Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

600 g krielaardappelen, zout
2

Kook de krieltjes gaar in een kookpot met gezouten water.

1 kropsla
3

Was de kropsla grondig.

1 klontje boter, 600 g zalm, zout, peper, 1 scheutje Water
4

Smeer een ovenschaal in met boter en strooi er wat zout en peper overheen. Giet er tenslotte een scheutje water bij en leg er de zalm in.

peper, zout
5

Kruid de zalm bij met peper en zout en bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie.

6

Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten ongeveer.

1 klontje boter, 300 g gerookt spek
7

Zet een pan met boter op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak in de hete vetstof.

8

Giet de krieltjes af als ze gaar zijn en snijd ze in schijfjes. Laat de schijfjes aardappel meebakken met het spek in de pan.

400 g oesterzwammen, 1 teentje Look, zout, peper, 2 el opgelegde zilveruitjes
9

Scheur de oesterzwammen in stukken boven de pan met het spek en de aardappelen. Voeg er een geplet teentje look, peper, zout en enkele zure zilveruitjes aan toe.

10

Laat het geheel uitlekken door een zeef.

2 tl Truffelpasta, 1 el mosterd, 1 el notenolie, 2 tl balsamico, 2 tl olijfolie
11

Meng de truffelpasta in een ruime kom onder de mosterd, de notenolie, de balsamicoazijn en de olijfolie.

dragonblaadjes
12

Doe de kropsla en de fijngehakte blaadjes dragon in de kom met de vinaigrette en meng het geheel onder elkaar.

13

Meng er de gebakken groenten en spek onder.

14

Leg wat van de lauwe salade op een bord.

15

Haal de gegaarde zalm uit de oven.

lente-uien
16

Haal de zalm uit elkaar tot stukjes en leg ze op de sla. Werk het geheel af met enkele fijngehakte lente-uitjes.