dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen (thumbnail)Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

1u
21
90%
16.1K
Recepten

Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

Vandaag wordt er weer feestelijk en tegelijk lekker old school gekookt bij Dagelijkse kost! Jeroen serveert gebakken zeebarbeel in een rijke botersaus op basis van garnalen met fijne gestoofde groentjes, klassieke kasteelaardappelen en handgepelde grijze garnalen.
Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen (thumbnail)Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

1u
21
90%
16.1K
Recepten

Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

Vandaag wordt er weer feestelijk en tegelijk lekker old school gekookt bij Dagelijkse kost! Jeroen serveert gebakken zeebarbeel in een rijke botersaus op basis van garnalen met fijne gestoofde groentjes, klassieke kasteelaardappelen en handgepelde grijze garnalen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten21
Beoordeling90%
Aantal likes16.1K

Ingrediënten

4 personen
Grijze garnalenongepeld
500 g
Boter
2 klont
Boter
1 klontje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Cognac
0,05 l
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Steranijs
1
Laurier
Chiliflakes
1 snuifje
Room
0,3 l
Loskokende aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Sjalotten
1
Wortels
2
Preiwit van
2 stengel
Selder
2 stengel
Peper
Zout
Zout
1 snuifje
Mullet
600 g

Benodigdheden

Zeef, mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding saus

500 g grijze garnalen
1
Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.
1 klont boter
2
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ajuin
3
Pel, snijd en stoof de ui aan in boter. Voeg de pantsers toe.
2 teentjes Look
4
Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. Laat het geheel even bakken.
1 el Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree aan de pantsers toe en laat even meebakken.
0,05 l cognac, 0,2 l witte wijn
6
Giet er een scheut cognac bij, breng het geheel aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat weer inkoken.
tijm, 1 Steranijs, laurier, 1 snuifje chiliflakes
7
Voeg de tijm, de steranijs, de laurier en de chiliflakes toe.
0,3 l Room
8
Voeg ten slotte, als de witte wijn bijna is ingekookt, de room toe en breng de sausweer aan de kook.

Bereiding groenten

800 g Loskokende aardappelen
9
Schil de aardappelen in de vorm van een tonnetje en kook ze gaar in gezoutenwater.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een nieuwe pot op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Pel de sjalot. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look,snijd fijn en voeg hem toe.
2 Wortels
12
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.
2 stengel prei, 2 stengel selder
13
Spoel de selder en de prei, snijd beide in kleine blokjes en stoof ze mee aan.
14
Duw ondertussen de gemaakte saus door een zeef en vang ze op in een steelpan.
15
Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.

VIS

1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
16
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter en een scheutje olie inheet worden.
peper, zout, 600 g mullet
17
Haal de graatjes uit de zeebarbeel. Kruid de vis met peper en zout en bak ‘m ophet vel goudbruin in de boter.

Afwerking

1 klont boter, 1 snuifje zout
18
Voeg een klont boter toe aan de bereide saus, kruid met een snuif zout en zet erde mixer in, zodat je een schuimige romige saus hebt.
19
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en schep ze op een bord.
20
Lepel er wat gestoofde groenten bij, schik de vis op een bord en lepel er wat sausover.
21
Werk af met wat grijze garnalen.
1
Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.

Instructies

Bereiding saus

500 g grijze garnalen
1
Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.
1 klont boter
2
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ajuin
3
Pel, snijd en stoof de ui aan in boter. Voeg de pantsers toe.
2 teentjes Look
4
Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. Laat het geheel even bakken.
1 el Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree aan de pantsers toe en laat even meebakken.
0,05 l cognac, 0,2 l witte wijn
6
Giet er een scheut cognac bij, breng het geheel aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat weer inkoken.
tijm, 1 Steranijs, laurier, 1 snuifje chiliflakes
7
Voeg de tijm, de steranijs, de laurier en de chiliflakes toe.
0,3 l Room
8
Voeg ten slotte, als de witte wijn bijna is ingekookt, de room toe en breng de sausweer aan de kook.

Bereiding groenten

800 g Loskokende aardappelen
9
Schil de aardappelen in de vorm van een tonnetje en kook ze gaar in gezoutenwater.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een nieuwe pot op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Pel de sjalot. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look,snijd fijn en voeg hem toe.
2 Wortels
12
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.
2 stengel prei, 2 stengel selder
13
Spoel de selder en de prei, snijd beide in kleine blokjes en stoof ze mee aan.
14
Duw ondertussen de gemaakte saus door een zeef en vang ze op in een steelpan.
15
Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.

VIS

1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
16
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter en een scheutje olie inheet worden.
peper, zout, 600 g mullet
17
Haal de graatjes uit de zeebarbeel. Kruid de vis met peper en zout en bak ‘m ophet vel goudbruin in de boter.

Afwerking

1 klont boter, 1 snuifje zout
18
Voeg een klont boter toe aan de bereide saus, kruid met een snuif zout en zet erde mixer in, zodat je een schuimige romige saus hebt.
19
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en schep ze op een bord.
20
Lepel er wat gestoofde groenten bij, schik de vis op een bord en lepel er wat sausover.
21
Werk af met wat grijze garnalen.
1
Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.
2
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen (thumbnail)Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen
4 personen
1u
Ingrediënten
Grijze garnalenongepeld
500 g
Boter
2 klont
Boter
1 klontje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Cognac
0,05 l
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Steranijs
1
Laurier
Chiliflakes
1 snuifje
Room
0,3 l
Loskokende aardappelen
800 g
Olijfolie
2 scheutjes
Sjalotten
1
Wortels
2
Preiwit van
2 stengel
Selder
2 stengel
Peper
Zout
Zout
1 snuifje
Mullet
600 g

Zeebarbeel met fijne groentjes, botersaus en grijze garnalen

Vandaag wordt er weer feestelijk en tegelijk lekker old school gekookt bij Dagelijkse kost! Jeroen serveert gebakken zeebarbeel in een rijke botersaus op basis van garnalen met fijne gestoofde groentjes, klassieke kasteelaardappelen en handgepelde grijze garnalen.
Instructies

Bereiding saus

500 g grijze garnalen
1
Pel de grijze garnalen en hou de pantsers even apart. De grijze garnalen houdenwe apart voor de afwerking.
1 klont boter
2
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ajuin
3
Pel, snijd en stoof de ui aan in boter. Voeg de pantsers toe.
2 teentjes Look
4
Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. Laat het geheel even bakken.
1 el Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree aan de pantsers toe en laat even meebakken.
0,05 l cognac, 0,2 l witte wijn
6
Giet er een scheut cognac bij, breng het geheel aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat weer inkoken.
tijm, 1 Steranijs, laurier, 1 snuifje chiliflakes
7
Voeg de tijm, de steranijs, de laurier en de chiliflakes toe.
0,3 l Room
8
Voeg ten slotte, als de witte wijn bijna is ingekookt, de room toe en breng de sausweer aan de kook.

Bereiding groenten

800 g Loskokende aardappelen
9
Schil de aardappelen in de vorm van een tonnetje en kook ze gaar in gezoutenwater.
1 scheutje olijfolie
10
Zet een nieuwe pot op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in heet worden.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
11
Pel de sjalot. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look,snijd fijn en voeg hem toe.
2 Wortels
12
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.
2 stengel prei, 2 stengel selder
13
Spoel de selder en de prei, snijd beide in kleine blokjes en stoof ze mee aan.
14
Duw ondertussen de gemaakte saus door een zeef en vang ze op in een steelpan.
15
Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.

VIS

1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
16
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter en een scheutje olie inheet worden.
peper, zout, 600 g mullet
17
Haal de graatjes uit de zeebarbeel. Kruid de vis met peper en zout en bak ‘m ophet vel goudbruin in de boter.

Afwerking

1 klont boter, 1 snuifje zout
18
Voeg een klont boter toe aan de bereide saus, kruid met een snuif zout en zet erde mixer in, zodat je een schuimige romige saus hebt.
19
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en schep ze op een bord.
20
Lepel er wat gestoofde groenten bij, schik de vis op een bord en lepel er wat sausover.
21
Werk af met wat grijze garnalen.