Tomaten met krabsalade en tomatencoulis
Tomaten met krabsalade en tomatencoulis
Ingrediënten
4 personen
Coeur de boeuftomaten
3
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
1 takje
Laurier
Olijfolie
2 scheutjes
Tomaten
4
Tabasco
1 een beetje
Eieren
2
Mayonaise
2 el
Krabvlees
200 g
Limoen
1
Benodigdheden
Zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Geëmondeerde tomaten en tomatencoulis
3 Coeur de boeuftomaten, 2 ajuinen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, laurier, 1 scheutje olijfolie
1
Snijd de uien grof en stoof aan in een pot met olijfolie samen met look. Snijd ondertussen de grote Coeur de Boeuf tomaten in grove stukken en voeg de stukken toe aan de ui en de look. Kruid bij met een klein takje rozemarijn en tijm, een enkele laurierblaadjes, een goede scheut olijfolie en een scheutje water. Laat alles garen onder een deksel.
4 tomaten
2
Spoel de gewone tomaten, en maak er onderaan een kruisje in met een mes. Zet een kom met ijswater (koud water en ijsblokjes) klaar. Emondeer de tomaten in kokend water gedurende 10 seconden, koel ze meteen af in ijswater. Tot slot kan je ze perfect schillen. Een goede geëmondeerde tomaat is nog mooi glanzend en stevig van structuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Snijd een hoedje van de onderkant van de tomaat. Neem het kroontje van de tomaat als richtpunt, want dat wordt de onderkant van de gevulde tomaat. Op die manier blijven ze mooi recht staan en staan ze stabieler.
4
Hol de tomaten uit, doe het voorzichtig met een lepel. Snijd eventueel eerst langs de kanten het vruchtvlees los met een mes. Doe het vruchtvlees tenslotte bij de coulis op het vuur.
1 een beetje tabasco, 1 scheutje olijfolie
5
Mix de coulis fijn en voeg nog zout, tabasco en wat olijfolie toe. Zeef de coulis tot slot en laat ze afkoelen.
Krabsalade
2 eieren
6
Kook hardgekookte eitjes.
2 el mayonaise, 200 g krabvlees
7
Pel de hardgekookte eitjes en plet ze in een mengkom met de mayonaise en de krab.
1 limoen
8
Meng tot krabsla en werk af met het sap van een halve limoen, zout en peper.
Serveren
9
Vul de tomaten met de krabsla, zet de hoedjes er op. Doe de afgekoelde tomatencoulis in een bord met een beetje olijfolie. Zet er een tomaat in en werk af met basilicum.
1
Snijd de uien grof en stoof aan in een pot met olijfolie samen met look. Snijd ondertussen de grote Coeur de Boeuf tomaten in grove stukken en voeg de stukken toe aan de ui en de look. Kruid bij met een klein takje rozemarijn en tijm, een enkele laurierblaadjes, een goede scheut olijfolie en een scheutje water. Laat alles garen onder een deksel.
2
Spoel de gewone tomaten, en maak er onderaan een kruisje in met een mes. Zet een kom met ijswater (koud water en ijsblokjes) klaar. Emondeer de tomaten in kokend water gedurende 10 seconden, koel ze meteen af in ijswater. Tot slot kan je ze perfect schillen. Een goede geëmondeerde tomaat is nog mooi glanzend en stevig van structuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Geëmondeerde tomaten en tomatencoulis
3 Coeur de boeuftomaten, 2 ajuinen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, laurier, 1 scheutje olijfolie
1
Snijd de uien grof en stoof aan in een pot met olijfolie samen met look. Snijd ondertussen de grote Coeur de Boeuf tomaten in grove stukken en voeg de stukken toe aan de ui en de look. Kruid bij met een klein takje rozemarijn en tijm, een enkele laurierblaadjes, een goede scheut olijfolie en een scheutje water. Laat alles garen onder een deksel.
4 tomaten
2
Spoel de gewone tomaten, en maak er onderaan een kruisje in met een mes. Zet een kom met ijswater (koud water en ijsblokjes) klaar. Emondeer de tomaten in kokend water gedurende 10 seconden, koel ze meteen af in ijswater. Tot slot kan je ze perfect schillen. Een goede geëmondeerde tomaat is nog mooi glanzend en stevig van structuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Snijd een hoedje van de onderkant van de tomaat. Neem het kroontje van de tomaat als richtpunt, want dat wordt de onderkant van de gevulde tomaat. Op die manier blijven ze mooi recht staan en staan ze stabieler.
4
Hol de tomaten uit, doe het voorzichtig met een lepel. Snijd eventueel eerst langs de kanten het vruchtvlees los met een mes. Doe het vruchtvlees tenslotte bij de coulis op het vuur.
1 een beetje tabasco, 1 scheutje olijfolie
5
Mix de coulis fijn en voeg nog zout, tabasco en wat olijfolie toe. Zeef de coulis tot slot en laat ze afkoelen.
Krabsalade
2 eieren
6
Kook hardgekookte eitjes.
2 el mayonaise, 200 g krabvlees
7
Pel de hardgekookte eitjes en plet ze in een mengkom met de mayonaise en de krab.
1 limoen
8
Meng tot krabsla en werk af met het sap van een halve limoen, zout en peper.
Serveren
9
Vul de tomaten met de krabsla, zet de hoedjes er op. Doe de afgekoelde tomatencoulis in een bord met een beetje olijfolie. Zet er een tomaat in en werk af met basilicum.
1
Snijd de uien grof en stoof aan in een pot met olijfolie samen met look. Snijd ondertussen de grote Coeur de Boeuf tomaten in grove stukken en voeg de stukken toe aan de ui en de look. Kruid bij met een klein takje rozemarijn en tijm, een enkele laurierblaadjes, een goede scheut olijfolie en een scheutje water. Laat alles garen onder een deksel.
2
Spoel de gewone tomaten, en maak er onderaan een kruisje in met een mes. Zet een kom met ijswater (koud water en ijsblokjes) klaar. Emondeer de tomaten in kokend water gedurende 10 seconden, koel ze meteen af in ijswater. Tot slot kan je ze perfect schillen. Een goede geëmondeerde tomaat is nog mooi glanzend en stevig van structuur.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Coeur de boeuftomaten
3
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
1 takje
Laurier
Olijfolie
2 scheutjes
Tomaten
4
Tabasco
1 een beetje
Eieren
2
Mayonaise
2 el
Krabvlees
200 g
Limoen
1
Tomaten met krabsalade en tomatencoulis
Tomaat all the way in dit recept. We serveren rijkgevulde tomaten met fantastische zelfgemaakte krabsla. Een gekoelde coulis van verse tomaten maakt dit heerlijk zomerse voorgerecht helemaal af. Overheerlijk en lekker fris!Instructies
Geëmondeerde tomaten en tomatencoulis
3 Coeur de boeuftomaten, 2 ajuinen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, laurier, 1 scheutje olijfolie
1
Snijd de uien grof en stoof aan in een pot met olijfolie samen met look. Snijd ondertussen de grote Coeur de Boeuf tomaten in grove stukken en voeg de stukken toe aan de ui en de look. Kruid bij met een klein takje rozemarijn en tijm, een enkele laurierblaadjes, een goede scheut olijfolie en een scheutje water. Laat alles garen onder een deksel.
4 tomaten
2
Spoel de gewone tomaten, en maak er onderaan een kruisje in met een mes. Zet een kom met ijswater (koud water en ijsblokjes) klaar. Emondeer de tomaten in kokend water gedurende 10 seconden, koel ze meteen af in ijswater. Tot slot kan je ze perfect schillen. Een goede geëmondeerde tomaat is nog mooi glanzend en stevig van structuur.
3
Snijd een hoedje van de onderkant van de tomaat. Neem het kroontje van de tomaat als richtpunt, want dat wordt de onderkant van de gevulde tomaat. Op die manier blijven ze mooi recht staan en staan ze stabieler.
4
Hol de tomaten uit, doe het voorzichtig met een lepel. Snijd eventueel eerst langs de kanten het vruchtvlees los met een mes. Doe het vruchtvlees tenslotte bij de coulis op het vuur.
1 een beetje tabasco, 1 scheutje olijfolie
5
Mix de coulis fijn en voeg nog zout, tabasco en wat olijfolie toe. Zeef de coulis tot slot en laat ze afkoelen.
Krabsalade
2 eieren
6
Kook hardgekookte eitjes.
2 el mayonaise, 200 g krabvlees
7
Pel de hardgekookte eitjes en plet ze in een mengkom met de mayonaise en de krab.
1 limoen
8
Meng tot krabsla en werk af met het sap van een halve limoen, zout en peper.
Serveren
9
Vul de tomaten met de krabsla, zet de hoedjes er op. Doe de afgekoelde tomatencoulis in een bord met een beetje olijfolie. Zet er een tomaat in en werk af met basilicum.