dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles (thumbnail)Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

35m
17
-
2.8K
Recepten

Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

Heek is een prachtige vis van eigen bodem. Qua textuur en smaak lijkt hij op de kabeljauw. Ideaal als je van afwisseling op het bord houdt. Jeroen serveert er een picklessaus bij, waardoor het echte Belgisch winterkost wordt.
Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles (thumbnail)Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

35m
17
-
2.8K
Recepten

Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

Heek is een prachtige vis van eigen bodem. Qua textuur en smaak lijkt hij op de kabeljauw. Ideaal als je van afwisseling op het bord houdt. Jeroen serveert er een picklessaus bij, waardoor het echte Belgisch winterkost wordt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Heekfilets
600 g
Boter
Ajuin
1
Selder
3 stengel
Look
1 teentje
Noilly prat
0,1 l
Visfumet
0,1 l
Tijm
Laurierblaadjes
Bloemkool
1
Broccoli
1
Room
1 een flinke scheut
Picklessaus
4 el
Peper
Zout
Bieslook
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
600 g heekfilets
2
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een ruime pan.
4
Bak er de vis kort in, eerst met de velkant en draai ze vervolgens om. Haal ze nadien uit de pan.
boter
5
Laat een klontje verse boter smelten in de pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui fijn. Stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
3 stengel selder
7
Snijd enkele stengels selder in stukjes en voeg ze toe aan de ui in de pan.
1 teentje Look
8
Pel en plet een teentje look en doe ook bij de groenten.
0,1 l Noilly Prat, 0,1 l visfumet, tijm, laurierblaadjes
9
Deglaceer de groenten met Noilly Prat en de visfumet. Laat deze inkoken en breng de saus verder op smaak met de tijm en de laurierblaadjes.
TIPDeglaceren is de kookterm waarbij je aanbaksels van een stuk vis of vlees gaat losmaken van de bodem met een vloeistof, om zo extra smaak te geven aan de saus.
10
Haal de aardappelen uit het kokende water wanneer ze gaar zijn.
1 bloemkool, 1 broccoli
11
Snijd kleine, hapklare roosjes van de bloemkool en de broccoli. Kook de roosjes gaar in hetzelfde water.
1 een flinke scheut Room, 4 el Picklessaus
12
Voeg een flinke scheut room toe aan de saus, gevolgd door de pickles. Laat de saus verder inkoken.
13
Giet de groenten af.
peper, zout
14
Doe de aardappelen en de roosjes bij de saus en kruid bij met peper en zout.
15
Leg er de vis vervolgens op en laat deze even garen.
Bieslook
16
Snijd de bieslook fijn.
17
Haal de porties vis uit de pan om te vermijden dat deze breken. Schep wat saus met de groenten op een bord.
18
Strooi er de bieslook over en werk af met een stukje vis.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
2
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
600 g heekfilets
2
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een ruime pan.
4
Bak er de vis kort in, eerst met de velkant en draai ze vervolgens om. Haal ze nadien uit de pan.
boter
5
Laat een klontje verse boter smelten in de pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui fijn. Stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
3 stengel selder
7
Snijd enkele stengels selder in stukjes en voeg ze toe aan de ui in de pan.
1 teentje Look
8
Pel en plet een teentje look en doe ook bij de groenten.
0,1 l Noilly Prat, 0,1 l visfumet, tijm, laurierblaadjes
9
Deglaceer de groenten met Noilly Prat en de visfumet. Laat deze inkoken en breng de saus verder op smaak met de tijm en de laurierblaadjes.
TIPDeglaceren is de kookterm waarbij je aanbaksels van een stuk vis of vlees gaat losmaken van de bodem met een vloeistof, om zo extra smaak te geven aan de saus.
10
Haal de aardappelen uit het kokende water wanneer ze gaar zijn.
1 bloemkool, 1 broccoli
11
Snijd kleine, hapklare roosjes van de bloemkool en de broccoli. Kook de roosjes gaar in hetzelfde water.
1 een flinke scheut Room, 4 el Picklessaus
12
Voeg een flinke scheut room toe aan de saus, gevolgd door de pickles. Laat de saus verder inkoken.
13
Giet de groenten af.
peper, zout
14
Doe de aardappelen en de roosjes bij de saus en kruid bij met peper en zout.
15
Leg er de vis vervolgens op en laat deze even garen.
Bieslook
16
Snijd de bieslook fijn.
17
Haal de porties vis uit de pan om te vermijden dat deze breken. Schep wat saus met de groenten op een bord.
18
Strooi er de bieslook over en werk af met een stukje vis.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
2
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles (thumbnail)Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Heekfilets
600 g
Boter
Ajuin
1
Selder
3 stengel
Look
1 teentje
Noilly prat
0,1 l
Visfumet
0,1 l
Tijm
Laurierblaadjes
Bloemkool
1
Broccoli
1
Room
1 een flinke scheut
Picklessaus
4 el
Peper
Zout
Bieslook

Gebakken heek met broccoli, bloemkool en Belgische pickles

Heek is een prachtige vis van eigen bodem. Qua textuur en smaak lijkt hij op de kabeljauw. Ideaal als je van afwisseling op het bord houdt. Jeroen serveert er een picklessaus bij, waardoor het echte Belgisch winterkost wordt.
Instructies
600 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
600 g heekfilets
2
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een ruime pan.
4
Bak er de vis kort in, eerst met de velkant en draai ze vervolgens om. Haal ze nadien uit de pan.
boter
5
Laat een klontje verse boter smelten in de pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui fijn. Stoof ze vervolgens aan in de hete vetstof.
3 stengel selder
7
Snijd enkele stengels selder in stukjes en voeg ze toe aan de ui in de pan.
1 teentje Look
8
Pel en plet een teentje look en doe ook bij de groenten.
0,1 l Noilly Prat, 0,1 l visfumet, tijm, laurierblaadjes
9
Deglaceer de groenten met Noilly Prat en de visfumet. Laat deze inkoken en breng de saus verder op smaak met de tijm en de laurierblaadjes.
TIPDeglaceren is de kookterm waarbij je aanbaksels van een stuk vis of vlees gaat losmaken van de bodem met een vloeistof, om zo extra smaak te geven aan de saus.
10
Haal de aardappelen uit het kokende water wanneer ze gaar zijn.
1 bloemkool, 1 broccoli
11
Snijd kleine, hapklare roosjes van de bloemkool en de broccoli. Kook de roosjes gaar in hetzelfde water.
1 een flinke scheut Room, 4 el Picklessaus
12
Voeg een flinke scheut room toe aan de saus, gevolgd door de pickles. Laat de saus verder inkoken.
13
Giet de groenten af.
peper, zout
14
Doe de aardappelen en de roosjes bij de saus en kruid bij met peper en zout.
15
Leg er de vis vervolgens op en laat deze even garen.
Bieslook
16
Snijd de bieslook fijn.
17
Haal de porties vis uit de pan om te vermijden dat deze breken. Schep wat saus met de groenten op een bord.
18
Strooi er de bieslook over en werk af met een stukje vis.