Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes
Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes
Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes
Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes
Ingrediënten
4 personen
Pruimen
4
Porto
0,2 l
Crème de cassis
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Vanillesuiker
50 g
Eieren
2
Witte suiker
30 g
Mascarpone
200 g
Pistache pasta
100 g
Pistachenoten
50 g
Boterwafeltjes
8
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 pruimen, 0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 50 g vanillesuiker
1
Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. Breng vervolgens de porto met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de vanillesuiker kort aan de kook in een steelpannetje en pocheer de pruimen 2 minuten in het kookvocht. Laat alles in zijn geheel volledig afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 30 g witte suiker
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.
200 g mascarpone, 100 g Pistache pasta, 50 g pistachenoten
3
Doe de mascarpone en de pistachepasta in een andere kom en klop los. Doe dit mengsel bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone. Tot slot snijd je de pistachenootjes grof en meng je ze onder de mascarponemousse.
4
Stort de mascarponemousse in een schaaltje en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
5
Haal de pruimen uit de marinade en laat ze even uitlekken in een zeefje. Giet vervolgens het kookvocht door een zeefje en laat voor tweederde inkoken tot je een siroop krijgt. Laat dit even afkoelen. Ondertussen kan je de pruimen in dunne plakjes snijden.
8 boterwafeltjes
6
Leg een boterwafeltje in een bord en schep er een lepel mascarponemousse met pistache op. Verdeel er wat plakjes gepocheerde pruimen over en werk af met wat siroop en een wafeltje.
1
Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. Breng vervolgens de porto met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de vanillesuiker kort aan de kook in een steelpannetje en pocheer de pruimen 2 minuten in het kookvocht. Laat alles in zijn geheel volledig afkoelen in de koelkast.
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.
4 pruimen, 0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 50 g vanillesuiker
1
Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. Breng vervolgens de porto met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de vanillesuiker kort aan de kook in een steelpannetje en pocheer de pruimen 2 minuten in het kookvocht. Laat alles in zijn geheel volledig afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 30 g witte suiker
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.
200 g mascarpone, 100 g Pistache pasta, 50 g pistachenoten
3
Doe de mascarpone en de pistachepasta in een andere kom en klop los. Doe dit mengsel bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone. Tot slot snijd je de pistachenootjes grof en meng je ze onder de mascarponemousse.
4
Stort de mascarponemousse in een schaaltje en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
5
Haal de pruimen uit de marinade en laat ze even uitlekken in een zeefje. Giet vervolgens het kookvocht door een zeefje en laat voor tweederde inkoken tot je een siroop krijgt. Laat dit even afkoelen. Ondertussen kan je de pruimen in dunne plakjes snijden.
8 boterwafeltjes
6
Leg een boterwafeltje in een bord en schep er een lepel mascarponemousse met pistache op. Verdeel er wat plakjes gepocheerde pruimen over en werk af met wat siroop en een wafeltje.
1
Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. Breng vervolgens de porto met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de vanillesuiker kort aan de kook in een steelpannetje en pocheer de pruimen 2 minuten in het kookvocht. Laat alles in zijn geheel volledig afkoelen in de koelkast.
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Pruimen
4
Porto
0,2 l
Crème de cassis
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Vanillesuiker
50 g
Eieren
2
Witte suiker
30 g
Mascarpone
200 g
Pistache pasta
100 g
Pistachenoten
50 g
Boterwafeltjes
8
Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes
Een zalige mousse van pistache en mascarpone met zacht gepocheerde pruimen en krokante wafeltjes. Een makkelijk nagerecht dat door iedereen gesmaakt zal worden.Instructies
4 pruimen, 0,2 l porto, 0,1 l crème de cassis, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 50 g vanillesuiker
1
Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. Breng vervolgens de porto met de crème de cassis, de steranijs, het kaneelstokje en de vanillesuiker kort aan de kook in een steelpannetje en pocheer de pruimen 2 minuten in het kookvocht. Laat alles in zijn geheel volledig afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 30 g witte suiker
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.
200 g mascarpone, 100 g Pistache pasta, 50 g pistachenoten
3
Doe de mascarpone en de pistachepasta in een andere kom en klop los. Doe dit mengsel bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone. Tot slot snijd je de pistachenootjes grof en meng je ze onder de mascarponemousse.
4
Stort de mascarponemousse in een schaaltje en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
5
Haal de pruimen uit de marinade en laat ze even uitlekken in een zeefje. Giet vervolgens het kookvocht door een zeefje en laat voor tweederde inkoken tot je een siroop krijgt. Laat dit even afkoelen. Ondertussen kan je de pruimen in dunne plakjes snijden.
8 boterwafeltjes
6
Leg een boterwafeltje in een bord en schep er een lepel mascarponemousse met pistache op. Verdeel er wat plakjes gepocheerde pruimen over en werk af met wat siroop en een wafeltje.