Instructies
4 personen
Pure tomatensaus
3 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de look en snij de tenen in stukjes.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Stoof de stukken ui en look in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
80 g Tomatenpuree
3
Schep de geconcentreerde tomatenpuree erbij en roer. Laat de rauwe smaak van de puree kort wegbakken.
800 g tomatenstukjes
4
Voeg het tomatenvlees toe.
5
Geef de saus een beetje pit. Gebruik naar persoonlijke smaak wat hete sambal of harissa.
tijm, basilicum, oregano
6
Spoel de verse kruiden en hak de blaadjes van de tijm, basilicum en oregano fijn. Of bind de bundel kruiden samen met een eindje keukentouw.
7
Roer de kruiden door de saus en laat ze 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
8
Mix de saus (zonder kruidentuil) fijn met de staafmixer.
9
Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er doorheen, al roerend met de bolle bodem van de lepel. Gooi het restje droge pulp weg.
pepers, zout
10