Kersttulband met gekonfijt fruit
Kersttulband met gekonfijt fruit
Kersttulband met gekonfijt fruit
Kersttulband met gekonfijt fruit
Ingrediënten
4 personen
Boter
200 g
Suiker
150 g
Vanillesuiker
50 g
Vanillesuiker
1 el
Bloem
280 g
Rozijnen
100 g
Veenbessen
100 g
Fruitmengeling
100 g
Notenmengeling
75 g
Rum
1 scheutje
Bakpoeder
1 tl
Kaneel
1 el
Zout
1 snuifje
Eieren
4
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk voor beslag, een spatel, een tulbandvorm, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Doe de rozijnen, veenbessen en gekonfijte fruitmengeling in een kom en giet er een flinke scheut rum over. Laat een nacht weken.
De kersttulband
200 g boter, 150 g suiker, 50 g vanillesuiker, 280 g bloem, 100 g rozijnen, 100 g veenbessen, 100 g fruitmengeling, 75 g notenmengeling, 1 scheutje rum, 1 tl bakpoeder, 1 el kaneel, 1 snuifje zout
2
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3
Roer de boter los met de suiker en de vanillesuiker in de keukenmachine.
4 eieren
4
Meng er één voor één de eieren door. Wacht tot het ei is opgenomen voor je er het volgende bij doet.
5
Roer de zelfrijzende bloem lepel per lepel door het beslag. Voeg er een snuifje zout, een koffielepel bakpoeder en eetlepel kaneel aan toe.
6
Schep het geweekte fruit met een schuimspaan uit de rum en roer ze door het beslag.
7
Hak de noten grof en roer ze ook door het beslag.
8
Smeer een tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
9
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
10
Zet het gebak minstens 45 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Stop een lange prikker in het gebak om te controleren of de cake klaar is.
12
Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Afwerken en serveren
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
13
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.
14
Klop met een garde de room lobbig met vanillesuiker en vanillezaadjes.
15
Serveer een plak cake met vanilleroom.
Voorbereiding
1
Doe de rozijnen, veenbessen en gekonfijte fruitmengeling in een kom en giet er een flinke scheut rum over. Laat een nacht weken.
De kersttulband
200 g boter, 150 g suiker, 50 g vanillesuiker, 280 g bloem, 100 g rozijnen, 100 g veenbessen, 100 g fruitmengeling, 75 g notenmengeling, 1 scheutje rum, 1 tl bakpoeder, 1 el kaneel, 1 snuifje zout
2
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3
Roer de boter los met de suiker en de vanillesuiker in de keukenmachine.
4 eieren
4
Meng er één voor één de eieren door. Wacht tot het ei is opgenomen voor je er het volgende bij doet.
5
Roer de zelfrijzende bloem lepel per lepel door het beslag. Voeg er een snuifje zout, een koffielepel bakpoeder en eetlepel kaneel aan toe.
6
Schep het geweekte fruit met een schuimspaan uit de rum en roer ze door het beslag.
7
Hak de noten grof en roer ze ook door het beslag.
8
Smeer een tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
9
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
10
Zet het gebak minstens 45 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Stop een lange prikker in het gebak om te controleren of de cake klaar is.
12
Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Afwerken en serveren
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
13
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.
14
Klop met een garde de room lobbig met vanillesuiker en vanillezaadjes.
15
Serveer een plak cake met vanilleroom.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u
Ingrediënten
Boter
200 g
Suiker
150 g
Vanillesuiker
50 g
Vanillesuiker
1 el
Bloem
280 g
Rozijnen
100 g
Veenbessen
100 g
Fruitmengeling
100 g
Notenmengeling
75 g
Rum
1 scheutje
Bakpoeder
1 tl
Kaneel
1 el
Zout
1 snuifje
Eieren
4
Slagroom
0,2 l
Vanillestokje
1
Kersttulband met gekonfijt fruit
Vandaag maakt Jeroen een echte kerstklassieker: een zachte cake met gekonfijt fruit, veenbessen, rozijnen, noten en een vleugje rum.In Engeland wordt deze cake weken van tevoren gemaakt en regelmatig besprenkeld met rum of whisky. Dit is een recept voor de snelle versie die je meteen kan serveren.Instructies
Voorbereiding
1
Doe de rozijnen, veenbessen en gekonfijte fruitmengeling in een kom en giet er een flinke scheut rum over. Laat een nacht weken.
De kersttulband
200 g boter, 150 g suiker, 50 g vanillesuiker, 280 g bloem, 100 g rozijnen, 100 g veenbessen, 100 g fruitmengeling, 75 g notenmengeling, 1 scheutje rum, 1 tl bakpoeder, 1 el kaneel, 1 snuifje zout
2
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3
Roer de boter los met de suiker en de vanillesuiker in de keukenmachine.
4 eieren
4
Meng er één voor één de eieren door. Wacht tot het ei is opgenomen voor je er het volgende bij doet.
5
Roer de zelfrijzende bloem lepel per lepel door het beslag. Voeg er een snuifje zout, een koffielepel bakpoeder en eetlepel kaneel aan toe.
6
Schep het geweekte fruit met een schuimspaan uit de rum en roer ze door het beslag.
7
Hak de noten grof en roer ze ook door het beslag.
8
Smeer een tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
9
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
10
Zet het gebak minstens 45 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Stop een lange prikker in het gebak om te controleren of de cake klaar is.
12
Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Afwerken en serveren
0,2 l slagroom, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
13
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes.
14
Klop met een garde de room lobbig met vanillesuiker en vanillezaadjes.
15
Serveer een plak cake met vanilleroom.