Pad Thai
Pad Thai
Ingrediënten
4 personen
Glasnoedels
200 g
Rode ui
1
Look
1 teentje
Gember (stukje knol)
20 g
Chilipeper
0,5
Lente-ui
1 bosje
Kipfilets
250 g
Arachideolie
Tofu
200 g
Tamarindepasta
2 el
Vissaus
3 el
Sojasaus
4 el
Limoenen
0,33
Eieren
2
Sojascheuten
250 g
Pinda's
handvol
Benodigdheden
Een wok, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pad Thai
200 g glasnoedels
1
Doe de glasnoedels in een kom. Giet er kokend water op en laat ze zacht worden.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPNoedels kook je niet omdat ze snel te plat worden.
2
Verhit de wok op een hoog vuur.
TIPOm te roerbakken, snijd je de groenten en het vlees van tevoren. Alles moet kort bakken en staat daarom best van tevoren klaar.
1 rode ui
3
Pel intussen de rode ui en snijd hem in fijne reepjes.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem met een mes.
20 g Gember (stukje knol), 0,5 chilipeper
5
Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
1 bosje lente-ui
6
Snipper het groen van de lente-uien. Houd apart.
250 g kipfilets, arachideolie
7
Doe een flinke scheut olie in de hete wok. Roerbak de reepjes kip.
200 g tofu
8
Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
9
Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
10
Schep met een tang de glasnoedels uit het water in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
2 el Tamarindepasta, 3 el Vissaus, 4 el sojasaus, 0,33 limoenen
11
Breng op smaak met tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
TIPTamarindepasta komt van de peulen van de tamarindeboom en smaakt een beetje zurig.
2 eieren
12
Duw alles naar één kant van de wok. Breek de eieren op de vrijgekomen plaats. Laat ze een klein beetje stollen en roer ze los.
13
Meng de eieren met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
250 g Sojascheuten
14
Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
handvol pinda's
15
Werk af met het gesnipperde groen van de lente-uien en gecrushte pinda’s.
Pad Thai
200 g glasnoedels
1
Doe de glasnoedels in een kom. Giet er kokend water op en laat ze zacht worden.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPNoedels kook je niet omdat ze snel te plat worden.
2
Verhit de wok op een hoog vuur.
TIPOm te roerbakken, snijd je de groenten en het vlees van tevoren. Alles moet kort bakken en staat daarom best van tevoren klaar.
1 rode ui
3
Pel intussen de rode ui en snijd hem in fijne reepjes.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem met een mes.
20 g Gember (stukje knol), 0,5 chilipeper
5
Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
1 bosje lente-ui
6
Snipper het groen van de lente-uien. Houd apart.
250 g kipfilets, arachideolie
7
Doe een flinke scheut olie in de hete wok. Roerbak de reepjes kip.
200 g tofu
8
Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
9
Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
10
Schep met een tang de glasnoedels uit het water in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
2 el Tamarindepasta, 3 el Vissaus, 4 el sojasaus, 0,33 limoenen
11
Breng op smaak met tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
TIPTamarindepasta komt van de peulen van de tamarindeboom en smaakt een beetje zurig.
2 eieren
12
Duw alles naar één kant van de wok. Breek de eieren op de vrijgekomen plaats. Laat ze een klein beetje stollen en roer ze los.
13
Meng de eieren met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
250 g Sojascheuten
14
Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
handvol pinda's
15
Werk af met het gesnipperde groen van de lente-uien en gecrushte pinda’s.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Glasnoedels
200 g
Rode ui
1
Look
1 teentje
Gember (stukje knol)
20 g
Chilipeper
0,5
Lente-ui
1 bosje
Kipfilets
250 g
Arachideolie
Tofu
200 g
Tamarindepasta
2 el
Vissaus
3 el
Sojasaus
4 el
Limoenen
0,33
Eieren
2
Sojascheuten
250 g
Pinda's
handvol
Pad Thai
In een wok wordt alles snel en kort gegaard waardoor de vitamines behouden blijven. Deze Pad Thai is dus niet alleen snel klaar, maar ook gezond.Instructies
Pad Thai
200 g glasnoedels
1
Doe de glasnoedels in een kom. Giet er kokend water op en laat ze zacht worden.
TIPNoedels kook je niet omdat ze snel te plat worden.
2
Verhit de wok op een hoog vuur.
TIPOm te roerbakken, snijd je de groenten en het vlees van tevoren. Alles moet kort bakken en staat daarom best van tevoren klaar.
1 rode ui
3
Pel intussen de rode ui en snijd hem in fijne reepjes.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem met een mes.
20 g Gember (stukje knol), 0,5 chilipeper
5
Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
1 bosje lente-ui
6
Snipper het groen van de lente-uien. Houd apart.
250 g kipfilets, arachideolie
7
Doe een flinke scheut olie in de hete wok. Roerbak de reepjes kip.
200 g tofu
8
Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
9
Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
10
Schep met een tang de glasnoedels uit het water in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
2 el Tamarindepasta, 3 el Vissaus, 4 el sojasaus, 0,33 limoenen
11
Breng op smaak met tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
TIPTamarindepasta komt van de peulen van de tamarindeboom en smaakt een beetje zurig.
2 eieren
12
Duw alles naar één kant van de wok. Breek de eieren op de vrijgekomen plaats. Laat ze een klein beetje stollen en roer ze los.
13
Meng de eieren met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
250 g Sojascheuten
14
Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
handvol pinda's
15
Werk af met het gesnipperde groen van de lente-uien en gecrushte pinda’s.