dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ragout van konijn met Belgisch bier (thumbnail)Ragout van konijn met Belgisch bier

Ragout van konijn met Belgisch bier

1u 55m
14
-
2.5K
Recepten

Ragout van konijn met Belgisch bier

Deze ragout van konijn met Belgisch bier is een smaakvol stoofpotje dat traditie en comfortfood samenbrengt. Een ode aan de Belgische keuken!
Ragout van konijn met Belgisch bier (thumbnail)Ragout van konijn met Belgisch bier

Ragout van konijn met Belgisch bier

1u 55m
14
-
2.5K
Recepten

Ragout van konijn met Belgisch bier

Deze ragout van konijn met Belgisch bier is een smaakvol stoofpotje dat traditie en comfortfood samenbrengt. Een ode aan de Belgische keuken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 55m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Zoete ui
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tomatenpuree
2 el
Laurierblaadje
1
Tijm (vers)
1 takje
Kalfsfond
400 ml
Bruin bier
300 ml
Perenstroop
1 el
Pasta
Peper
Zout
Konijnversneden zonder hart, lever en nieren
1
Rozemarijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 Zoete ui, 2 teentjes Look
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 
olijfolie, 1 konijn (versneden zonder hart, lever en nieren), peper, zout, 2 el Tomatenpuree
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 
1 laurierblaadje, 1 takje Tijm (vers), 400 ml kalfsfond, 300 ml bruin bier, 1 el perenstroop, rozemarijn
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe. Voeg ook laurier rozemarijn tijm kalfsfond bier en perenstroop toe en laat afgedekt 1u30 op een zacht vuur garen of tot het vlees van de botten los komt. 
4
Haal het vlees van de botten en snijd of trek uit elkaar met een vork of mes. Doe het vlees bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout. 
Pasta
5
Kook de pasta beetgaar in gezouten water giet af en meng met de ragout. 
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1 Zoete ui, 2 teentjes Look
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 
olijfolie, 1 konijn (versneden zonder hart, lever en nieren), peper, zout, 2 el Tomatenpuree
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 
1 laurierblaadje, 1 takje Tijm (vers), 400 ml kalfsfond, 300 ml bruin bier, 1 el perenstroop, rozemarijn
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe. Voeg ook laurier rozemarijn tijm kalfsfond bier en perenstroop toe en laat afgedekt 1u30 op een zacht vuur garen of tot het vlees van de botten los komt. 
4
Haal het vlees van de botten en snijd of trek uit elkaar met een vork of mes. Doe het vlees bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout. 
Pasta
5
Kook de pasta beetgaar in gezouten water giet af en meng met de ragout. 
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ragout van konijn met Belgisch bier (thumbnail)Ragout van konijn met Belgisch bier
4 personen
1u 55m
Ingrediënten
Zoete ui
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tomatenpuree
2 el
Laurierblaadje
1
Tijm (vers)
1 takje
Kalfsfond
400 ml
Bruin bier
300 ml
Perenstroop
1 el
Pasta
Peper
Zout
Konijnversneden zonder hart, lever en nieren
1
Rozemarijn

Ragout van konijn met Belgisch bier

Deze ragout van konijn met Belgisch bier is een smaakvol stoofpotje dat traditie en comfortfood samenbrengt. Een ode aan de Belgische keuken!
Instructies
1 Zoete ui, 2 teentjes Look
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 
olijfolie, 1 konijn (versneden zonder hart, lever en nieren), peper, zout, 2 el Tomatenpuree
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 
1 laurierblaadje, 1 takje Tijm (vers), 400 ml kalfsfond, 300 ml bruin bier, 1 el perenstroop, rozemarijn
3
Voeg de stukken konijn opnieuw toe. Voeg ook laurier rozemarijn tijm kalfsfond bier en perenstroop toe en laat afgedekt 1u30 op een zacht vuur garen of tot het vlees van de botten los komt. 
4
Haal het vlees van de botten en snijd of trek uit elkaar met een vork of mes. Doe het vlees bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout. 
Pasta
5
Kook de pasta beetgaar in gezouten water giet af en meng met de ragout.