Tarwesalade met rode biet en koolrabi, chips van boerenkool en salsa van rode ui
Tarwesalade met rode biet en koolrabi, chips van boerenkool en salsa van rode ui
Tarwesalade met rode biet en koolrabi, chips van boerenkool en salsa van rode ui
Tarwesalade met rode biet en koolrabi, chips van boerenkool en salsa van rode ui
Ingrediënten
4 personen
Rode bieten
5
Rode wijnazijn
0,2 l
Rode wijnazijn
3 el
Water
0,1 l
Bruine suiker
1 el
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Tarwe korrels
200 g
Boerenkolen
Sesamolie
2 scheutjes
Rode ui
1
Munt
Koriander
Bosbessenconfituur
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Koolrabi
1
Roodlof
2 stronkjes
Lente-uien
2 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
5 Rode bieten, 0,2 l Rode wijnazijn, 0,1 l Water, 1 el bruine suiker, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs
1
Schil de rode bietjes, snijd ze in twee en breng ze in een pot met de rode wijnazijn, het water, de suiker, de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.
200 g tarwe korrels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.
boerenkolen, 1 scheutje sesamolie
3
Neem de boerenkool en scheur de bladeren van de nerf. Schik de willekeurig afgescheurde bladeren op een ovenplaatje. Sprenkel wat sesamolie over de boerenkool en strooi er wat zout over. Meng de bladeren goed onder elkaar en schuif de ovenplaat 15 minuten in een oven van 160°C.
1 rode ui, Munt, koriander, 2 el bosbessenconfituur, 3 el Rode wijnazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 rode chilipepers
4
Snipper de rode ui heel fijn en doe ze in een kom. Snipper de koriander en de munt fijn en meng de kruiden eronder. Meng er de bosbessenconfituur, de rode wijnazijn, de sesamolie en de olijfolie onder. Snijd de chilipeper heel fijn en meng hem onder de saus.
5
Giet de tarwekorrels af en spoel ze onder koud water.
1 Koolrabi
6
Schil de koolrabi, snijd hem in reepjes en sprenkel er wat azijn en wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
7
Haal de chips van boerenkool uit de oven en laat ze afkoelen.
2 stronkjes Roodlof
8
Snijd het roodlof in repen.
2 stengels lente-uien
9
Schep wat tarwekorrels in een diep bord en kruid met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de lauwe rode bietjes in partjes en schik ze tussen de tarwe. Schik er wat koolrabi tussen, wat reepjes roodlof en enkele takjes kervel. Snipper wat lente ui fijn en strooi het over de salade. Werk de salade af met wat salsa van rode ui en de chips van boerenkool.
1
Schil de rode bietjes, snijd ze in twee en breng ze in een pot met de rode wijnazijn, het water, de suiker, de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.
5 Rode bieten, 0,2 l Rode wijnazijn, 0,1 l Water, 1 el bruine suiker, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs
1
Schil de rode bietjes, snijd ze in twee en breng ze in een pot met de rode wijnazijn, het water, de suiker, de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.
200 g tarwe korrels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.
boerenkolen, 1 scheutje sesamolie
3
Neem de boerenkool en scheur de bladeren van de nerf. Schik de willekeurig afgescheurde bladeren op een ovenplaatje. Sprenkel wat sesamolie over de boerenkool en strooi er wat zout over. Meng de bladeren goed onder elkaar en schuif de ovenplaat 15 minuten in een oven van 160°C.
1 rode ui, Munt, koriander, 2 el bosbessenconfituur, 3 el Rode wijnazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 rode chilipepers
4
Snipper de rode ui heel fijn en doe ze in een kom. Snipper de koriander en de munt fijn en meng de kruiden eronder. Meng er de bosbessenconfituur, de rode wijnazijn, de sesamolie en de olijfolie onder. Snijd de chilipeper heel fijn en meng hem onder de saus.
5
Giet de tarwekorrels af en spoel ze onder koud water.
1 Koolrabi
6
Schil de koolrabi, snijd hem in reepjes en sprenkel er wat azijn en wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
7
Haal de chips van boerenkool uit de oven en laat ze afkoelen.
2 stronkjes Roodlof
8
Snijd het roodlof in repen.
2 stengels lente-uien
9
Schep wat tarwekorrels in een diep bord en kruid met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de lauwe rode bietjes in partjes en schik ze tussen de tarwe. Schik er wat koolrabi tussen, wat reepjes roodlof en enkele takjes kervel. Snipper wat lente ui fijn en strooi het over de salade. Werk de salade af met wat salsa van rode ui en de chips van boerenkool.
1
Schil de rode bietjes, snijd ze in twee en breng ze in een pot met de rode wijnazijn, het water, de suiker, de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rode bieten
5
Rode wijnazijn
0,2 l
Rode wijnazijn
3 el
Water
0,1 l
Bruine suiker
1 el
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Tarwe korrels
200 g
Boerenkolen
Sesamolie
2 scheutjes
Rode ui
1
Munt
Koriander
Bosbessenconfituur
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Rode chilipepers
0,5
Koolrabi
1
Roodlof
2 stronkjes
Lente-uien
2 stengels
Tarwesalade met rode biet en koolrabi, chips van boerenkool en salsa van rode ui
Een veganistische maaltijdsalade die alle aspecten van gezondheid uitstraalt! Gekookte rode bietjes, fijngesneden koolrabi, krokante chips van boerenkool en een licht pittige salsa van rode ui en munt.Instructies
5 Rode bieten, 0,2 l Rode wijnazijn, 0,1 l Water, 1 el bruine suiker, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs
1
Schil de rode bietjes, snijd ze in twee en breng ze in een pot met de rode wijnazijn, het water, de suiker, de steranijs en de kaneelstok aan de kook. Kook de bietjes net gaar. Laat de bietjes afkoelen in het vocht.
200 g tarwe korrels
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tarwekorrels in 10 minuten gaar.
boerenkolen, 1 scheutje sesamolie
3
Neem de boerenkool en scheur de bladeren van de nerf. Schik de willekeurig afgescheurde bladeren op een ovenplaatje. Sprenkel wat sesamolie over de boerenkool en strooi er wat zout over. Meng de bladeren goed onder elkaar en schuif de ovenplaat 15 minuten in een oven van 160°C.
1 rode ui, Munt, koriander, 2 el bosbessenconfituur, 3 el Rode wijnazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 rode chilipepers
4
Snipper de rode ui heel fijn en doe ze in een kom. Snipper de koriander en de munt fijn en meng de kruiden eronder. Meng er de bosbessenconfituur, de rode wijnazijn, de sesamolie en de olijfolie onder. Snijd de chilipeper heel fijn en meng hem onder de saus.
5
Giet de tarwekorrels af en spoel ze onder koud water.
1 Koolrabi
6
Schil de koolrabi, snijd hem in reepjes en sprenkel er wat azijn en wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
7
Haal de chips van boerenkool uit de oven en laat ze afkoelen.
2 stronkjes Roodlof
8
Snijd het roodlof in repen.
2 stengels lente-uien
9
Schep wat tarwekorrels in een diep bord en kruid met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de lauwe rode bietjes in partjes en schik ze tussen de tarwe. Schik er wat koolrabi tussen, wat reepjes roodlof en enkele takjes kervel. Snipper wat lente ui fijn en strooi het over de salade. Werk de salade af met wat salsa van rode ui en de chips van boerenkool.