dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

40m
21
82%
3.3K
Recepten

Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Gehakt is wellicht een van de populairste vleesproducten. Het is budgetvriendelijk en bovendien ideaal om creatief mee te zijn. Jeroens gehaktbrood met een eenvoudige, smaakvolle ajuinsaus en frisse sla zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jong en oud.
Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

40m
21
82%
3.3K
Recepten

Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Gehakt is wellicht een van de populairste vleesproducten. Het is budgetvriendelijk en bovendien ideaal om creatief mee te zijn. Jeroens gehaktbrood met een eenvoudige, smaakvolle ajuinsaus en frisse sla zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jong en oud.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling82%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Gehakt
1.000 g
Paneermeel
120 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Tijm
3 takjes
Rozemarijn
1 takje
Boter
Aardappelen
10
Zout
Uien
3
Bloem
1 el
Bruine fond
0,2 l
Rode wijn
1 scheutje
Laurier
1 blaadje
Zwarte peper
Kropsla
1
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Azijn
Eieren
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 120 g paneermeel, 1 teentje Look, 2 eieren
1
Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
0,5 bosjes peterselie, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm
2
Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
zout, zwarte peper
3
Kneed flink en breng alles op smaak met peper van de molen en wat zout.
4
Haal het gehaktmengsel uit de schaal en vorm er een stevig broodje van.
boter
5
Smelt een klont boter in een hete pan en bak het gehaktbrood aan elke zijde aan, tot het een goudgeel korstje krijgt. Hou de pan en het braadvocht bij!
boter
6
Leg het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschaal, schik er enkele klontjes boter op. Laat het 40 minuten bakken in de hete oven op 170°C.

De aardappelen

10 aardappelen, zout
7
Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af zodra de knollen gaar zijn.

De uiensaus

3 uien
8
Over naar de saus. Snij de uien in halve ringen en bak ze bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood.
1 el bloem
9
Bestrooi de uien met wat bloem en laat het mengsel nog enkele minuutjes verder bakken. Roer regelmatig even om.
1 scheutje rode wijn, 1 blaadje laurier, 0,2 l bruine fond, 3 takjes tijm
10
Blus de pan met een scheut rode wijn en voeg de tijm en de laurier toe. Laat de wijn bijna volledig uitkoken en giet er dan de bruine fond bij.
zout, zwarte peper
11
Laat het geheel nog even inkoken en breng op smaak met wat zwarte peper en zout.

De sla

1 kropsla
12
Het gehaktbrood en de saus serveren we met een frisse eenvoudige sla. Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. (Indien nodig kan je de sla wat versnijden.)
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
13
Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
olijfolie, azijn, zwarte peper, zout
14
Meng de sjalot en de bieslook onder de sla en voeg de olijfolie, een scheutje azijn, en peper en zout toe.
1
Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
2
Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.

Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 120 g paneermeel, 1 teentje Look, 2 eieren
1
Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
0,5 bosjes peterselie, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm
2
Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
zout, zwarte peper
3
Kneed flink en breng alles op smaak met peper van de molen en wat zout.
4
Haal het gehaktmengsel uit de schaal en vorm er een stevig broodje van.
boter
5
Smelt een klont boter in een hete pan en bak het gehaktbrood aan elke zijde aan, tot het een goudgeel korstje krijgt. Hou de pan en het braadvocht bij!
boter
6
Leg het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschaal, schik er enkele klontjes boter op. Laat het 40 minuten bakken in de hete oven op 170°C.

De aardappelen

10 aardappelen, zout
7
Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af zodra de knollen gaar zijn.

De uiensaus

3 uien
8
Over naar de saus. Snij de uien in halve ringen en bak ze bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood.
1 el bloem
9
Bestrooi de uien met wat bloem en laat het mengsel nog enkele minuutjes verder bakken. Roer regelmatig even om.
1 scheutje rode wijn, 1 blaadje laurier, 0,2 l bruine fond, 3 takjes tijm
10
Blus de pan met een scheut rode wijn en voeg de tijm en de laurier toe. Laat de wijn bijna volledig uitkoken en giet er dan de bruine fond bij.
zout, zwarte peper
11
Laat het geheel nog even inkoken en breng op smaak met wat zwarte peper en zout.

De sla

1 kropsla
12
Het gehaktbrood en de saus serveren we met een frisse eenvoudige sla. Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. (Indien nodig kan je de sla wat versnijden.)
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
13
Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
olijfolie, azijn, zwarte peper, zout
14
Meng de sjalot en de bieslook onder de sla en voeg de olijfolie, een scheutje azijn, en peper en zout toe.
1
Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
2
Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen
4 personen
40m
Ingrediënten
Gehakt
1.000 g
Paneermeel
120 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Tijm
3 takjes
Rozemarijn
1 takje
Boter
Aardappelen
10
Zout
Uien
3
Bloem
1 el
Bruine fond
0,2 l
Rode wijn
1 scheutje
Laurier
1 blaadje
Zwarte peper
Kropsla
1
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Azijn
Eieren
2

Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Gehakt is wellicht een van de populairste vleesproducten. Het is budgetvriendelijk en bovendien ideaal om creatief mee te zijn. Jeroens gehaktbrood met een eenvoudige, smaakvolle ajuinsaus en frisse sla zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jong en oud.
Instructies

Het gehaktbrood

1.000 g gehakt, 120 g paneermeel, 1 teentje Look, 2 eieren
1
Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
0,5 bosjes peterselie, 1 takje rozemarijn, 3 takjes tijm
2
Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
zout, zwarte peper
3
Kneed flink en breng alles op smaak met peper van de molen en wat zout.
4
Haal het gehaktmengsel uit de schaal en vorm er een stevig broodje van.
boter
5
Smelt een klont boter in een hete pan en bak het gehaktbrood aan elke zijde aan, tot het een goudgeel korstje krijgt. Hou de pan en het braadvocht bij!
boter
6
Leg het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschaal, schik er enkele klontjes boter op. Laat het 40 minuten bakken in de hete oven op 170°C.

De aardappelen

10 aardappelen, zout
7
Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af zodra de knollen gaar zijn.

De uiensaus

3 uien
8
Over naar de saus. Snij de uien in halve ringen en bak ze bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood.
1 el bloem
9
Bestrooi de uien met wat bloem en laat het mengsel nog enkele minuutjes verder bakken. Roer regelmatig even om.
1 scheutje rode wijn, 1 blaadje laurier, 0,2 l bruine fond, 3 takjes tijm
10
Blus de pan met een scheut rode wijn en voeg de tijm en de laurier toe. Laat de wijn bijna volledig uitkoken en giet er dan de bruine fond bij.
zout, zwarte peper
11
Laat het geheel nog even inkoken en breng op smaak met wat zwarte peper en zout.

De sla

1 kropsla
12
Het gehaktbrood en de saus serveren we met een frisse eenvoudige sla. Was de kropsla onder stromend water en verwijder de buitenste bladeren. (Indien nodig kan je de sla wat versnijden.)
1 Sjalotten, 0,5 bosjes Bieslook
13
Snij de sjalot in fijne ringen en versnipper de bieslook.
olijfolie, azijn, zwarte peper, zout
14
Meng de sjalot en de bieslook onder de sla en voeg de olijfolie, een scheutje azijn, en peper en zout toe.