dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Panzanella met gegrilde asperges en tonijn (thumbnail)Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

30m
13
-
3.5K
Recepten

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Dit Toscaans gerecht is eentje om zeker zelf uit te proberen. Het is makkelijk, snel en heel lekker. Een salade met ingrediënten die je vast reeds in de voorraadkamer hebt liggen gecombineerd met verse groenten.
Panzanella met gegrilde asperges en tonijn (thumbnail)Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

30m
13
-
3.5K
Recepten

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Dit Toscaans gerecht is eentje om zeker zelf uit te proberen. Het is makkelijk, snel en heel lekker. Een salade met ingrediënten die je vast reeds in de voorraadkamer hebt liggen gecombineerd met verse groenten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijvenontpit
50 g
Ciabatta
1
Olijfolie
Rode wijnazijn
Witte asperges
8
Rode uien
0,5
Tomaten
3
Komkommers
0,5
Ansjovis reepjes
Tonijn op eigen nat
300 g
Bladpeterselie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
1 ciabatta, olijfolie
2
Snijd de ciabatta in de helft en snijd vervolgens overlangs. Besprenkel de binnenkant van de stukken ciabatta met olijfolie en leg ze in de hete grillpan met de binnenkant naar beneden.
3
Snijd de gebakken stukken ciabatta tot croutons. Eén helft van de ciabatta is voldoende. Bewaar de andere gebakken helft voor later.
olijfolie, Rode wijnazijn
4
Leg de croutons in een slakom. Giet er flink wat olijfolie over en besprenkel met rode wijnazijn om ze minder krokant te maken.
8 witte asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
olijfolie
6
Leg de asperges in de grillpan en besprenkel met olijfolie. Houd ze goed in het oog en draai ze regelmatig om.
0,5 rode uien
7
Snijd een halve rode ui in fijne ringetjes en voeg toe aan de croutons.
3 tomaten, 0,5 komkommers
8
Zet de grillpan met de asperges op tijd af. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in vier en verwijder de zaadlijsten (optioneel). Snijd ook de komkommer in blokjes. Voeg de groenten toe aan de salade.
9
Haal de asperges uit de grillpan. De asperges mogen nog hard zijn vanbinnen. Snijd ook de asperges in blokjes en doe in de slakom.
50 g olijven, ansjovis reepjes, 300 g tonijn op eigen nat, bladpeterselie
10
Giet de blikjes tonijn af en voeg toe aan de salade. Doe er de ontpitte olijven bij en snijd enkele ansjovissen fijn. Hak wat peterselie fijn en voeg toe aan de salade.
peper, zout, olijfolie, Rode wijnazijn
11
Kruid met peper en zout. Giet extra olijfolie en rode wijnazijn over de salade om op smaak te brengen.
12
Meng het geheel goed door elkaar en schep wat van de salade op een bord.
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
2
Snijd de ciabatta in de helft en snijd vervolgens overlangs. Besprenkel de binnenkant van de stukken ciabatta met olijfolie en leg ze in de hete grillpan met de binnenkant naar beneden.

Instructies

1
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
1 ciabatta, olijfolie
2
Snijd de ciabatta in de helft en snijd vervolgens overlangs. Besprenkel de binnenkant van de stukken ciabatta met olijfolie en leg ze in de hete grillpan met de binnenkant naar beneden.
3
Snijd de gebakken stukken ciabatta tot croutons. Eén helft van de ciabatta is voldoende. Bewaar de andere gebakken helft voor later.
olijfolie, Rode wijnazijn
4
Leg de croutons in een slakom. Giet er flink wat olijfolie over en besprenkel met rode wijnazijn om ze minder krokant te maken.
8 witte asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
olijfolie
6
Leg de asperges in de grillpan en besprenkel met olijfolie. Houd ze goed in het oog en draai ze regelmatig om.
0,5 rode uien
7
Snijd een halve rode ui in fijne ringetjes en voeg toe aan de croutons.
3 tomaten, 0,5 komkommers
8
Zet de grillpan met de asperges op tijd af. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in vier en verwijder de zaadlijsten (optioneel). Snijd ook de komkommer in blokjes. Voeg de groenten toe aan de salade.
9
Haal de asperges uit de grillpan. De asperges mogen nog hard zijn vanbinnen. Snijd ook de asperges in blokjes en doe in de slakom.
50 g olijven, ansjovis reepjes, 300 g tonijn op eigen nat, bladpeterselie
10
Giet de blikjes tonijn af en voeg toe aan de salade. Doe er de ontpitte olijven bij en snijd enkele ansjovissen fijn. Hak wat peterselie fijn en voeg toe aan de salade.
peper, zout, olijfolie, Rode wijnazijn
11
Kruid met peper en zout. Giet extra olijfolie en rode wijnazijn over de salade om op smaak te brengen.
12
Meng het geheel goed door elkaar en schep wat van de salade op een bord.
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
2
Snijd de ciabatta in de helft en snijd vervolgens overlangs. Besprenkel de binnenkant van de stukken ciabatta met olijfolie en leg ze in de hete grillpan met de binnenkant naar beneden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Panzanella met gegrilde asperges en tonijn (thumbnail)Panzanella met gegrilde asperges en tonijn
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijvenontpit
50 g
Ciabatta
1
Olijfolie
Rode wijnazijn
Witte asperges
8
Rode uien
0,5
Tomaten
3
Komkommers
0,5
Ansjovis reepjes
Tonijn op eigen nat
300 g
Bladpeterselie
Peper
Zout

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Dit Toscaans gerecht is eentje om zeker zelf uit te proberen. Het is makkelijk, snel en heel lekker. Een salade met ingrediënten die je vast reeds in de voorraadkamer hebt liggen gecombineerd met verse groenten.
Instructies
1
Laat een grillpan heet worden op het vuur.
1 ciabatta, olijfolie
2
Snijd de ciabatta in de helft en snijd vervolgens overlangs. Besprenkel de binnenkant van de stukken ciabatta met olijfolie en leg ze in de hete grillpan met de binnenkant naar beneden.
3
Snijd de gebakken stukken ciabatta tot croutons. Eén helft van de ciabatta is voldoende. Bewaar de andere gebakken helft voor later.
olijfolie, Rode wijnazijn
4
Leg de croutons in een slakom. Giet er flink wat olijfolie over en besprenkel met rode wijnazijn om ze minder krokant te maken.
8 witte asperges
5
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
olijfolie
6
Leg de asperges in de grillpan en besprenkel met olijfolie. Houd ze goed in het oog en draai ze regelmatig om.
0,5 rode uien
7
Snijd een halve rode ui in fijne ringetjes en voeg toe aan de croutons.
3 tomaten, 0,5 komkommers
8
Zet de grillpan met de asperges op tijd af. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in vier en verwijder de zaadlijsten (optioneel). Snijd ook de komkommer in blokjes. Voeg de groenten toe aan de salade.
9
Haal de asperges uit de grillpan. De asperges mogen nog hard zijn vanbinnen. Snijd ook de asperges in blokjes en doe in de slakom.
50 g olijven, ansjovis reepjes, 300 g tonijn op eigen nat, bladpeterselie
10
Giet de blikjes tonijn af en voeg toe aan de salade. Doe er de ontpitte olijven bij en snijd enkele ansjovissen fijn. Hak wat peterselie fijn en voeg toe aan de salade.
peper, zout, olijfolie, Rode wijnazijn
11
Kruid met peper en zout. Giet extra olijfolie en rode wijnazijn over de salade om op smaak te brengen.
12
Meng het geheel goed door elkaar en schep wat van de salade op een bord.