dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lauwe salade met zalm (thumbnail)Lauwe salade met zalm

Lauwe salade met zalm

35m
18
-
2.4K
Recepten

Lauwe salade met zalm

Deze lauwe salade is ideaal voor de overgangsfase van de winter naar de lente. Jeroen combineert zalm en spek in de salade en werkt ze af met een heerlijke vinaigrette op basis van truffelpasta.
Lauwe salade met zalm (thumbnail)Lauwe salade met zalm

Lauwe salade met zalm

35m
18
-
2.4K
Recepten

Lauwe salade met zalm

Deze lauwe salade is ideaal voor de overgangsfase van de winter naar de lente. Jeroen combineert zalm en spek in de salade en werkt ze af met een heerlijke vinaigrette op basis van truffelpasta.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
600 g
Zout
Kropsla
1
Boter
2 klontje
Zalm
600 g
Peper
Water
1 scheutje
Gerookt spek
300 g
Oesterzwammen
400 g
Look
1 teentje
Opgelegde zilveruitjes
2 el
Truffelpasta
2 tl
Mosterd
1 el
Notenolie
1 el
Balsamico
2 tl
Olijfolie
2 tl
Dragonblaadjes
Lente-uien
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
600 g krielaardappelen, zout
2
Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.
1 kropsla
3
Was de kropsla grondig.
1 klontje boter, 600 g zalm, zout, peper, 1 scheutje Water
4
Smeer een ovenschaal in met boter en strooi er wat zout en peper overheen. Giet er tenslotte een scheutje water bij en leg er de zalm in.
peper, zout
5
Kruid de zalm bij met peper en zout en bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie.
6
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten ongeveer.
1 klontje boter, 300 g gerookt spek
7
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak in de hete vetstof.
8
Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en snijd ze in schijfjes. Laat de schijfjes aardappel meebakken met het spek in de pan.
400 g oesterzwammen, 1 teentje Look, zout, peper, 2 el opgelegde zilveruitjes
9
Scheur de oesterzwammen in stukken boven de pan met het spek en de aardappelen. Voeg er een geplet teentje look, peper, zout en enkele zure zilveruitjes aan toe.
10
Laat het geheel uitlekken door een zeef.
2 tl Truffelpasta, 1 el mosterd, 1 el notenolie, 2 tl balsamico, 2 tl olijfolie
11
Meng de truffelpasta in een ruime kom onder de mosterd, de notenolie, de balsamicoazijn en de olijfolie.
dragonblaadjes
12
Doe de kropsla en de fijngehakte blaadjes dragon in de kom met de vinaigrette en meng het geheel onder elkaar.
13
Meng er de gebakken groenten en spek onder.
14
Leg wat van de lauwe salade op een bord.
15
Haal de gegaarde zalm uit de oven.
lente-uien
16
Haal de zalm uit elkaar tot stukjes en leg ze op de sla. Werk het geheel af met enkele fijngehakte lente-uitjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
600 g krielaardappelen, zout
2
Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.
1 kropsla
3
Was de kropsla grondig.
1 klontje boter, 600 g zalm, zout, peper, 1 scheutje Water
4
Smeer een ovenschaal in met boter en strooi er wat zout en peper overheen. Giet er tenslotte een scheutje water bij en leg er de zalm in.
peper, zout
5
Kruid de zalm bij met peper en zout en bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie.
6
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten ongeveer.
1 klontje boter, 300 g gerookt spek
7
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak in de hete vetstof.
8
Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en snijd ze in schijfjes. Laat de schijfjes aardappel meebakken met het spek in de pan.
400 g oesterzwammen, 1 teentje Look, zout, peper, 2 el opgelegde zilveruitjes
9
Scheur de oesterzwammen in stukken boven de pan met het spek en de aardappelen. Voeg er een geplet teentje look, peper, zout en enkele zure zilveruitjes aan toe.
10
Laat het geheel uitlekken door een zeef.
2 tl Truffelpasta, 1 el mosterd, 1 el notenolie, 2 tl balsamico, 2 tl olijfolie
11
Meng de truffelpasta in een ruime kom onder de mosterd, de notenolie, de balsamicoazijn en de olijfolie.
dragonblaadjes
12
Doe de kropsla en de fijngehakte blaadjes dragon in de kom met de vinaigrette en meng het geheel onder elkaar.
13
Meng er de gebakken groenten en spek onder.
14
Leg wat van de lauwe salade op een bord.
15
Haal de gegaarde zalm uit de oven.
lente-uien
16
Haal de zalm uit elkaar tot stukjes en leg ze op de sla. Werk het geheel af met enkele fijngehakte lente-uitjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lauwe salade met zalm (thumbnail)Lauwe salade met zalm
4 personen
35m
Ingrediënten
Krielaardappelen
600 g
Zout
Kropsla
1
Boter
2 klontje
Zalm
600 g
Peper
Water
1 scheutje
Gerookt spek
300 g
Oesterzwammen
400 g
Look
1 teentje
Opgelegde zilveruitjes
2 el
Truffelpasta
2 tl
Mosterd
1 el
Notenolie
1 el
Balsamico
2 tl
Olijfolie
2 tl
Dragonblaadjes
Lente-uien

Lauwe salade met zalm

Deze lauwe salade is ideaal voor de overgangsfase van de winter naar de lente. Jeroen combineert zalm en spek in de salade en werkt ze af met een heerlijke vinaigrette op basis van truffelpasta.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
600 g krielaardappelen, zout
2
Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.
1 kropsla
3
Was de kropsla grondig.
1 klontje boter, 600 g zalm, zout, peper, 1 scheutje Water
4
Smeer een ovenschaal in met boter en strooi er wat zout en peper overheen. Giet er tenslotte een scheutje water bij en leg er de zalm in.
peper, zout
5
Kruid de zalm bij met peper en zout en bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie.
6
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten ongeveer.
1 klontje boter, 300 g gerookt spek
7
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak in de hete vetstof.
8
Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en snijd ze in schijfjes. Laat de schijfjes aardappel meebakken met het spek in de pan.
400 g oesterzwammen, 1 teentje Look, zout, peper, 2 el opgelegde zilveruitjes
9
Scheur de oesterzwammen in stukken boven de pan met het spek en de aardappelen. Voeg er een geplet teentje look, peper, zout en enkele zure zilveruitjes aan toe.
10
Laat het geheel uitlekken door een zeef.
2 tl Truffelpasta, 1 el mosterd, 1 el notenolie, 2 tl balsamico, 2 tl olijfolie
11
Meng de truffelpasta in een ruime kom onder de mosterd, de notenolie, de balsamicoazijn en de olijfolie.
dragonblaadjes
12
Doe de kropsla en de fijngehakte blaadjes dragon in de kom met de vinaigrette en meng het geheel onder elkaar.
13
Meng er de gebakken groenten en spek onder.
14
Leg wat van de lauwe salade op een bord.
15
Haal de gegaarde zalm uit de oven.
lente-uien
16
Haal de zalm uit elkaar tot stukjes en leg ze op de sla. Werk het geheel af met enkele fijngehakte lente-uitjes.