Schil de gember, snijd hem grof en voeg toe. Doe er de zestes van een citroen bij. Voeg de steranijs, de kaneelstok, de zaadjes én de peul van een vanillestokje erbij.
100 g parelcouscous
9
Breng het geheel aan de kook en voeg er de couscous aan toe. Laat de couscous 10 minuten zachtjes garen.
Afwerking
10
Giet de basis voor de sorbet in de ijsmachine en laat de sorbet minstens 30 minuten draaien.
11
Giet de couscous door een zeef, stort hem uit op een bordje en laat hem afkoelen in de koelkast.
100 g pistachenoten
12
Snijd de rest van de ananas in blokjes. Ga met een mes door de pistachenootjes en meng ze samen onder de afgekoelde couscous.
13
Schep wat van de zoete couscous op een bord en schep er een mooie quenelle (dat is een bolletje maken met twee eetlepels) sorbet van ananas bij.
Munt
14
Werk af met wat extra pistachenootjes en een takje munt.