Wijting alla Milanese
Wijting alla Milanese
Wijting alla Milanese
Wijting alla Milanese
Ingrediënten
4 personen
Wijtingfilets
600 g
Bloem
4 el
Panko
50 g
Eieren
2
Oregano
1 snuifje
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
2 scheutjes
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Ansjovisfilets
8
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Rode wijnazijn
1 scheutje
Visfumet
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Spaghetti
400 g
Boter
1 klontje
Rucola
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g wijtingfilets
1
Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.
4 el bloem, 50 g panko, 2 eieren, 1 snuifje oregano, 50 g Parmezaanse kaas
2
Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.
3
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes
4
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de sjalotten in halve ringen en stoof ze aan in de olie. Voeg nog wat geplette look, fijngesneden chilipeper, fijngesneden ansjovis en kappertjes aan toe. Kruid met wat gedroogde oregano en laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, tijm, rozemarijn, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,2 l visfumet, 1 blikje Tomatenblokjes
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg er wat fijngesneden tijm en rozemarijn en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de visfumet (of water met een bouillonblokje). Voeg tot slot de tomatenblokjes eraan toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
7
Laat een scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan en bak de stukken gepaneerde vis goudbruin.
1 bosje Rucola
8
Kuis en was de rucola en laat hem even uitlekken.
9
Voeg een lepel kookvocht van de pasta toe aan de saus en schep de pasta eronder. Kruid de saus met wat peper.
10
Schep wat pasta met saus op een bord, leg er wat gebakken vis bij en werk het geheel af met wat rucola.
1
Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.
2
Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.
600 g wijtingfilets
1
Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.
4 el bloem, 50 g panko, 2 eieren, 1 snuifje oregano, 50 g Parmezaanse kaas
2
Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.
3
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes
4
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de sjalotten in halve ringen en stoof ze aan in de olie. Voeg nog wat geplette look, fijngesneden chilipeper, fijngesneden ansjovis en kappertjes aan toe. Kruid met wat gedroogde oregano en laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, tijm, rozemarijn, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,2 l visfumet, 1 blikje Tomatenblokjes
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg er wat fijngesneden tijm en rozemarijn en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de visfumet (of water met een bouillonblokje). Voeg tot slot de tomatenblokjes eraan toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
7
Laat een scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan en bak de stukken gepaneerde vis goudbruin.
1 bosje Rucola
8
Kuis en was de rucola en laat hem even uitlekken.
9
Voeg een lepel kookvocht van de pasta toe aan de saus en schep de pasta eronder. Kruid de saus met wat peper.
10
Schep wat pasta met saus op een bord, leg er wat gebakken vis bij en werk het geheel af met wat rucola.
1
Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.
2
Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Wijtingfilets
600 g
Bloem
4 el
Panko
50 g
Eieren
2
Oregano
1 snuifje
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
2 scheutjes
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Ansjovisfilets
8
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tijm
Rozemarijn
Rode wijnazijn
1 scheutje
Visfumet
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Spaghetti
400 g
Boter
1 klontje
Rucola
1 bosje
Wijting alla Milanese
Deze Italiaanse klassieker die we allemaal kennen met kalfsvlees, maar in Dagelijkse kost varieert Jeroen al eens graag, dus maken we het met vis. Het gerecht krijgt zelfs een Belgisch tintje, want we gebruiken een vis uit de Noordzee: wijting.Instructies
600 g wijtingfilets
1
Kuis de vis en snijd de filets in pakketjes: neem de lange filets en maak een kleine insnijding in het midden en vouw ze dan dubbel.
4 el bloem, 50 g panko, 2 eieren, 1 snuifje oregano, 50 g Parmezaanse kaas
2
Zet de kommetjes klaar om te paneren: in het eerste komt de bloem, in het tweede kommetje kluts je de eieren los en tot slot doe je de panko met een snuif oregano en wat geraspte parmezaan in een derde kom. Paneer de pakketjes vis ook in de dezelfde volgorde: eerst bloem, dan eimengsel en dan panko. Houd de vis nog even apart.
3
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes
4
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de sjalotten in halve ringen en stoof ze aan in de olie. Voeg nog wat geplette look, fijngesneden chilipeper, fijngesneden ansjovis en kappertjes aan toe. Kruid met wat gedroogde oregano en laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, tijm, rozemarijn, 1 scheutje Rode wijnazijn, 0,2 l visfumet, 1 blikje Tomatenblokjes
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat hem even meebakken. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg er wat fijngesneden tijm en rozemarijn en een scheutje rode wijnazijn aan toe, gevolgd door de visfumet (of water met een bouillonblokje). Voeg tot slot de tomatenblokjes eraan toe en breng de saus aan de kook.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
7
Laat een scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan en bak de stukken gepaneerde vis goudbruin.
1 bosje Rucola
8
Kuis en was de rucola en laat hem even uitlekken.
9
Voeg een lepel kookvocht van de pasta toe aan de saus en schep de pasta eronder. Kruid de saus met wat peper.
10
Schep wat pasta met saus op een bord, leg er wat gebakken vis bij en werk het geheel af met wat rucola.