Gebakken kip met champignonroomsaus en pompoenpuree
Gebakken kip met champignonroomsaus en pompoenpuree
Gebakken kip met champignonroomsaus en pompoenpuree
Gebakken kip met champignonroomsaus en pompoenpuree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
500 g
Pompoenenkabocha of een andere soort
700 g
Look
3 teentjes
Boter
2 klont
Boter
1 een flinke klont
Kipfiletsmet vel
4
Kippenkruiden
Zout
Peper
Sjalotten
1
Shiitake
500 g
Rozemarijn
Cognac
0,05 l
Bruine fond
0,2 l
Room
0,2 l
Picklessaus
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers
1 bosje
Benodigdheden
Boterpapier, pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in het gezoutenwater.
700 g pompoenen
3
Snijd de pompoen in stukjes, schil ze, ontpit de stukjes en kook ze mee gaar metde aardappelen.
2 teentjes Look
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen en de pompoen.
Bereiding
1 klont boter
5
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
4 kipfilets, kippenkruiden, zout, peper
6
Bak de kip op de velkant in de boter en kruid de kip met kippenkruiden, zout enpeper.
7
Leg een stuk boterpapier op de kip, zet er wat gewicht op door een kleiner dekselop de pan te zetten en bak de kip verder krokant op een zacht vuurtje.
1 klont boter
8
Zet een andere pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel en snijd de look fijn. Pel en snijd de sjalot in repen.
500 g shiitake, rozemarijn
10
Bak de shiitakes in de bruisende boter en voeg de sjalot en de look toe. Snipper derozemarijn fijn en voeg toe.
0,05 l cognac, 0,2 l bruine fond, 0,2 l Room, peper, zout
11
Flambeer met de cognac en blus met de bruine fond en de room. Kruid de sausmet peper en zout en laat ze even inkoken.
Afwerking
1 een flinke klont boter, 2 el Picklessaus
12
Giet de aardappelen met de pompoen en de look af. Voeg de boter toe en ga ermet een pureestamper door. Schep er de pickles bij en meng het geheel nog eens.
1 snuifje nootmuskaat, peper, zout
13
Kruid de puree met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Je stoemp isklaar.
14
Haal het bakpapier van de kip en draai de filets nog even op de andere kant.
1 bosje Waterkers
15
Snijd de kip in stukjes en dresseer het vlees op een bord. Schep er een flinke lepelstoemp op en leg er een toef waterkers bij. Lepel er wat champignonsaus over enserveer.
Voorbereiding
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in het gezoutenwater.
700 g pompoenen
3
Snijd de pompoen in stukjes, schil ze, ontpit de stukjes en kook ze mee gaar metde aardappelen.
2 teentjes Look
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen en de pompoen.
Bereiding
1 klont boter
5
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
4 kipfilets, kippenkruiden, zout, peper
6
Bak de kip op de velkant in de boter en kruid de kip met kippenkruiden, zout enpeper.
7
Leg een stuk boterpapier op de kip, zet er wat gewicht op door een kleiner dekselop de pan te zetten en bak de kip verder krokant op een zacht vuurtje.
1 klont boter
8
Zet een andere pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel en snijd de look fijn. Pel en snijd de sjalot in repen.
500 g shiitake, rozemarijn
10
Bak de shiitakes in de bruisende boter en voeg de sjalot en de look toe. Snipper derozemarijn fijn en voeg toe.
0,05 l cognac, 0,2 l bruine fond, 0,2 l Room, peper, zout
11
Flambeer met de cognac en blus met de bruine fond en de room. Kruid de sausmet peper en zout en laat ze even inkoken.
Afwerking
1 een flinke klont boter, 2 el Picklessaus
12
Giet de aardappelen met de pompoen en de look af. Voeg de boter toe en ga ermet een pureestamper door. Schep er de pickles bij en meng het geheel nog eens.
1 snuifje nootmuskaat, peper, zout
13
Kruid de puree met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Je stoemp isklaar.
14
Haal het bakpapier van de kip en draai de filets nog even op de andere kant.
1 bosje Waterkers
15
Snijd de kip in stukjes en dresseer het vlees op een bord. Schep er een flinke lepelstoemp op en leg er een toef waterkers bij. Lepel er wat champignonsaus over enserveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
500 g
Pompoenenkabocha of een andere soort
700 g
Look
3 teentjes
Boter
2 klont
Boter
1 een flinke klont
Kipfiletsmet vel
4
Kippenkruiden
Zout
Peper
Sjalotten
1
Shiitake
500 g
Rozemarijn
Cognac
0,05 l
Bruine fond
0,2 l
Room
0,2 l
Picklessaus
2 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Waterkers
1 bosje
Gebakken kip met champignonroomsaus en pompoenpuree
Er gaat niets boven het krokant gebakken vel van een mals en sappig stukje kipfilet. Jeroen serveert er een smeuïge pompoenstoemp en een romige champignonsaus met shiitake bij.Instructies
Voorbereiding
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in het gezoutenwater.
700 g pompoenen
3
Snijd de pompoen in stukjes, schil ze, ontpit de stukjes en kook ze mee gaar metde aardappelen.
2 teentjes Look
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen en de pompoen.
Bereiding
1 klont boter
5
Zet een grote pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
4 kipfilets, kippenkruiden, zout, peper
6
Bak de kip op de velkant in de boter en kruid de kip met kippenkruiden, zout enpeper.
7
Leg een stuk boterpapier op de kip, zet er wat gewicht op door een kleiner dekselop de pan te zetten en bak de kip verder krokant op een zacht vuurtje.
1 klont boter
8
Zet een andere pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
9
Pel en snijd de look fijn. Pel en snijd de sjalot in repen.
500 g shiitake, rozemarijn
10
Bak de shiitakes in de bruisende boter en voeg de sjalot en de look toe. Snipper derozemarijn fijn en voeg toe.
0,05 l cognac, 0,2 l bruine fond, 0,2 l Room, peper, zout
11
Flambeer met de cognac en blus met de bruine fond en de room. Kruid de sausmet peper en zout en laat ze even inkoken.
Afwerking
1 een flinke klont boter, 2 el Picklessaus
12
Giet de aardappelen met de pompoen en de look af. Voeg de boter toe en ga ermet een pureestamper door. Schep er de pickles bij en meng het geheel nog eens.
1 snuifje nootmuskaat, peper, zout
13
Kruid de puree met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat. Je stoemp isklaar.
14
Haal het bakpapier van de kip en draai de filets nog even op de andere kant.
1 bosje Waterkers
15
Snijd de kip in stukjes en dresseer het vlees op een bord. Schep er een flinke lepelstoemp op en leg er een toef waterkers bij. Lepel er wat champignonsaus over enserveer.