dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Selderharten met ham en kaas (thumbnail)Selderharten met ham en kaas

Selderharten met ham en kaas

30m
12
-
4.7K
Recepten

Selderharten met ham en kaas

Jeroen geeft een originele draai aan een echte Vlaamse klassieker. Dit is een supermakkelijke, snelle en overheerlijke ovenschotel met selderharten, twee soorten ham, een sublieme kaassaus en smeuïge puree. Wat wil je nog meer?
Selderharten met ham en kaas (thumbnail)Selderharten met ham en kaas

Selderharten met ham en kaas

30m
12
-
4.7K
Recepten

Selderharten met ham en kaas

Jeroen geeft een originele draai aan een echte Vlaamse klassieker. Dit is een supermakkelijke, snelle en overheerlijke ovenschotel met selderharten, twee soorten ham, een sublieme kaassaus en smeuïge puree. Wat wil je nog meer?
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes4.7K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
800 g
Selderharten
2 pot
Boter
30 g
Boter
1 klontje
Bloem
40 g
Melk
0,6 l
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Limoenen
0,5
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
1 tl
Gekookte ham
6 sneetjes
Cobourg ham
6 sneetjes
Eierdooier
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 pot selderharten
2
Giet de selderharten door een zeef en knijp het meeste vocht eruit, laat ze nadien even uitlekken.
30 g boter, 40 g bloem, 0,6 l melk, 200 g gemalen kaas, 0,5 limoenen, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl mosterd
3
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een stevige roux en giet de melk erbij. Breng de saus al roerend aan de kook en laat ¾ van de kaas erin oplossen. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een koffielepel mosterd en enkele druppels limoensap.
6 sneetjes gekookte ham, 6 sneetjes Cobourg ham
4
Verwijder de zwoerd van de plakjes ham. Leg een plakje gekookte ham op je plank en leg er een plakje gerookte ham bovenop. Leg er een selderhart op en kruid met peper en zout. Rol de selder in de ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.
5
Giet de kaassaus over de rolletjes. Strooi de rest van de gemalen kaas over de kaassaus en schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 minuten.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
7
Zet de grill nog even op om de ovenschotel extra te gratineren. Serveer de puree bij de selderharten met ham uit de oven.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de selderharten door een zeef en knijp het meeste vocht eruit, laat ze nadien even uitlekken.

Instructies

800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 pot selderharten
2
Giet de selderharten door een zeef en knijp het meeste vocht eruit, laat ze nadien even uitlekken.
30 g boter, 40 g bloem, 0,6 l melk, 200 g gemalen kaas, 0,5 limoenen, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl mosterd
3
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een stevige roux en giet de melk erbij. Breng de saus al roerend aan de kook en laat ¾ van de kaas erin oplossen. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een koffielepel mosterd en enkele druppels limoensap.
6 sneetjes gekookte ham, 6 sneetjes Cobourg ham
4
Verwijder de zwoerd van de plakjes ham. Leg een plakje gekookte ham op je plank en leg er een plakje gerookte ham bovenop. Leg er een selderhart op en kruid met peper en zout. Rol de selder in de ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.
5
Giet de kaassaus over de rolletjes. Strooi de rest van de gemalen kaas over de kaassaus en schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 minuten.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
7
Zet de grill nog even op om de ovenschotel extra te gratineren. Serveer de puree bij de selderharten met ham uit de oven.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de selderharten door een zeef en knijp het meeste vocht eruit, laat ze nadien even uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Selderharten met ham en kaas (thumbnail)Selderharten met ham en kaas
4 personen
30m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Selderharten
2 pot
Boter
30 g
Boter
1 klontje
Bloem
40 g
Melk
0,6 l
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Limoenen
0,5
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
1 tl
Gekookte ham
6 sneetjes
Cobourg ham
6 sneetjes
Eierdooier
1

Selderharten met ham en kaas

Jeroen geeft een originele draai aan een echte Vlaamse klassieker. Dit is een supermakkelijke, snelle en overheerlijke ovenschotel met selderharten, twee soorten ham, een sublieme kaassaus en smeuïge puree. Wat wil je nog meer?
Instructies
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 pot selderharten
2
Giet de selderharten door een zeef en knijp het meeste vocht eruit, laat ze nadien even uitlekken.
30 g boter, 40 g bloem, 0,6 l melk, 200 g gemalen kaas, 0,5 limoenen, 1 snuifje nootmuskaat, 1 tl mosterd
3
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een stevige roux en giet de melk erbij. Breng de saus al roerend aan de kook en laat ¾ van de kaas erin oplossen. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een koffielepel mosterd en enkele druppels limoensap.
6 sneetjes gekookte ham, 6 sneetjes Cobourg ham
4
Verwijder de zwoerd van de plakjes ham. Leg een plakje gekookte ham op je plank en leg er een plakje gerookte ham bovenop. Leg er een selderhart op en kruid met peper en zout. Rol de selder in de ham en leg de rolletjes in een ovenschaal.
5
Giet de kaassaus over de rolletjes. Strooi de rest van de gemalen kaas over de kaassaus en schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 minuten.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door tot je een smeuïge puree hebt.
7
Zet de grill nog even op om de ovenschotel extra te gratineren. Serveer de puree bij de selderharten met ham uit de oven.