dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rode vruchten uit de oven met meringue (thumbnail)Rode vruchten uit de oven met meringue

Rode vruchten uit de oven met meringue

35m
6
-
3.7K
Recepten

Rode vruchten uit de oven met meringue

Dit is een zeer eenvoudig dessert dat er tegelijk best chic uitziet. In de ovenschaal tref je drie lagen aan: onderaan een compote van (diepgevroren) rood fruit, met daarbovenop een laag broodpudding met vanille en zachte meringue. Serveer dit dessert warm.
Rode vruchten uit de oven met meringue (thumbnail)Rode vruchten uit de oven met meringue

Rode vruchten uit de oven met meringue

35m
6
-
3.7K
Recepten

Rode vruchten uit de oven met meringue

Dit is een zeer eenvoudig dessert dat er tegelijk best chic uitziet. In de ovenschaal tref je drie lagen aan: onderaan een compote van (diepgevroren) rood fruit, met daarbovenop een laag broodpudding met vanille en zachte meringue. Serveer dit dessert warm.
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Rood fruit
450 g
wit brood
120 g
Suiker
320 g
Melk
0,5 l
Eieren
2
Vanillestokje
1

Benodigdheden

Keukenrobot, rode vruchten uit de oven met meringue

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Rode vruchten uit de oven met meringue

450 g rood fruit, 120 g wit brood, 320 g suiker, 0,5 l melk, 2 eieren, 1 vanillestokje
1
Doe het diepgevroren fruit in een pot of pan. Schep er 100 gram suiker bij en breng het fruit aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig, zodat het fruitmengsel niet aanbrandt.
2
Laat de rode vruchtencompote pruttelen tot ongeveer de helft ingekookt is.
3
Doe de melk in een tweede pot en breng ze tot tegen het kookpunt.
4
Snij intussen de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Meng ze met de garde door de melk. Voeg ook de lege peul toe, zodat ze smaak kan afgeven.
5
Neem twee mengpotten en scheid de eieren. Voeg 110 gram suiker toe aan de dooiers en kluts de beide met de garde. Bewaar het eiwit om er later meringue van te maken.
6
Snij het brood in brede sneden.Verwijder de korsten en verdeel het broodkruim in blokjes.
7
Strooi de stukjes brood in het mengsel van eigeel en suiker.
8
Verwijder de vanillepeul uit de hete melk. Schenk ze over het mengsel van dooiers, suiker en broodkruim.
9
Roer met de garde tot je een egale broodpap verkrijgt.
10
Verwarm de oven voor tot 160°C.
11
Schep de dikke compote van rood fruit in een ovenvaste schaal en strijk het oppervlak glad.
12
Giet de dikke broodpap over de laag zoet fruit. Schuif de schotel in de oven van 160°C en bak de bereiding 50 tot 60 minuten.
13
Neem de eiwitten erbij en doe ze in de mengpot van de keukenmachine. Gebruik de klopper en laat de machine draaien.
14
Weeg ondertussen 110 gram suiker af en schep de korrels bij het eiwit.
15
Laat de machine draaien tot je een stevig en hagelwit schuim overhoudt.
16
Spatel het eiwitschuim in pieken bovenop het gebakken dessert.
17
Schuif de schotel nog kort onder de hete ovengrill. In geen tijd krijgt het eiwitschuim een aantrekkelijk laagje kleur.
18
Serveer het dessert warm.
1
Doe het diepgevroren fruit in een pot of pan. Schep er 100 gram suiker bij en breng het fruit aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig, zodat het fruitmengsel niet aanbrandt.
2
Laat de rode vruchtencompote pruttelen tot ongeveer de helft ingekookt is.

Instructies

Rode vruchten uit de oven met meringue

450 g rood fruit, 120 g wit brood, 320 g suiker, 0,5 l melk, 2 eieren, 1 vanillestokje
1
Doe het diepgevroren fruit in een pot of pan. Schep er 100 gram suiker bij en breng het fruit aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig, zodat het fruitmengsel niet aanbrandt.
2
Laat de rode vruchtencompote pruttelen tot ongeveer de helft ingekookt is.
3
Doe de melk in een tweede pot en breng ze tot tegen het kookpunt.
4
Snij intussen de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Meng ze met de garde door de melk. Voeg ook de lege peul toe, zodat ze smaak kan afgeven.
5
Neem twee mengpotten en scheid de eieren. Voeg 110 gram suiker toe aan de dooiers en kluts de beide met de garde. Bewaar het eiwit om er later meringue van te maken.
6
Snij het brood in brede sneden.Verwijder de korsten en verdeel het broodkruim in blokjes.
7
Strooi de stukjes brood in het mengsel van eigeel en suiker.
8
Verwijder de vanillepeul uit de hete melk. Schenk ze over het mengsel van dooiers, suiker en broodkruim.
9
Roer met de garde tot je een egale broodpap verkrijgt.
10
Verwarm de oven voor tot 160°C.
11
Schep de dikke compote van rood fruit in een ovenvaste schaal en strijk het oppervlak glad.
12
Giet de dikke broodpap over de laag zoet fruit. Schuif de schotel in de oven van 160°C en bak de bereiding 50 tot 60 minuten.
13
Neem de eiwitten erbij en doe ze in de mengpot van de keukenmachine. Gebruik de klopper en laat de machine draaien.
14
Weeg ondertussen 110 gram suiker af en schep de korrels bij het eiwit.
15
Laat de machine draaien tot je een stevig en hagelwit schuim overhoudt.
16
Spatel het eiwitschuim in pieken bovenop het gebakken dessert.
17
Schuif de schotel nog kort onder de hete ovengrill. In geen tijd krijgt het eiwitschuim een aantrekkelijk laagje kleur.
18
Serveer het dessert warm.
1
Doe het diepgevroren fruit in een pot of pan. Schep er 100 gram suiker bij en breng het fruit aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig, zodat het fruitmengsel niet aanbrandt.
2
Laat de rode vruchtencompote pruttelen tot ongeveer de helft ingekookt is.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rode vruchten uit de oven met meringue (thumbnail)Rode vruchten uit de oven met meringue
4 personen
35m
Ingrediënten
Rood fruit
450 g
wit brood
120 g
Suiker
320 g
Melk
0,5 l
Eieren
2
Vanillestokje
1

Rode vruchten uit de oven met meringue

Dit is een zeer eenvoudig dessert dat er tegelijk best chic uitziet. In de ovenschaal tref je drie lagen aan: onderaan een compote van (diepgevroren) rood fruit, met daarbovenop een laag broodpudding met vanille en zachte meringue. Serveer dit dessert warm.
Instructies

Rode vruchten uit de oven met meringue

450 g rood fruit, 120 g wit brood, 320 g suiker, 0,5 l melk, 2 eieren, 1 vanillestokje
1
Doe het diepgevroren fruit in een pot of pan. Schep er 100 gram suiker bij en breng het fruit aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig, zodat het fruitmengsel niet aanbrandt.
2
Laat de rode vruchtencompote pruttelen tot ongeveer de helft ingekookt is.
3
Doe de melk in een tweede pot en breng ze tot tegen het kookpunt.
4
Snij intussen de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zwarte zaadjes uit. Meng ze met de garde door de melk. Voeg ook de lege peul toe, zodat ze smaak kan afgeven.
5
Neem twee mengpotten en scheid de eieren. Voeg 110 gram suiker toe aan de dooiers en kluts de beide met de garde. Bewaar het eiwit om er later meringue van te maken.
6
Snij het brood in brede sneden.Verwijder de korsten en verdeel het broodkruim in blokjes.
7
Strooi de stukjes brood in het mengsel van eigeel en suiker.
8
Verwijder de vanillepeul uit de hete melk. Schenk ze over het mengsel van dooiers, suiker en broodkruim.
9
Roer met de garde tot je een egale broodpap verkrijgt.
10
Verwarm de oven voor tot 160°C.
11
Schep de dikke compote van rood fruit in een ovenvaste schaal en strijk het oppervlak glad.
12
Giet de dikke broodpap over de laag zoet fruit. Schuif de schotel in de oven van 160°C en bak de bereiding 50 tot 60 minuten.
13
Neem de eiwitten erbij en doe ze in de mengpot van de keukenmachine. Gebruik de klopper en laat de machine draaien.
14
Weeg ondertussen 110 gram suiker af en schep de korrels bij het eiwit.
15
Laat de machine draaien tot je een stevig en hagelwit schuim overhoudt.
16
Spatel het eiwitschuim in pieken bovenop het gebakken dessert.
17
Schuif de schotel nog kort onder de hete ovengrill. In geen tijd krijgt het eiwitschuim een aantrekkelijk laagje kleur.
18
Serveer het dessert warm.