Witte merveilleux met frambozen
Witte merveilleux met frambozen
Witte merveilleux met frambozen
Witte merveilleux met frambozen
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Bloemsuiker
100 g
Diepvriesframbozen
200 g
Room
0,8 l
Vanille-extract
1 dopje
Amaretto
0,1 l
Chocoladeschilfers
200 g
Quatre quarts cake
1
Benodigdheden
Keukenmachine met klopper, spuitzakken, een gekartelde spuitmond, een ronde spuitmond, een siliconen bakmatje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en klop ze op.
150 g kristalsuiker
3
Voeg er de suiker lepel per lepel aan toe als de eiwitten al flink opgeklopt zijn.
50 g bloemsuiker
4
Doe er de bloemsuiker lepel per lepel bij als de eiwitten stijf geklopt zijn.
5
Doe het beslag in een spuitzak en spuit er vervolgens platte schijfjes van op een ovenschaal.
6
Schuif de bakplaat gedurende 2 u in de voorverwarmde oven.
200 g diepvriesframbozen, 50 g kristalsuiker
7
Doe de frambozen en de suiker in een pannetje en verwarm deze op een zacht vuurtje tot een coulis.
8
Mix de coulis fijn, giet ze door een zeef en laat de gladde coulis afkoelen in de koelkast.
9
Haal de meringues uit de oven.
TIPDe meringues zijn gaar als je op de achterkant kan slaan zonder dat deze uit elkaar vallen.
0,8 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
10
Meet de juiste hoeveelheid room af en doe hier de afgekoelde coulis, de bloemsuiker en het vanille-extract bij. Klop het op tot een slagroom.
TIPStart met een beetje frambozencoulis en voeg er extra aan toe tot de smaak goed zit.
11
Doe ook de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
0,1 l amaretto, 200 g chocoladeschilfers
12
Zet een schaaltje met amaretto en een schaaltje met witte chocoladeschilfers klaar.
1 quatre quarts cake
13
Snijd een vierkant uit het stuk cake.
14
Spuit een flinke toef slagroom op een schijfje meringue.
15
Leg er het vierkante cakeje op.
16
Spuit wat van de slagroom op het cakeje en plaats hier een schijfje meringue omgekeerd op.
17
Spuit wat van de slagroom aan de zijkanten, rond het cakeje tussen de meringueschijfjes. Strijk de slagroom aan de zijkant mooi glad met een spateltje.
18
Haal de merveilleux door de witte chocoladeschilfers met de slagroomkant.
19
Leg de witte merveilleux op een ruime schaal. Spuit er een extra toef slagroom bovenop en werk af met een framboos.
20
Ga zo door tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en klop ze op.
150 g kristalsuiker
3
Voeg er de suiker lepel per lepel aan toe als de eiwitten al flink opgeklopt zijn.
50 g bloemsuiker
4
Doe er de bloemsuiker lepel per lepel bij als de eiwitten stijf geklopt zijn.
5
Doe het beslag in een spuitzak en spuit er vervolgens platte schijfjes van op een ovenschaal.
6
Schuif de bakplaat gedurende 2 u in de voorverwarmde oven.
200 g diepvriesframbozen, 50 g kristalsuiker
7
Doe de frambozen en de suiker in een pannetje en verwarm deze op een zacht vuurtje tot een coulis.
8
Mix de coulis fijn, giet ze door een zeef en laat de gladde coulis afkoelen in de koelkast.
9
Haal de meringues uit de oven.
TIPDe meringues zijn gaar als je op de achterkant kan slaan zonder dat deze uit elkaar vallen.
0,8 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
10
Meet de juiste hoeveelheid room af en doe hier de afgekoelde coulis, de bloemsuiker en het vanille-extract bij. Klop het op tot een slagroom.
TIPStart met een beetje frambozencoulis en voeg er extra aan toe tot de smaak goed zit.
11
Doe ook de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
0,1 l amaretto, 200 g chocoladeschilfers
12
Zet een schaaltje met amaretto en een schaaltje met witte chocoladeschilfers klaar.
1 quatre quarts cake
13
Snijd een vierkant uit het stuk cake.
14
Spuit een flinke toef slagroom op een schijfje meringue.
15
Leg er het vierkante cakeje op.
16
Spuit wat van de slagroom op het cakeje en plaats hier een schijfje meringue omgekeerd op.
17
Spuit wat van de slagroom aan de zijkanten, rond het cakeje tussen de meringueschijfjes. Strijk de slagroom aan de zijkant mooi glad met een spateltje.
18
Haal de merveilleux door de witte chocoladeschilfers met de slagroomkant.
19
Leg de witte merveilleux op een ruime schaal. Spuit er een extra toef slagroom bovenop en werk af met een framboos.
20
Ga zo door tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Bloemsuiker
100 g
Diepvriesframbozen
200 g
Room
0,8 l
Vanille-extract
1 dopje
Amaretto
0,1 l
Chocoladeschilfers
200 g
Quatre quarts cake
1
Witte merveilleux met frambozen
Merveilleux betekent "geweldig" in het Frans en dat is het minste wat je van dit gebakje kan zeggen. De klassieke merveilleux met de cake, slagroom en chocoladeschilfers kennen we al even. Jeroen maakt hier een herwerkte versie van met frambozenslagroom en witte chocolade. Een aanrader voor alle zoetebekken onder ons!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en klop ze op.
150 g kristalsuiker
3
Voeg er de suiker lepel per lepel aan toe als de eiwitten al flink opgeklopt zijn.
50 g bloemsuiker
4
Doe er de bloemsuiker lepel per lepel bij als de eiwitten stijf geklopt zijn.
5
Doe het beslag in een spuitzak en spuit er vervolgens platte schijfjes van op een ovenschaal.
6
Schuif de bakplaat gedurende 2 u in de voorverwarmde oven.
200 g diepvriesframbozen, 50 g kristalsuiker
7
Doe de frambozen en de suiker in een pannetje en verwarm deze op een zacht vuurtje tot een coulis.
8
Mix de coulis fijn, giet ze door een zeef en laat de gladde coulis afkoelen in de koelkast.
9
Haal de meringues uit de oven.
TIPDe meringues zijn gaar als je op de achterkant kan slaan zonder dat deze uit elkaar vallen.
0,8 l Room, 50 g bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract
10
Meet de juiste hoeveelheid room af en doe hier de afgekoelde coulis, de bloemsuiker en het vanille-extract bij. Klop het op tot een slagroom.
TIPStart met een beetje frambozencoulis en voeg er extra aan toe tot de smaak goed zit.
11
Doe ook de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
0,1 l amaretto, 200 g chocoladeschilfers
12
Zet een schaaltje met amaretto en een schaaltje met witte chocoladeschilfers klaar.
1 quatre quarts cake
13
Snijd een vierkant uit het stuk cake.
14
Spuit een flinke toef slagroom op een schijfje meringue.
15
Leg er het vierkante cakeje op.
16
Spuit wat van de slagroom op het cakeje en plaats hier een schijfje meringue omgekeerd op.
17
Spuit wat van de slagroom aan de zijkanten, rond het cakeje tussen de meringueschijfjes. Strijk de slagroom aan de zijkant mooi glad met een spateltje.
18
Haal de merveilleux door de witte chocoladeschilfers met de slagroomkant.
19
Leg de witte merveilleux op een ruime schaal. Spuit er een extra toef slagroom bovenop en werk af met een framboos.
20
Ga zo door tot de ingrediënten zijn opgebruikt.