dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas (thumbnail)Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

40m
17
-
2K
Recepten

Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas (thumbnail)Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

40m
17
-
2K
Recepten

Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Krulsla
1 krop
Rode bieten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Peper
Koolrabi
1
Rabarberstelen
2
Rode bietenblaadjes
100 g
Mosterdsla
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
Honing
1 tl
Tijm
Mosterd
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Zout

Benodigdheden

Een mandoline, een ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas (thumbnail)Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas
4 personen
40m
Ingrediënten
Krulsla
1 krop
Rode bieten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Peper
Koolrabi
1
Rabarberstelen
2
Rode bietenblaadjes
100 g
Mosterdsla
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
Honing
1 tl
Tijm
Mosterd
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Zout

Frisse salade met rode biet, rabarber en warme geitenkaas

Jeroen gaat vandaag aan de slag met verse groenten uit zijn moestuin: rode bieten, rabarber, koolrabi en krulsla. Hij serveert het slaatje met een frisse dressing en een warm geitenkaasje. Ideaal als snelle lunch.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 krop krulsla
2
Pluk de bladeren van de krop krulsla en leg de bladeren in het water.
2 Rode bieten
3
Kuis en schil de rode bieten. Snijd de rode bieten in fijne schijfjes met de mandoline.
TIPLeg de schijfjes rode biet even op ijswater om ze extra krokant te maken.
1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, peper
4
Leg de schijfjes rode biet in een kommetje. Giet er de rode wijnazijn en de olijfolie over en breng op smaak met peper en grof zout. Zet de schijfjes aan de kant om te marineren.
1 Koolrabi
5
Schil de koolrabi. Snijd hem eerst in dunne plakjes met de mandoline en dan in fijne reepjes (julienne).
2 rabarberstelen
6
Spoel de rabarberstelen en snijd er de taaie uiteinden af. Schil de rabarber en snijd de stengels eerst in grote stukken, dan in schijfjes en tenslotte in fijne reepjes (julienne).
TIPOok hier kan je de reepjes even bewaren op ijswater om ze extra krokant te maken.
100 g rode bietenblaadjes, 100 g mosterdsla
7
Laat de krulsla uitlekken. Was de mosterdsla en de rode bietblaadjes en laat ook deze uitlekken.
200 g geitenkaas, honing, tijm
8
Snijd de verse geitenkaas in gelijke plakken en leg ze in een ovenschaal. Giet er een beetje honing over. Hak enkele takjes tijm fijn en verstrooi de tijm over de geitenkaas. Plaats de ovenschaal enkele minuten in de oven.
1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
9
Meng de honing met de mosterd, de appelazijn en de slaolie tot een vinaigrette. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
10
Meng de mosterdsla met de krulsla, de rode bietblaadjes, de reepjes rabarber en de reepjes koolrabi. Giet er wat van de vinaigrette over.
11
Schik wat van de salade op een bord. Leg er enkele schijfjes gemarineerde rode biet op.
12
Haal de geitenkaas uit de oven. Leg een stukje geitenkaas op het bedje van de salade.