
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en roer.
 Laat de rauwe smaak van de puree kort wegbakken.
800 g tomatenstukjes
4
Voeg het tomatenvlees toe.
5
Geef de saus een beetje pit. Gebruik naar persoonlijke smaak wat hete sambal of harissa.
tijm, basilicum, oregano
6
Spoel de verse kruiden en hak de blaadjes van de tijm, basilicum en oregano fijn. Of bind de bundel kruiden samen met een eindje keukentouw.
7
Roer de kruiden door de saus en laat
 ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
8
Mix de saus (zonder kruidentuil) fijn met de staafmixer.
9
Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er doorheen, al roerend met de bolle bodem van de lepel. Gooi het restje droge pulp weg.
pepers, zout
10
Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pure tomatensaus (thumbnail)Pure tomatensaus
4 personen
20m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Tomatenpuree
80 g
Tomatenstukjes
800 g
Tijm
Basilicum
Oregano
Pepers
Zout

Pure tomatensaus

Tomatenpuree komt in veel gerechten goed van pas. Met dit recept bereid je ongeveer 1 liter saus.
Instructies

Pure tomatensaus

3 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
80 g Tomatenpuree
3
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en roer.
 Laat de rauwe smaak van de puree kort wegbakken.
800 g tomatenstukjes
4
Voeg het tomatenvlees toe.
5
Geef de saus een beetje pit. Gebruik naar persoonlijke smaak wat hete sambal of harissa.
tijm, basilicum, oregano
6
Spoel de verse kruiden en hak de blaadjes van de tijm, basilicum en oregano fijn. Of bind de bundel kruiden samen met een eindje keukentouw.
7
Roer de kruiden door de saus en laat
 ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
8
Mix de saus (zonder kruidentuil) fijn met de staafmixer.
9
Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er doorheen, al roerend met de bolle bodem van de lepel. Gooi het restje droge pulp weg.
pepers, zout
10
Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.