Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen
Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen
Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen
Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Gehakt
400 g
Gehaktkruiden
2 el
Ei
1
Rosbief
4 sneetjes
Vet
4
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Champignons
2 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Krulpeterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur.
400 g gehakt, 2 el gehaktkruiden, 1 ei
2
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden en een ei in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
4 sneetjes rosbief
3
Leg de lapjes rosbief op je werkoppervlak, kruid met peper en zout en snijd ze eventueel een beetje bij, zodat je ongeveer een rechthoekig stuk rosbief krijgt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en leg telkens een mooie portie gehakt in het midden van een lapje rosbief en rol de blinde vinken toe. Vouw het overtollige vlees langs de zijkanten naar binnen.
4 vet
4
Leg er een stukje vet op en bind de blinde vinken op met wat keukentouw. Laat een goede klont boter smelten in een pan en kleur de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in de vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 2 bakje champignons
5
Snijd intussen de sjalot fijn en plet de look. Snijd de champignons in twee.
6
Schep de vinken in een ovenschaaltje en schuif het ovenschaaltje nog 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
7
Doe de sjalotten, look en champignons in dezelfde pan als die waar het vlees in gebakken is en laat het geheel goed bakken. Kruid het geheel met peper en zout.
1 scheutje balsamicoazijn, krulpeterselie
8
Blus de champignons met een scheutje balsamico en voeg er fijngesneden peterselie aan toe.
9
Haal de vinken uit de oven, knip het touwtje door en serveer ze met wat aardappelen en gebakken champignons. Werk af met wat waterkers en wat mosterd op het vlees.
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur.
400 g gehakt, 2 el gehaktkruiden, 1 ei
2
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden en een ei in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
4 sneetjes rosbief
3
Leg de lapjes rosbief op je werkoppervlak, kruid met peper en zout en snijd ze eventueel een beetje bij, zodat je ongeveer een rechthoekig stuk rosbief krijgt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en leg telkens een mooie portie gehakt in het midden van een lapje rosbief en rol de blinde vinken toe. Vouw het overtollige vlees langs de zijkanten naar binnen.
4 vet
4
Leg er een stukje vet op en bind de blinde vinken op met wat keukentouw. Laat een goede klont boter smelten in een pan en kleur de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in de vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 2 bakje champignons
5
Snijd intussen de sjalot fijn en plet de look. Snijd de champignons in twee.
6
Schep de vinken in een ovenschaaltje en schuif het ovenschaaltje nog 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
7
Doe de sjalotten, look en champignons in dezelfde pan als die waar het vlees in gebakken is en laat het geheel goed bakken. Kruid het geheel met peper en zout.
1 scheutje balsamicoazijn, krulpeterselie
8
Blus de champignons met een scheutje balsamico en voeg er fijngesneden peterselie aan toe.
9
Haal de vinken uit de oven, knip het touwtje door en serveer ze met wat aardappelen en gebakken champignons. Werk af met wat waterkers en wat mosterd op het vlees.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Gehakt
400 g
Gehaktkruiden
2 el
Ei
1
Rosbief
4 sneetjes
Vet
4
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Champignons
2 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Krulpeterselie
Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen
Echte dagelijkse kost: blinde vinken met gekookte aardappelen en heerlijke smaakvolle champignons. Simpeler en lekkerder dan dit wordt het niet!Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze even op het vuur.
400 g gehakt, 2 el gehaktkruiden, 1 ei
2
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden en een ei in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
4 sneetjes rosbief
3
Leg de lapjes rosbief op je werkoppervlak, kruid met peper en zout en snijd ze eventueel een beetje bij, zodat je ongeveer een rechthoekig stuk rosbief krijgt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en leg telkens een mooie portie gehakt in het midden van een lapje rosbief en rol de blinde vinken toe. Vouw het overtollige vlees langs de zijkanten naar binnen.
4 vet
4
Leg er een stukje vet op en bind de blinde vinken op met wat keukentouw. Laat een goede klont boter smelten in een pan en kleur de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in de vetstof.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 2 bakje champignons
5
Snijd intussen de sjalot fijn en plet de look. Snijd de champignons in twee.
6
Schep de vinken in een ovenschaaltje en schuif het ovenschaaltje nog 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
7
Doe de sjalotten, look en champignons in dezelfde pan als die waar het vlees in gebakken is en laat het geheel goed bakken. Kruid het geheel met peper en zout.
1 scheutje balsamicoazijn, krulpeterselie
8
Blus de champignons met een scheutje balsamico en voeg er fijngesneden peterselie aan toe.
9
Haal de vinken uit de oven, knip het touwtje door en serveer ze met wat aardappelen en gebakken champignons. Werk af met wat waterkers en wat mosterd op het vlees.