dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen (thumbnail)Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

50m
19
-
1.9K
Recepten

Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

Voor het paasdiner kiezen heel wat mensen voor een geroosterde lamsbout uit de oven. Een topkeuze, vooral met zuiderse groenten en een fris rucolaslaatje erbij.
Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen (thumbnail)Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

50m
19
-
1.9K
Recepten

Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

Voor het paasdiner kiezen heel wat mensen voor een geroosterde lamsbout uit de oven. Een topkeuze, vooral met zuiderse groenten en een fris rucolaslaatje erbij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Lamsboutong. 1 kg, ontbeend en opgebonden
1
Look
4 teentjes
Rozemarijn
Rozemarijn
1 takje
Olijfolie
Peper
Zout
Graanmosterd
2 el
Honing
2 el
Ajuinen
2
Rode paprika
1
Tijm
Laurier
Tomaten
2
Artisjokharten
1 blik
Zwarte olijvenontpit
100 g
Witte wijn
1 scheutje
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn

Benodigdheden

Een braadslede, aluminiumfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De lamsbout

1 lamsbout
1
Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
2 teentjes Look, rozemarijn
2
Pel de look en snijd de tenen in plakjes. Pluk enkele takjes rozemarijn.
3
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
olijfolie, peper, zout
5
Giet een flinke scheut olijfolie in een braadslede. Kruid de lamsbout met peper en zout, en laat hem even korsten op het vuur.
2 el graanmosterd, 2 el honing
6
Bereid intussen het glazuur voor de lamsbout. Meng hiervoor de honing en de graanmosterd.
7
Haal het gekorste vlees uit de braadslede en smeer het glazuur van honing en mosterd er gelijkmatig overheen.

De geroosterde groenten en aardappelen

2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof.
800 g Vastkokende aardappelen
9
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee.
10
Giet de olie uit de braadslede en doe er een nieuwe scheut in. Bak de stukken ui en aardappel aan.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de groente in stukken en laat mee aanstoven.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en doe ze in de braadslede. Voeg ook de kruiden toe.
2 tomaten, 1 blik artisjokharten, 100 g Zwarte olijven
13
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Voeg de artisjokharten, de tomaten en de olijven toe aan de rest van de groenten en meng ze goed onder elkaar.
1 scheutje witte wijn, peper, zout
14
Bevochtig met witte wijn. Kruid met peper en zout.

In de oven

15
Schuif de braadslede met groenten in de hete oven. Plaats de lamsbout op een rooster net boven de groenten en laat het geheel zo’n 30 minuten roosteren.
16
Ga af en toe met een lepel door de groenten zodat ze niet verbranden en het braadvet dat van de lamsbout komt op alle groenten druipt.

Afwerken en serveren

17
Haal de lamsbout uit de oven en laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie alvorens het te versnijden.
18
Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer er de geroosterde groenten en de saus van in de braadslede bij.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
19
Werk het gerecht af met een slaatje van rucola, olijfolie en balsamicoazijn.
1
Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
2
Pel de look en snijd de tenen in plakjes. Pluk enkele takjes rozemarijn.

Instructies

De lamsbout

1 lamsbout
1
Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
2 teentjes Look, rozemarijn
2
Pel de look en snijd de tenen in plakjes. Pluk enkele takjes rozemarijn.
3
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
olijfolie, peper, zout
5
Giet een flinke scheut olijfolie in een braadslede. Kruid de lamsbout met peper en zout, en laat hem even korsten op het vuur.
2 el graanmosterd, 2 el honing
6
Bereid intussen het glazuur voor de lamsbout. Meng hiervoor de honing en de graanmosterd.
7
Haal het gekorste vlees uit de braadslede en smeer het glazuur van honing en mosterd er gelijkmatig overheen.

De geroosterde groenten en aardappelen

2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof.
800 g Vastkokende aardappelen
9
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee.
10
Giet de olie uit de braadslede en doe er een nieuwe scheut in. Bak de stukken ui en aardappel aan.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de groente in stukken en laat mee aanstoven.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en doe ze in de braadslede. Voeg ook de kruiden toe.
2 tomaten, 1 blik artisjokharten, 100 g Zwarte olijven
13
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Voeg de artisjokharten, de tomaten en de olijven toe aan de rest van de groenten en meng ze goed onder elkaar.
1 scheutje witte wijn, peper, zout
14
Bevochtig met witte wijn. Kruid met peper en zout.

In de oven

15
Schuif de braadslede met groenten in de hete oven. Plaats de lamsbout op een rooster net boven de groenten en laat het geheel zo’n 30 minuten roosteren.
16
Ga af en toe met een lepel door de groenten zodat ze niet verbranden en het braadvet dat van de lamsbout komt op alle groenten druipt.

Afwerken en serveren

17
Haal de lamsbout uit de oven en laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie alvorens het te versnijden.
18
Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer er de geroosterde groenten en de saus van in de braadslede bij.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
19
Werk het gerecht af met een slaatje van rucola, olijfolie en balsamicoazijn.
1
Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
2
Pel de look en snijd de tenen in plakjes. Pluk enkele takjes rozemarijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen (thumbnail)Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen
4 personen
50m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Lamsboutong. 1 kg, ontbeend en opgebonden
1
Look
4 teentjes
Rozemarijn
Rozemarijn
1 takje
Olijfolie
Peper
Zout
Graanmosterd
2 el
Honing
2 el
Ajuinen
2
Rode paprika
1
Tijm
Laurier
Tomaten
2
Artisjokharten
1 blik
Zwarte olijvenontpit
100 g
Witte wijn
1 scheutje
Rucola
1 bosje
Balsamicoazijn

Lamsbout met geroosterde groenten en aardappelen

Voor het paasdiner kiezen heel wat mensen voor een geroosterde lamsbout uit de oven. Een topkeuze, vooral met zuiderse groenten en een fris rucolaslaatje erbij.
Instructies

De lamsbout

1 lamsbout
1
Haal de lamsbout tijdig uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
2 teentjes Look, rozemarijn
2
Pel de look en snijd de tenen in plakjes. Pluk enkele takjes rozemarijn.
3
Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vlees van een tweetal centimeter diep. Prop daarin telkens een plakje look en een takje rozemarijn. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees.
4
Verwarm de oven voor op 180 °C.
olijfolie, peper, zout
5
Giet een flinke scheut olijfolie in een braadslede. Kruid de lamsbout met peper en zout, en laat hem even korsten op het vuur.
2 el graanmosterd, 2 el honing
6
Bereid intussen het glazuur voor de lamsbout. Meng hiervoor de honing en de graanmosterd.
7
Haal het gekorste vlees uit de braadslede en smeer het glazuur van honing en mosterd er gelijkmatig overheen.

De geroosterde groenten en aardappelen

2 ajuinen
8
Pel de uien en snijd ze grof.
800 g Vastkokende aardappelen
9
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee.
10
Giet de olie uit de braadslede en doe er een nieuwe scheut in. Bak de stukken ui en aardappel aan.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de groente in stukken en laat mee aanstoven.
2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, tijm, laurier
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en doe ze in de braadslede. Voeg ook de kruiden toe.
2 tomaten, 1 blik artisjokharten, 100 g Zwarte olijven
13
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Voeg de artisjokharten, de tomaten en de olijven toe aan de rest van de groenten en meng ze goed onder elkaar.
1 scheutje witte wijn, peper, zout
14
Bevochtig met witte wijn. Kruid met peper en zout.

In de oven

15
Schuif de braadslede met groenten in de hete oven. Plaats de lamsbout op een rooster net boven de groenten en laat het geheel zo’n 30 minuten roosteren.
16
Ga af en toe met een lepel door de groenten zodat ze niet verbranden en het braadvet dat van de lamsbout komt op alle groenten druipt.

Afwerken en serveren

17
Haal de lamsbout uit de oven en laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie alvorens het te versnijden.
18
Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer er de geroosterde groenten en de saus van in de braadslede bij.
1 bosje Rucola, olijfolie, balsamicoazijn
19
Werk het gerecht af met een slaatje van rucola, olijfolie en balsamicoazijn.