Instructies

4 personen
1 Zoete ui, 2 teentjes Look
1

Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn. 

olijfolie, 1 konijn (versneden zonder hart, lever en nieren), peper, zout, 2 el Tomatenpuree
2

Verhit een scheutje olijfolie en bak alle stukken konijn aan alle kanten kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en knoflook 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. 

1 laurierblaadje, 1 takje Tijm (vers), 400 ml kalfsfond, 300 ml bruin bier, 1 el perenstroop, rozemarijn
3

Voeg de stukken konijn opnieuw toe. Voeg ook laurier rozemarijn tijm kalfsfond bier en perenstroop toe en laat afgedekt 1u30 op een zacht vuur garen of tot het vlees van de botten los komt. 

4

Haal het vlees van de botten en snijd of trek uit elkaar met een vork of mes. Doe het vlees bij de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid bij met peper en zout. 

Pasta
5

Kook de pasta beetgaar in gezouten water giet af en meng met de ragout. 

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta (thumbnail)Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!