dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zoete couscous met suikervrije ananassorbet (thumbnail)Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

30m
12
-
12.6K
Recepten

Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

Vandaag staat alles in het teken van suikervrij koken. Met een suikervervanger maakt Jeroen zoete couscous en verse ananassorbet. Dit is misschien niet meteen de klassieke dagelijkse kost, maar daarom zeker niet minder lekker.
Zoete couscous met suikervrije ananassorbet (thumbnail)Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

30m
12
-
12.6K
Recepten

Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

Vandaag staat alles in het teken van suikervrij koken. Met een suikervervanger maakt Jeroen zoete couscous en verse ananassorbet. Dit is misschien niet meteen de klassieke dagelijkse kost, maar daarom zeker niet minder lekker.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes12.6K

Ingrediënten

4 personen
Gelatineblaadjes
2
Water
0,8 l
Kristalsuikerof suikervervanger
225 g
Ananas
1
Gember
20 g
Citroenzeste
1
Kaneelstokje
1
Vanillestokje
1
Steranijs
2
Parelcouscous
100 g
Pistachenoten
100 g
Munt

Benodigdheden

Blender, ijsmachine, blender, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Sorbet

2 gelatineblaadjes
1
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,4 l Water, 125 g kristalsuiker
2
Breng water met de suiker of suikervervanger aan de kook.
1 ananas
3
Schil de ananas. Snijd de helft van de ananas in stukken en kook ze gaar in het suikerwater. Hou de andere helft van de ananas apart voor de couscous.
4
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en laat ze mee oplossen in het suikerwater.
5
Schep de gare ananas in de blender en giet het suikerwater met de gelatine erbij. Mix het geheel en giet alles door een zeef.
6
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast.

Couscous

0,4 l Water, 100 g kristalsuiker
7
Giet het water voor de couscous in een steelpan. Voeg er de suiker of de suikervervanger aan toe.
20 g gember, 1 citroen, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 2 Steranijs
8
Schil de gember, snijd hem grof en voeg toe. Doe er de zestes van een citroen bij. Voeg de steranijs, de kaneelstok, de zaadjes én de peul van een vanillestokje erbij.
100 g parelcouscous
9
Breng het geheel aan de kook en voeg er de couscous aan toe. Laat de couscous 10 minuten zachtjes garen.

Afwerking

10
Giet de basis voor de sorbet in de ijsmachine en laat de sorbet minstens 30 minuten draaien.
11
Giet de couscous door een zeef, stort hem uit op een bordje en laat hem afkoelen in de koelkast.
100 g pistachenoten
12
Snijd de rest van de ananas in blokjes. Ga met een mes door de pistachenootjes en meng ze samen onder de afgekoelde couscous.
13
Schep wat van de zoete couscous op een bord en schep er een mooie quenelle (dat is een bolletje maken met twee eetlepels) sorbet van ananas bij.
Munt
14
Werk af met wat extra pistachenootjes en een takje munt.
1
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
2
Breng water met de suiker of suikervervanger aan de kook.

Instructies

Sorbet

2 gelatineblaadjes
1
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,4 l Water, 125 g kristalsuiker
2
Breng water met de suiker of suikervervanger aan de kook.
1 ananas
3
Schil de ananas. Snijd de helft van de ananas in stukken en kook ze gaar in het suikerwater. Hou de andere helft van de ananas apart voor de couscous.
4
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en laat ze mee oplossen in het suikerwater.
5
Schep de gare ananas in de blender en giet het suikerwater met de gelatine erbij. Mix het geheel en giet alles door een zeef.
6
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast.

Couscous

0,4 l Water, 100 g kristalsuiker
7
Giet het water voor de couscous in een steelpan. Voeg er de suiker of de suikervervanger aan toe.
20 g gember, 1 citroen, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 2 Steranijs
8
Schil de gember, snijd hem grof en voeg toe. Doe er de zestes van een citroen bij. Voeg de steranijs, de kaneelstok, de zaadjes én de peul van een vanillestokje erbij.
100 g parelcouscous
9
Breng het geheel aan de kook en voeg er de couscous aan toe. Laat de couscous 10 minuten zachtjes garen.

Afwerking

10
Giet de basis voor de sorbet in de ijsmachine en laat de sorbet minstens 30 minuten draaien.
11
Giet de couscous door een zeef, stort hem uit op een bordje en laat hem afkoelen in de koelkast.
100 g pistachenoten
12
Snijd de rest van de ananas in blokjes. Ga met een mes door de pistachenootjes en meng ze samen onder de afgekoelde couscous.
13
Schep wat van de zoete couscous op een bord en schep er een mooie quenelle (dat is een bolletje maken met twee eetlepels) sorbet van ananas bij.
Munt
14
Werk af met wat extra pistachenootjes en een takje munt.
1
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
2
Breng water met de suiker of suikervervanger aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zoete couscous met suikervrije ananassorbet (thumbnail)Zoete couscous met suikervrije ananassorbet
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatineblaadjes
2
Water
0,8 l
Kristalsuikerof suikervervanger
225 g
Ananas
1
Gember
20 g
Citroenzeste
1
Kaneelstokje
1
Vanillestokje
1
Steranijs
2
Parelcouscous
100 g
Pistachenoten
100 g
Munt

Zoete couscous met suikervrije ananassorbet

Vandaag staat alles in het teken van suikervrij koken. Met een suikervervanger maakt Jeroen zoete couscous en verse ananassorbet. Dit is misschien niet meteen de klassieke dagelijkse kost, maar daarom zeker niet minder lekker.
Instructies

Sorbet

2 gelatineblaadjes
1
Laat de ijsmachine op temperatuur komen en laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,4 l Water, 125 g kristalsuiker
2
Breng water met de suiker of suikervervanger aan de kook.
1 ananas
3
Schil de ananas. Snijd de helft van de ananas in stukken en kook ze gaar in het suikerwater. Hou de andere helft van de ananas apart voor de couscous.
4
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en laat ze mee oplossen in het suikerwater.
5
Schep de gare ananas in de blender en giet het suikerwater met de gelatine erbij. Mix het geheel en giet alles door een zeef.
6
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast.

Couscous

0,4 l Water, 100 g kristalsuiker
7
Giet het water voor de couscous in een steelpan. Voeg er de suiker of de suikervervanger aan toe.
20 g gember, 1 citroen, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 2 Steranijs
8
Schil de gember, snijd hem grof en voeg toe. Doe er de zestes van een citroen bij. Voeg de steranijs, de kaneelstok, de zaadjes én de peul van een vanillestokje erbij.
100 g parelcouscous
9
Breng het geheel aan de kook en voeg er de couscous aan toe. Laat de couscous 10 minuten zachtjes garen.

Afwerking

10
Giet de basis voor de sorbet in de ijsmachine en laat de sorbet minstens 30 minuten draaien.
11
Giet de couscous door een zeef, stort hem uit op een bordje en laat hem afkoelen in de koelkast.
100 g pistachenoten
12
Snijd de rest van de ananas in blokjes. Ga met een mes door de pistachenootjes en meng ze samen onder de afgekoelde couscous.
13
Schep wat van de zoete couscous op een bord en schep er een mooie quenelle (dat is een bolletje maken met twee eetlepels) sorbet van ananas bij.
Munt
14
Werk af met wat extra pistachenootjes en een takje munt.