Warme uientaartjes met geitenkaas en tijm
Warme uientaartjes met geitenkaas en tijm
Warme uientaartjes met geitenkaas en tijm
Warme uientaartjes met geitenkaas en tijm
Ingrediënten
4 personen
Geitenkaas
80 g
Bladerdeeg
1 vel
Uien
2
Boter
1 klontje
Tijm
Rode wijn
1 scheutje
Frambozenazijn
1 scheutje
Suiker
0,5 el
Peper
Zout
Eierdooier
1
Benodigdheden
Uitsteekringen van verschillende groottes, bakpapier, ovenschaal, bakborstel keukenpenseel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De uientaartjes met geitenkaas en tijm
2 uien
1
Pel de uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in reepjes (julienne).
1 klontje boter
2
Zet een diepe kleine pan of pot op een matig vuur. Smelt daarin een klontje boter.
0,5 el suiker
3
Stoof de stukjes ui in de boter. Roer en strooi er wat suiker over. Overdrijf niet met de suiker, want de bereiding hoeft niet mierzoet te zijn.
4
Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven. Laat ze niet bruin kleuren.
1 vel bladerdeeg
5
Neem het vel bladerdeeg erbij. Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg. Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
6
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen. Dus bv. bij 8 van de 16 ringen. Hou telkens de buitenste ring deeg over.
7
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
8
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin. Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje. Druk deze randjes stevig aan.
9
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje rode wijn
10
Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn. Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.
11
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 eierdooier
12
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje. Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
13
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
14
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin. Reken hiervoor ong. 15 minuten.
15
Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.
tijm, peper, zout
16
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
17
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur.
80 g geitenkaas
18
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
19
Bak de taartjes in de oven van 180°C. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
20
Serveer de taartjes warm.
De uientaartjes met geitenkaas en tijm
2 uien
1
Pel de uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in reepjes (julienne).
1 klontje boter
2
Zet een diepe kleine pan of pot op een matig vuur. Smelt daarin een klontje boter.
0,5 el suiker
3
Stoof de stukjes ui in de boter. Roer en strooi er wat suiker over. Overdrijf niet met de suiker, want de bereiding hoeft niet mierzoet te zijn.
4
Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven. Laat ze niet bruin kleuren.
1 vel bladerdeeg
5
Neem het vel bladerdeeg erbij. Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg. Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
6
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen. Dus bv. bij 8 van de 16 ringen. Hou telkens de buitenste ring deeg over.
7
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
8
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin. Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje. Druk deze randjes stevig aan.
9
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje rode wijn
10
Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn. Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.
11
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 eierdooier
12
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje. Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
13
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
14
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin. Reken hiervoor ong. 15 minuten.
15
Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.
tijm, peper, zout
16
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
17
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur.
80 g geitenkaas
18
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
19
Bak de taartjes in de oven van 180°C. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
20
Serveer de taartjes warm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Geitenkaas
80 g
Bladerdeeg
1 vel
Uien
2
Boter
1 klontje
Tijm
Rode wijn
1 scheutje
Frambozenazijn
1 scheutje
Suiker
0,5 el
Peper
Zout
Eierdooier
1
Warme uientaartjes met geitenkaas en tijm
Een avond waarop er allerlei hapjes de revue passeren is altijd verrassend. Het is een leuke manier om oudjaar te vieren of om een uitgebreide receptie culinair op te fleuren. Hieronder vertelt Jeroen hoe je heerlijke uientaartjes maakt met verse geitenkaas. Dit is ook een ideaal hapje voor wie geen vlees of vis eet. Je kunt de hartige gebakjes ook helemaal voorbereiden en kort in de oven zetten wanneer je de gasten wil serveren.Instructies
De uientaartjes met geitenkaas en tijm
2 uien
1
Pel de uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in reepjes (julienne).
1 klontje boter
2
Zet een diepe kleine pan of pot op een matig vuur. Smelt daarin een klontje boter.
0,5 el suiker
3
Stoof de stukjes ui in de boter. Roer en strooi er wat suiker over. Overdrijf niet met de suiker, want de bereiding hoeft niet mierzoet te zijn.
4
Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven. Laat ze niet bruin kleuren.
1 vel bladerdeeg
5
Neem het vel bladerdeeg erbij. Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg. Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
6
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen. Dus bv. bij 8 van de 16 ringen. Hou telkens de buitenste ring deeg over.
7
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
8
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin. Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje. Druk deze randjes stevig aan.
9
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
1 scheutje frambozenazijn, 1 scheutje rode wijn
10
Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn. Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.
11
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 eierdooier
12
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje. Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
13
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
14
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin. Reken hiervoor ong. 15 minuten.
15
Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.
tijm, peper, zout
16
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
17
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur.
80 g geitenkaas
18
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
19
Bak de taartjes in de oven van 180°C. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
20
Serveer de taartjes warm.