dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus (thumbnail)Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

35m
27
99%
4.6K
Recepten

Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

Maak van koken een plezier dankzij dit speelse receptje. Heerlijke gebakken kipgehaktballetjes worden gelakt met een huisgemaakte barbecuesaus en vergezeld van lekkere gebakken rijst met ei en frisse groenten.
Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus (thumbnail)Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

35m
27
99%
4.6K
Recepten

Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

Maak van koken een plezier dankzij dit speelse receptje. Heerlijke gebakken kipgehaktballetjes worden gelakt met een huisgemaakte barbecuesaus en vergezeld van lekkere gebakken rijst met ei en frisse groenten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten27
Beoordeling99%
Aantal likes4.6K

Ingrediënten

4 personen
Basmatirijst
250 g
Donkerbruine suiker
1 el
Tomatenketchup
4 el
Zoete chilisaus
2 el
Ketjap manis
2 el
Sojasaus
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Cajunkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Gember
1 duim
Look
2 teentjes
Kippengehakt
800 g
Peper
Zout
Eieren
3
Paneermeel
100 g
Sambal
2 tl
Boter
1 klont
Rode puntpaprika
1
Paksoi
0,5
Diepvrieserwten
200 g
Bicky-uitjes
Lente-uien
2

Benodigdheden

Een keukenmachine met de k vorm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
1 el donkerbruine suiker, 4 el tomatenketchup, 2 el zoete chilisaus, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus
2
Doe de bruine suiker met de ketchup, de sweet chilisaus, de ketjap manis en de sojasaus in een mengkom. Meng door elkaar.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Breng de saus op smaak met gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunkruiden, lookpoeder en de vijfkruidenmengeling.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Laat een wok met een scheut arachideolie verwarmen op het vuur. Pel en snipper de ui fijn. Stoof de ui aan in de hete olie.
1 duim gember, 2 teentjes Look
5
Schil de duim gember en rasp bij de stovende ui. Pel de teentjes look en rasp ook deze boven de wok. Laat het geheel rustig bakken.
800 g kippengehakt, peper, zout, 1 ei, 100 g paneermeel
6
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Breek een ei en vang het eiwit op in een kommetje. Doe de eierdooier met het paneermeel bij het gehakt. Meng het geheel onder elkaar.
2 eieren
7
Meng het opgevangen eiwit met de eieren en klop de eieren los.
2 tl sambal
8
Voeg de sambal toe aan de ui in de pan, gevolgd door het eimengsel. Roer het geheel onder elkaar, schep uit de pan in een bordje en zet even aan de kant.
1 klont boter
9
Zet een pan met boter op het vuur. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de hete vetstof.
1 rode puntpaprika
10
Zet de wok opnieuw op het vuur. Snijd de puntpaprika grof en stoof ze aan in de wok.
0,5 Paksoi
11
Snijd de paksoi doormidden, bewaar het groene deel voor het einde en snijd de rest van de paksoi fijn. Laat meestoven met de puntpaprika in de wok.
200 g diepvrieserwten
12
Doe er de diepvrieserwtjes bij, gevolgd door de gare rijst, twee eetlepels van de zelfgemaakte barbecuesaus, het ei en een scheutje water. Schud het geheel op en laat verder bakken op het vuur.
13
Glaceer de gehaktballen met de rest van de barbecuesaus.
14
Meng voor het serveren de fijngesneden groene blaadjes van de paksoi onder de gebakken rijst.
Bicky-uitjes, 2 lente-uien
15
Serveer de gebakken rijst met enkele gehaktballen op een bord. Werk het geheel af met enkele bicky-uitjes en de fijngesneden lente-uien.
1
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
2
Doe de bruine suiker met de ketchup, de sweet chilisaus, de ketjap manis en de sojasaus in een mengkom. Meng door elkaar.

Instructies

250 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
1 el donkerbruine suiker, 4 el tomatenketchup, 2 el zoete chilisaus, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus
2
Doe de bruine suiker met de ketchup, de sweet chilisaus, de ketjap manis en de sojasaus in een mengkom. Meng door elkaar.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Breng de saus op smaak met gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunkruiden, lookpoeder en de vijfkruidenmengeling.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Laat een wok met een scheut arachideolie verwarmen op het vuur. Pel en snipper de ui fijn. Stoof de ui aan in de hete olie.
1 duim gember, 2 teentjes Look
5
Schil de duim gember en rasp bij de stovende ui. Pel de teentjes look en rasp ook deze boven de wok. Laat het geheel rustig bakken.
800 g kippengehakt, peper, zout, 1 ei, 100 g paneermeel
6
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Breek een ei en vang het eiwit op in een kommetje. Doe de eierdooier met het paneermeel bij het gehakt. Meng het geheel onder elkaar.
2 eieren
7
Meng het opgevangen eiwit met de eieren en klop de eieren los.
2 tl sambal
8
Voeg de sambal toe aan de ui in de pan, gevolgd door het eimengsel. Roer het geheel onder elkaar, schep uit de pan in een bordje en zet even aan de kant.
1 klont boter
9
Zet een pan met boter op het vuur. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de hete vetstof.
1 rode puntpaprika
10
Zet de wok opnieuw op het vuur. Snijd de puntpaprika grof en stoof ze aan in de wok.
0,5 Paksoi
11
Snijd de paksoi doormidden, bewaar het groene deel voor het einde en snijd de rest van de paksoi fijn. Laat meestoven met de puntpaprika in de wok.
200 g diepvrieserwten
12
Doe er de diepvrieserwtjes bij, gevolgd door de gare rijst, twee eetlepels van de zelfgemaakte barbecuesaus, het ei en een scheutje water. Schud het geheel op en laat verder bakken op het vuur.
13
Glaceer de gehaktballen met de rest van de barbecuesaus.
14
Meng voor het serveren de fijngesneden groene blaadjes van de paksoi onder de gebakken rijst.
Bicky-uitjes, 2 lente-uien
15
Serveer de gebakken rijst met enkele gehaktballen op een bord. Werk het geheel af met enkele bicky-uitjes en de fijngesneden lente-uien.
1
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
2
Doe de bruine suiker met de ketchup, de sweet chilisaus, de ketjap manis en de sojasaus in een mengkom. Meng door elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus (thumbnail)Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus
4 personen
35m
Ingrediënten
Basmatirijst
250 g
Donkerbruine suiker
1 el
Tomatenketchup
4 el
Zoete chilisaus
2 el
Ketjap manis
2 el
Sojasaus
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Cajunkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Gember
1 duim
Look
2 teentjes
Kippengehakt
800 g
Peper
Zout
Eieren
3
Paneermeel
100 g
Sambal
2 tl
Boter
1 klont
Rode puntpaprika
1
Paksoi
0,5
Diepvrieserwten
200 g
Bicky-uitjes
Lente-uien
2

Gehaktballen met gebakken rijst en barbecuesaus

Maak van koken een plezier dankzij dit speelse receptje. Heerlijke gebakken kipgehaktballetjes worden gelakt met een huisgemaakte barbecuesaus en vergezeld van lekkere gebakken rijst met ei en frisse groenten.
Instructies
250 g basmatirijst
1
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
1 el donkerbruine suiker, 4 el tomatenketchup, 2 el zoete chilisaus, 2 el Ketjap Manis, 1 el sojasaus
2
Doe de bruine suiker met de ketchup, de sweet chilisaus, de ketjap manis en de sojasaus in een mengkom. Meng door elkaar.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Breng de saus op smaak met gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunkruiden, lookpoeder en de vijfkruidenmengeling.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin
4
Laat een wok met een scheut arachideolie verwarmen op het vuur. Pel en snipper de ui fijn. Stoof de ui aan in de hete olie.
1 duim gember, 2 teentjes Look
5
Schil de duim gember en rasp bij de stovende ui. Pel de teentjes look en rasp ook deze boven de wok. Laat het geheel rustig bakken.
800 g kippengehakt, peper, zout, 1 ei, 100 g paneermeel
6
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Breek een ei en vang het eiwit op in een kommetje. Doe de eierdooier met het paneermeel bij het gehakt. Meng het geheel onder elkaar.
2 eieren
7
Meng het opgevangen eiwit met de eieren en klop de eieren los.
2 tl sambal
8
Voeg de sambal toe aan de ui in de pan, gevolgd door het eimengsel. Roer het geheel onder elkaar, schep uit de pan in een bordje en zet even aan de kant.
1 klont boter
9
Zet een pan met boter op het vuur. Rol balletjes van het gehakt en bak ze in de hete vetstof.
1 rode puntpaprika
10
Zet de wok opnieuw op het vuur. Snijd de puntpaprika grof en stoof ze aan in de wok.
0,5 Paksoi
11
Snijd de paksoi doormidden, bewaar het groene deel voor het einde en snijd de rest van de paksoi fijn. Laat meestoven met de puntpaprika in de wok.
200 g diepvrieserwten
12
Doe er de diepvrieserwtjes bij, gevolgd door de gare rijst, twee eetlepels van de zelfgemaakte barbecuesaus, het ei en een scheutje water. Schud het geheel op en laat verder bakken op het vuur.
13
Glaceer de gehaktballen met de rest van de barbecuesaus.
14
Meng voor het serveren de fijngesneden groene blaadjes van de paksoi onder de gebakken rijst.
Bicky-uitjes, 2 lente-uien
15
Serveer de gebakken rijst met enkele gehaktballen op een bord. Werk het geheel af met enkele bicky-uitjes en de fijngesneden lente-uien.